Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Lyon" spēle netiek pārcelta, "Bordeaux" mačs gan

Agris Suveizda

"Lyon" spēle netiek pārcelta, "Bordeaux" mačs gan
"Lyon" prezidents Žans Mišels Aulas
Foto: SIPA

Francijas Profesionālās futbola līgas (LFP) pārstāvji paziņojuši, ka sestdien paredzētā spēle starp "Bordeaux" un "Valenciennes" komandām tiek pārcelta dienu agrāk. Savukārt "Lyon" lūgums pārcelt arī viņu mača sākuma laiku tika noraidīts.

Jau ziņojām par Francijas čempionvienības Lionas "Olympique" prezidenta Žana Mišela Aulas lūgumu pārcelt komandas spēli dienu agrāk, lai spēlētājiem būtu pietiekami daudz laika atjaunoties pirms tik svarīgās UEFA Čempionu līgas spēles pret Minhenes "Bayern". Vēstulē tika izteikts sašutums, ka Francijas futbola federācija (FFF) un LFP vārdiski uzsver Eirokausu nozīmību, bet realitātē izrādās, ka Eirokausu izcīņās iesaistītie klubi tiek pat gremdēti (jo esot pārāk maz laika atpūsties pēc kārtējām spēlēm vietējā čempionātā).

LFP vadība uz pausto neapmierinātību ir reaģējusi, pārceļot "Bordeaux" maču pret "Valenciennes" dienu agrāk, lai klubs varētu paspēt sagatavoties otrdien paredzētajam mačam pret Itālijas "Roma". Jāpiezīmē, ka šajā spēlē tiks sadalīta viena ceļazīme uz Čempionu līgas astotdaļfinālu. Savukārt "Lyon" puses lūgums tika noraidīts. Lēmums tika pamatots ar to, ka spēle pret "Bayern" nemaz neesot tik izšķiroša, jo "Lyon" jau ir iekļuvusi izslēgšanas mačos, kā arī televīzijas kompāniju sarežģījumiem.

"LFP joprojām ir citādāki uzskati nekā UEFA par to, cik būtiska ir vieta grupā - pirmā vai otrā. Finišēt kā otrajiem nav tas pats, kas uzvarēt grupā. Grupas uzvarētājiem ir savas priekšrocības. Pēc UEFA kritērijiem spēle pret "Bayern" ir izšķiroša," apmulsis un pārsteigts par LFP argumentiem bija "Lyon" preses sekretārs.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr

     [+] [-]

, 2008-12-01 21:30, pirms 16 gadiem
Nē nu normāla attieksme! Svarīga vai nesvarīga, bet tā tomēr ir papildus spēle. Es i autā.

     [+] [-]

, 2008-12-01 22:06, pirms 16 gadiem
Varbūt sāks franču klubiem spēlēt ar 2. sastāviem, jo savādāk near vienkārši uzspēlēt un mošk FFF nāks pie prāta!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-02 08:21, pirms 16 gadiem
Jo cerīgāk Bayernam ir iegūt 1. vietu grupā Nogurusi Liona, bez Benzemā, Žuninio un vai tik vēl nebija kāds traumētais...
Par traumām, protams, nepriecājos, bet tās ir franču problēmas. Liona beidzot ir pelnījusi zaudēt klubam no Vācijas. Pēdējos gados viņa tos itin bieži sarūgtinājusi!