Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Ligue 1" uzlecošā zvaigzne Fekirs izvēlējies Francijas izlasi

Agris Suveizda

"Ligue 1" uzlecošā zvaigzne Fekirs izvēlējies Francijas izlasi
Nabils Fekirs
Foto: SIPA/Scanpix

Viens no "Ligue 1" sezonas galvenajiem atklājumiem 21 gadu vecais Nabils Fekirs tomēr esot pārdomājis un izvēlējies nākotni saistīt ar Francijas futbola izlasi, medijos apstiprināja Lionas "Olympique" īpašais padomnieks Bernārs Lakombs.

Pirmoreiz Nabila Fekira sakarā izlašu jautājums uzpeldēja pagājušajā augustā, kad Lionā dzimušais alžīrietis televīzijā esot sacījis, ka spēlēšana Alžīrijas izlasē esot viņa sapnis. Tomēr Fekira lieliskais sezonas sākums nepalika nepamanīts arī Francijas Futbola federācijā un oktobrī viņš debitēja Francijas U21 izlasē.

Uzbrucējam turpinot demonstrēt lielisku sniegumu, šā gada sākumā arvien nopietnāk parādījās arī jautājums, vai Fekirs jau nebūtu jāizsauc uz Francijas pieaugušo izlasi. Pats futbolists pirms pāris nedēļām paziņoja, ka esot pieņēmis lēmumu, kas nāks par labu viņai karjerai, un to paziņos marta beigās.

Kaut arī Fekira arguments par labāku karjeru teorētiski varētu nozīmēt, ka viņš izlēmis pārstāvēt valsti, kurā piedzimis, piektdien Alžīrijas mediji vēstīja, ka 21 gadu vecais spēlētājs izvēlējies Alžīriju. Fekirs pa telefonu esot runājis ar izlases galveno treneri Kristianu Gurkufu, komandas biedra Joana Gurkufa tēvu, un devis savu piekrišanu.

Fekirs oficiāli tika izsaukts uz Alžīrijas izlasi, bet jau svētdien sekoja nākamais pavērsiens, un Lakombs atklāja, ka Fekirs pārdomājis un tomēr izvēlējies Franciju. Lai arī Francija šobrīd šķiet galīgā atbilde, Fekirs joprojām nav publiski paziņojis savu lēmumu. Turklāt Francija savu nākamo A līmeņa spēli aizvadīs tikai 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tādējādi, ja Fekirs Franciju pārstāvēs pārbaudes spēlēs, viņš līdz pat finālturnīram tik un tā drīkstēs mainīt futbola pilsonību.

Debijas sezonā "Ligue 1" aizvadījis 11 spēles, sešas sācis pamatsastāvā un guvis vienus vārtus, šosezon Fekirs kopā ar Aleksandru Lakazetu kļuvis par vienu no komandas līderiem. Francijas čempionātā Fekirs piedalījies 24 mačos, visus sākot pamatsastāvā, guvis 11 vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles. Vēl vairāk vārtu nekā Fekirs guvuši tikai Lakazets (23), Andrē Pjērs Žiņaks (16) un Zlatans Ibrahimovičs (12).

Lionas "Olympique" prezidents Žans Mišels Olass Fekiru jau nodēvējis par Lionas Mesi: "Kad redzu viņu spēlējam, gūstu tikpat lielu baudu kā "Barcelona" prezidents, skatoties uz Lionelu Mesi." Lionas "Olympique" ar 57 punktiem 28 spēlēs ir Francijas čempionāta līdere, par punktu apsteidzot tuvāko sekotāju PSG.

Izmantotie resursi:
Foot - Bleus - Lacombe confirme pour Fekir -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-09 22:11, pirms 9 gadiem
Grūts lēmums...dzimis Francijā, bet šajā izlasē lielāka konkurence un iespēja vinnēt PK...Alžīrijā stabila vieta un spēles laiks gadus desmit, bet par PK var nesapņot...

  -1 [+] [-]

, 2015-03-09 22:49, pirms 9 gadiem
Dakots
jo Alzirija nespeeleeja PK pern

  +1 [+] [-]

, 2015-03-09 23:06, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Dakots
jo Alzirija nespeeleeja PK pern
Es pieņemu, ka dakots domāja tieši par iespēju tajā PK uzvarēt, ne tikai piedalīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-10 07:04, pirms 9 gadiem
subeiža rakstīja: lai aizmirst par FRA izlasi , tur čurku jau pietiek, cik esmu kontaktējies ar Francūžiem, tagad viņiem tie čurkas nav vajadzīgi, kaut Messsī līmenī.
Ar ko tad tu esi runājis? Ar Kanādas francūžiem? Zidāns un Benzemā tādi paši Alžīrijas pārstāvji un parādi man Stade de France stadionā kaut vai pusi (+/- 40 000) francūžu, kuri tos spēlētājus nekad negribētu redzēt izlasē?

     [+] [-]

, 2015-03-10 12:35, pirms 9 gadiem
Šorīt Fekirs nu jau publiski paziņoja, ka izvēlējies Franciju. Tā ka jautājums, šķiet, ir slēgts.