Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Rafaels atvadās no "United" un pievienojas Lionas "Olympique"

Agris Suveizda

Rafaels atvadās no "United" un pievienojas Lionas "Olympique"
Rafaels jaunajā formas tērpā
Foto: OLweb.fr

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" apstiprinājis, ka 25 gadus vecais brazīlietis Rafaels ir izgājis medicīniskās pārbaudes un tuvāko dienu laikā parakstīs četru gadu līgumu.

Labās malas aizsargs Rafaels Lionā ieradās jau vakar. Lai arī Lionas "Olympique" īpašnieks Žans Mišels Olass savā Twitter kontā tobrīd rakstīja, ka vienošanās ar Mančestras "United" par darījumu vēl nav panākta, nepilnu diennakti vēlāk Francijas vicečempione savā mājaslapā oficiāli paziņoja, ka vairs atlicis tikai parakstīt līgumu.

Francijas klubs pagaidām neziņo par darījuma finansiālajām detaļām, taču franču mediji iepriekš vēstīja, ka pārejas summa būs no divarpus līdz trim miljoniem eiro. Rafaels Mančestras "United" pievienojās 2008. gada janvārī un iepriekšējā Premjerlīgas sezonā aizvadīja desmit mačus.

Pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas Rafaels savā Instagram kontā ievietoja paziņojumu angļu un portugāļu valodās, pasakoties klubam par tajā pavadīto laiku: "Vēlos pateikties Mančestras "United" faniem par izrādīto mīlestību šo astoņu gadu laikā. Kopš parakstīju līgumu ar klubu, esmu tajā piedzīvojis neticamus brīžus – galu galā astoņus gadus valkāju kreklu, kas pieder vienam no lielākajiem klubiem pasaulē."

"Paldies, Mančestras "United". Vēlos pateikties visiem darbiniekiem, kuri vienmēr pret mani izturējās ar lielu mīlestību un izrādīja lielu uzmanību. Paldies Apvienotajai Karalistei, šajā valstī daudz iemācījos kā spēlētājs un neapšaubāmi arī kā cilvēks. Paldies Aleksam Fērgusonam par to, ka vienmēr ticēja manam darbam, un par visām durvīm, kuras man atvēra. Tagad ir jauns ceļš, jauns izaicinājums."

Rafaels pēc Žeremija Morela un Klaudio Bovū kļuvis par trešo Lionas "Olympique" papildinājumu starpsezonā. Francijas vicečempione esot pavisam tuvu tam, lai iegādātos arī 21 gadu veco "Malaga" centra pussargu Serži Darderu, kura vērtība ar bonusiem varētu būt ap desmit miljoniem eiro. Tiesa, problēmas pārrunās sagādājot tas, ka Darders pieder ne tikai Andalūzijas klubam, bet arī trešajai pusei.

Tāpat Francijas prese vēsta, ka Lionas "Olympique" sekmīgi attīsta pārrunas par Marokas izlases un Kijevas "Dynamo" uzbrūkošā pussarga Junesa Belandā piesaisti. Tuvu tam, lai vienotos par personīgā līguma detaļām, lionieši ir arī ar Francijas izlases uzbrūkošo pussargu Matjē Valbuenā, taču vēl jāvienojas ar viņa klubu Maskavas "Dynamo". Liona joprojām meklē centra aizsargu, kā arī turpina lenkt perspektīvo 18 gadus veco pussargu Luku Tuzāru. Spēlētājs jau esot piekritis pievienoties klubam, taču "Valenciennes" noraidīja 2+1 miljonu eiro vērtu piedāvājumu un cer saņemt vairāk.

Tikmēr šīs nedēļas vidū beidzot oficiāli vajadzētu notikt cita Mančestras "United" futbolista Anhela Di Marijas pārejai uz Francijas spēcīgāko klubu PSG. Argentīnietis vakar ieradās Kataras galvaspilsētā Dohā, kur paredzēts iziet medicīniskās pārbaudes. PSG šķirsies no 63 miljoniem eiro, savukārt Di Marija parakstīs līgumu uz četrām sezonām un gadā saņems ap 11 miljoniem eiro.

"Ligue 1" pirmā kārta

DatumsSpēleLaiks
07.08.Lille – PSG21:30
08.08.Marseille – Caen22:00
08.08.Montpellier - Angers22:00
08.08.Nice - Monaco22:00
08.08.Nantes - Guingamp22:00
08.08.Bastia - Rennes22:00
08.08.Troyes – GFCO Ajaccio22:00
09.08.Bordeaux – Reims18:00
09.08.Toulouse – St.-Etienne18:00
09.08.Lyon – Lorient22:00

Izmantotie resursi:
https://instagram.com/p/57fuB3tVwN/...
Communiqué de presse | OLWeb.fr
Transfert - Angel Di Maria est arrivé à...

     [+] [-]

, 2015-08-03 22:53, pirms 9 gadiem
Tas bija neizbēgami. Bet liels paldies viņam par pavadīto laiku Mančesterā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-03 23:25, pirms 9 gadiem
Sapratu, ka tas notiks, bet tomēr tik smagi redzēt Rafu tiešām prom. Tāds cīnītājs uz laukuma, vin

  +1 [+] [-]

, 2015-08-03 23:26, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: Visi pamet slīkstošo kuği MU.
Skatos, ka pat viens no elles izrauts šaisaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-04 09:11, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Skatos, ka pat viens no elles izrauts šaisaulē
Smarts tak blokjeets,jaamauc ar paareejiem

  +2 [+] [-]

, 2015-08-04 09:22, pirms 9 gadiem
bet ja par Rafaelu,tad vinjam jau sen vajadzeeja atrast jaunu klubu,MU vinjsh bija vairaak kaa meebele nevis kaa speeleetaajs

     [+] [-]

, 2015-08-04 11:59, pirms 9 gadiem
NilsK
vins visu laiku traumeejaas