Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kas notiks ar Marseļas "Olympique"?

Agris Suveizda

Kas notiks ar Marseļas "Olympique"?
Lučo Gonzaless
Foto: AFP

Šāds jautājums radies daudziem Marseļas "Olympique" faniem pēc kluba īpašnieka Robēra Luī-Dreifusa pēkšņās nāves vakardienas pēcpusdienā.

Jau ziņojām, ka vakardien, pēcpusdienā no leikēmijas miris Marseļas "Olympique" īpašnieks Robērs Luī-Dreifuss. Franču izcelsmes miljardieris, kurš mira 63 gadu vecumā, Marseļas lepnumu nopirka 1996.gadā pēc pilsētas mēra lūguma. Luī-Dreifuss kopā klubā investējis milzīgus līdzekļus (vairāk nekā 200 miljonus eiro), taču tā arī nav pieredzējis, kā viņa vadībā komanda kļūst par Francijas čempioni.

"Viņa mīlestība pret futbolu un kaisle pret "OM" bija stiprāka par jebko. Viņa mīlestība bija tik spēcīga, ka mēs domājām, ka tā ir stiprāka pat par nāvi. Kas par lielisku dzīves mācību. Viņa noteikti trūks viņa ģimenei, "OM" un lieliskajai Marseļas publikai," sacīja Profesionālās līgas federācijas prezidents Frederiks Tjirē. Viņam pievienojās gan fani, gan citu klubu prezidenti, kuri izteica līdzjūtību, kā arī piekrita, ka Luī-Dreifuss ārkārtīgi mīlēja futbolu un savu klubu.

"Viņa [Luī-Dreifusa][ nāve man bija liels šoks. Viņš mira pēc vairāku gadu ilgas cīņas ar slimību. Viņš parādījis lielu drosmi. Viņš bija citādāks, ne tāds kā visi pārējie. Atceros, kā viņš staigāja savos vecajos džinsos, savā vienkāršībā...Viņš mīlēja futbolu un Marseļu, kaut arī ne vienmēr to izrādīja.," kluba oficiālajā mājaslapā stāsta prezidents Žans-Klods Dasjē, kuru Luī-Dreifuss iecēla prezidenta amatā pēc sezonas beigām.

"Es zinu, ka viņam ar līdzjutējiem bija daudzas nesaskaņas.Es ceru, ka šorīt visi aizmirsīs par to un atcerēsies visu labo, ko viņš ir devis "OM". Viņam ir divas dāvanas. Pirmā jau ir klāt. Tas ir Lučo Gonzaless [līdz šim lielākais "Marseille" starpsezonas ieguvums - aut.]. Viņš ir spēlētājs, kuru viņš vēlējās redzēt komandā. Tas ir skumji, ka viņam tā arī nebūs iespējas Lučo redzēt komandā. Otrā dāvana ir tā, ka mums jāaizvada lieliska sezona. Tas ir vislabākais, ko klubs var darīt viņa labā. Ir svarīgi, lai visi kopīgi strādā un izveido lielisku komandu," Dasjē turpina.

Tomēr Dasjē centās nomierināt visus fanus, kas šobrīd ir neziņā par kluba nākotni, jo Luī-Dreifuss bija lielākais "Marseille" sponsors un nav zināms, kad klubam varētu būt jauns īpašnieks: "Kluba nākotne ir nodrošināta. Robērs Luī-Dreifuss to darīja nevainojami. Viņa pēkšņā nāve ir mūs sāpinājusi, taču tā nerada neziņu par kluba nākotni. Par to nav jāuztraucas."

Izmantotie resursi:
om.net
lequipe.fr

  +4 [+] [-]

, 2009-07-05 12:52, pirms 15 gadiem
jaa Zel ka ta notiek!
butu skaisti ja OM sosezon uzvaretu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-05 13:15, pirms 15 gadiem
jaa nu tiesaam skumji.... zeel ka taa ...OM bija potensiaals...jaacer ka OM siii bediigaa zinja buus kaa stimums..jauniem meerkjiem... ..tiesaam zeel..
izsaku liidzjuutiibu gan vinja gimenei gan faniem gan visai OM!