Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Par ''Lens'' galveno treneri kļūst bijušais ''Reims'' stūrmanis Stills

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par ''Lens'' galveno treneri kļūst bijušais ''Reims'' stūrmanis Stills
Viljams Stills. Foto: AFP/Scanpix

Lansa (Francija), 10.jūn., LETA. Par Francijas spēcīgākās futbola līgas kluba "Lens" galveno treneri pirmdien tika apstiprināts Viljams Stills, vēsta vienība.

31 gadu vecais Beļģijā dzimušais anglis amatā nomainījis Franku Ezu, kurš ar komandu strādāja septiņus pēdējos gadus un 2022./2023.gada sezonā vienību aizveda līdz vicečempionu titulam.

Līgums ar Stillu noslēgts uz trim sezonām.

Trenera karjeru Stills uzsāka kā Anglijas kluba "Preston North End" jaunatnes komandas treneris 2014.gadā, tad kļuva par beļģu vienības "Sint-Truiden" video treneri, līdz 2017.gadā pārcēlās uz citu Beļģijas klubu "Lierse", kur kļuva par galvenā trenera Frederika Vanderbīsta asistentu. Jau tās sezonas laikā pēc galvenā trenera atlaišanas Stills 24 gadu vecumā kļuva par pagaidu galveno treneri, lai gan viņam nebija pat UEFA A kategorijas licences trenera darbam.

Vēlāk kā asistents un pagaidu galvenais treneris Stills strādāja arī beļģu "Beerschot" vienībā, bet 2021.gadā pārcēlās uz franču "Reims", kur kļuva par Oskara Garsijas asistentu. Pēc Garsijas atlaišanas 2022.gada oktobrī Stills 30 gadu vecumā kļuva par jaunāko Eiropas "Top 5" līgu galveno treneri, lai gan joprojām viņam nebija nepieciešamās UEFA "Pro" kategorijas licences, par ko vienībai tika piešķirta 25 000 eiro soda nauda par katru viņa aizvadīto maču amatā, līdz viņš netika pie nepieciešamās kategorijas.

Pagājušo sezonu "Reims" noslēdza 11.pozīcijā, bet jau maijā Stills panāca mutisku vienošanos par līguma laušanu.

Aizvadītajā sezonā Francijas čempionātā "Lens" ierindojās septītajā vietā, kvalificējoties UEFA Konferences līgai.

Izmantotie resursi:
LETA