Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kavani debitē, PSG sezonu sāk ar neizšķirtu Monpeljē

Agris Suveizda

Kavani debitē, PSG sezonu sāk ar neizšķirtu Monpeljē
Suleimans Kamarā un Remī Kabelā atzīmē pirmo vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar spēli starp divām pēdējām čempionēm sākās Francijas futbola čempionāta jaunā sezona. Remī Kabelā jau desmitajā minūtē izvirzīja vadībā mājinieci "Montpellier", bet 60.minūtē PSG aizsargs Maksvels panāca izlīdzinājumu (1:1). "Montpellier" spēli pabeidza desmit vīru sastāvā, tomēr PSG neizdevās izraut uzvaru - 1:1.

PSG pamatsastāvā nedevās neviens no trim jaunpienācējiem. Brazīliešu aizsargs Markinjušs vēl netika iekļauts spēles pieteikumā, bet Luka Diņs un Edinsons Kavani palika rezervē. Salīdzinājumā ar superkausa spēli pret "Bordeaux" (2:1) viena izmaiņa gan bija - Marko Verati vidējās līnijas centrā aizstāja savainoto Tjagu Motu. Tikmēr "Montpellier", tāpat kā Kavani pretējā nometnē, tikai uz maiņu devās nopirktais uzbrucējs Viktors Ugo Montanjo.

Spēles favorītes lomā iejutās visas sezonas galvenā favorīte PSG, tomēr jau desmitajā minūtē vadībā izvirzījās "Montpellier". Remī Kabelā, iespējams, ar noteikumu pārkāpumu PSG laukuma pusē atņēma bumbu Zlatanam Ibrahimovičam un pats ar sitienu no tuvas distances noslēdza zibenīgo pretuzbrukumu - 1:0. PSG aizvadīja viduvēju pirmo puslaiku un pārtraukumā varēja doties arī ar divu vārtu deficītu - vēl viena zaudēta bumba varēja pārvērsties otrajos Kabelā vārtos, taču mājinieki nespēja izmantot izdevību dubultot pārsvaru.

Otrajā puslaikā "Montpellier" turpināja spēlēt ar pretuzbrukumiem, bet mača 60.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts. Ibrahimovičs pēc centrējuma soda laukumā ar galvu tālāk piespēlēja malējam aizsargam Maksvelam, kurš apsteidza vārtsargu un no dažiem metriem sita zem vārtu pārliktņa (1:1). 72.minūtē PSG veica pirmo maiņu, Esekjela Laveci vietā laukumā sūtot debitantu Kavani, un pēc mirkļa parīzieši ieguva vairākumu - otro brīdinājumu nedaudz vairāk nekā 10 minūšu laikā nopelnīja Abdelhamids El Kautari, kurš pārkāpa noteikumus pret Havjeru Pastori.

Neilgi pēc tam Kavani bija teicama iespēja debitēt ar gūtiem vārtiem, taču viņa sitienu bloķēja bijušais PSG aizsargs Siaka Tjenē. PSG turpināja daudz kontrolēt bumbu, un kompensācijas laikā pēc stūra sitiena viesi varēja izraut uzvaru. Pēc centrējuma no vārtu priekšas ar galvu sita uz maiņu izgājušais Adrjēns Rabio, tomēr "Montpellier" glāba vārtsargs Žefrijs Žurdrēns. PSG jau pirmajā čempionāta kārtā zaudēja divus punktus un nākamnedēļ savā laukumā uzņems "Ajaccio". Savukārt "Montpellier" otrajā kārtā viesosies pie "Monaco".

Pirmā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Montpellier - PSG1:1 (1:0)Kabelā 10' - Maksvels 60'
Bordeaux - Monaco22:00
Evian - Sochaux22:00
Lille - Lorient22:00
Lyon - Nice22:00
Nantes - Bastia22:00
Rennes - Reims22:00
Valenciennes - Toulouse22:00
Ajaccio - St.-Etienne18:00
Guingamp - Marseille22:00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-12 15:48, pirms 11 gadiem
Cavani - nākošais Andy Carrol, tikai finansiāli vēl lielāka bedre