Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Franču pussargs Veretū maina Olympique, no Marseļas pārceļoties uz Lionu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Franču pussargs Veretū maina Olympique, no Marseļas pārceļoties uz Lionu
Žordans Veretū. Foto: SPO/Scanpix

LETA--AP. Francijas futbola izlases pussargs Žordans Veretū no Marseļas "Olympique" pārcēlies uz Lionas "Olympique".

Kā pavēstīja 31 gadu vecā spēlētāja jaunā komanda, līgums noslēgts uz divām sezonām, bet transfēra summa ir četri miljoni eiro. Tāpat papildus maksājumos Marseļas vienība varēs saņemt līdz trim miljoniem eiro, kā arī tā iegūs 25% no iespējamajiem nākamajiem transfēriem.

Veretū karjeru uzsāka "Nantes" vienībā, kuru pārstāvēja līdz 2015.gadam, kad par septiņiem miljoniem sterliņu mārciņu pievienojās Anglijas premjerlīgas klubam Birmingemas "Aston Villa". Pēc vienas sezonas viņš tika izīrēts franču "Saint-Etienne", pēc kā par septiņiem miljoniem eiro pārcēlās uz Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina", kas divus gadus vēlāk viņu par 16 miljoniem eiro pārdeva "AS Roma".

Marseļas klubam pussargs pievienojās pirms diviem gadiem par 11 miljoniem eiro. PIrmajā sezonā viņš piedalījās visās 38 Francijas čempionāta spēlēs un guva četrus vārtus, bet pagājušajā sezonā viņa kontā viens precīzs sitiens 29 mačos "Ligue 1". Kopumā Marseļas klubā visos turnīros Veretū aizvadīja 96 spēles un guva astoņus vārtus.

Francijas izlasē pussargs debitēja 2021.gadā un kopumā valstsvienības rindās aizvadījis sešus mačus, kuros vārtus nav guvis. Ar Francijas izlasi Veretū triumfēja 2021.gada UEFA Nāciju līgā, kā arī sasniedza 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālu.

Aizvadītajā sezonā Marseļas "Olympique" pašmāju čempionātā ierindojās astotajā pozīcijā, bet Lionas klubs finišēja sestajā vietā. Jauno sezonu lionieši uzsākuši ar vienu uzvaru trīs mačos un turnīra tabulā ieņem vien 14.vietu 18 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
LETA