Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Senegālā par pirmo mirušo no Covid-19 kļuvis bijušais Marseļas "Olympique" prezidents

Agris Suveizda

Senegālā par pirmo mirušo no Covid-19 kļuvis bijušais Marseļas "Olympique" prezidents
Paps Diufs. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas futbola klubs Marseļas "Olympique" apstiprinājis, ka organizācijas bijušais prezidents Paps Diufs vakar miris Senegālas galvaspilsētā Dakārā. Diufs pēc saslimšanas ar Covid-19 bija ievietots intensīvajā terapijā.

Diufs, kuram decembrī apritēja 68 gadi, no 2005. līdz 2009. gadam bija Marseļas "Olympique" prezidents, ieliekot pamatus 2009./10. g. čempionu komandai. Diufs, kā jau bijušais žurnālists, izcēlās ar tiešu valodu un brīžiem arī ļoti principiālu darbību. Piemēram, 2006. gada pavasarī Marseļas "Olympique" Francijas klasikā bija jāviesojas Parīzē, taču PSG viesu faniem atvēlēja krietni mazāk biļešu, nekā prasīts. Protestējot Diufs mājās atstāja visu pamatsastāvu, un Marseļas "Olympique" ar otrās komandas jauniešiem un pirmās komandas rezervistiem nosargāja sensacionālu 0:0.

Senegālietis piedzima Čadā, taču jau pavisam drīz ģimene atgriezās Senegālā. 18 gadu vecumā Diufs devās uz Marseļu, kur bija paredzēts pabeigt studijas, bet drīz vien viņš nokļuva žurnālistikā, rakstīdams tieši par Marseļas "Olympique". Pēcāk viņš uzsāka aģenta arodu – viņa klientu lokā bija tādi spēlētāji kā Marsels Desajī, Viljams Gallass, Bernārs Lamā, Gregori Kupē, Didjē Drogbā, Samirs Nasrī un citi.

Senegālā, kurā ir nepilni 16 miljoni iedzīvotāju atbilstoši oficiālajai statistikai ar Covid-19 inficējušās 190 personas, bet mirusi – viena.

Izmantotie resursi:
https://www.om.fr/fr/actualites/480...