Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dešāns par Mbapē: ''Ja šī būtu bijusi izšķiroša spēle, divreiz apdomātu, vai viņu iesaistīt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Dešāns par Mbapē: ''Ja šī būtu bijusi izšķiroša spēle, divreiz apdomātu, vai viņu iesaistīt''
Didjē Dešāns. Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola izlase vakar spēkojās bezvārtu neizšķirti pret Nīderlandi. Mačā nepiedalījās franču lielākā zvaigzne Kiljans Mbapē, kurš pirmajā spēlē guva savainojumu. Galvenais treneris Didjē Dešāns pēc mača skaidroja izvēli Mbapē neiesaistīt cīņā.

''Neesmu satraucies. Tāda vienkārši ir šī spēle. Dažkārt tev ir neskaitāmas iespējas gūt vārtus un tās nesasniedz vārtu tīklu. Citreiz ir otrādi. Būtu satraucies, ja mums nebūtu nevienas iespējas. Efektivitāte augsta līmeņa futbolā ir ļoti svarīga un tā ir lieta, pie kuras mums jāstrādā,'' pēc bezvārtu neizšķirta pret Nīderlandi sacīja Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns.

Mačā pret Nīderlandi laukumā neizgāja Francijas futbola lielākā superzvaigzne Kiljans Mbapē, kurš pirmajā ''Euro 2024'' mačā salauza degunu. ''Viņam ar katru dienu kļūst labāk. Ja šī būtu bijusi izšķiroša spēle, es divreiz apdomātu, vai iesaistīt Mbapē mačā. Tuvojamies punktam, kas būs labāks viņam. Pēc tā, kas notika, uzskatīju, ka gudrākais lēmums bija viņam maču noraudzīties no soliņa,'' sacīja Dešāns.

''Vienmēr cenšos izdarīt pareizo izvēli, lai sastāvs būtu tik sabalansēts, cik vien iespējams,'' vienpadsmitnieka izvēli komentēja franču stratēģis. ''Vienīgā nožēla ir par to, ka nebijām gana efektīvi. Mums bija piecas vai sešas iespējas gūt vārtus,'' izteicās Dešāns.

Francijas valstsvienība, kas tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz triumfu ''Euro 2024'' finālturnīrā, ar četriem punktiem divos mačos atrodas D grupas galvgalī. Noslēdzošajā spēļu kārtā franči spēkosies pret Poliju, kas jau faktiski zaudējusi izredzes sasniegt astotdaļfinālu.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.france24.com/en/live-ne...