Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas līga aizņemsies 225 miljonus, lai klubiem kompensētu neiegūto TV naudu

Agris Suveizda

Francijas līga aizņemsies 225 miljonus, lai klubiem kompensētu neiegūto TV naudu
Anhels Di Marija un Markinjuss. Foto: AFP/Scanpix

Francijas Profesionālā futbola līga apstiprinājusi laikrakstā L'Equipe publicēto informāciju, ka līgas ģenerālā asambleja vakar vienojusies izmantot valsts ieviesto atbalsta programmu Covid-19 pandēmijas laikā un aizņemsies 224,5 miljonus eiro jeb summu, ko klubi no raidtiesību turētājiem neiegūs par sezonas nepabeigšanu.

Francijas Profesionālā līga, kas apvieno Francijas "Ligue 1" un "Ligue 2", savā paziņojumā konkrētu summu neminēja, taču apstiprināja, ka tā būs vienlīdzīga ar neiegūtajiem līdzekļiem pēc tam, kad Canal+ un BeIN Sports lauza šīs sezonas līgumus. Šī summa klubiem tiks sadalīta atbilstoši paredzētajam raidtiesību budžeta sadales plānam.

Valdības ieviestā atbalsta programma paredz, ka uzņēmumi drīkst lūgt aizdevumu līdz pat 25% pagājušā finansiālā gada ienākumiem. Francijas Profesionālās līgas ienākumi bija 898 miljoni eiro, un ceturtdaļa ir tieši minētie 224,5 miljoni. Uzņēmumiem pirmā gada laikā nav pienākuma atmaksāt nevienu eiro, bet pēc tam summa vai nu jāatdod uzreiz, vai arī piecu gadu laikā. Jāpiebilst, ka aizdevums būs uz līgas, nevis klubu vārda, tādēļ atbildīga par tā atdošanu būs tieši līga.

No Francijas profesionālajiem klubiem līdzīga veida aizdevums jau tika apstiprināts "Strasbourg" un "Paris, bet vēl pieteikumu iesnieguši ap 30 klubiem.

Izmantotie resursi:
https://www.lfp.fr/Articles/COMMUNI...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...