Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

"Euro 2020" finālturnīra pilsētu skaits varētu tikt samazināts

Rolands Eliņš

"Euro 2020" finālturnīra pilsētu skaits varētu tikt samazināts
Aleksanders Čeferins. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins intervijā „Movistar” apliecinājis, ka viņa vadītā organizācija joprojām plāno nākamajā vasarā sarīkot „Euro 2020” finālturnīru, tiesa, pastāv jautājumi par to, vai šis turnīrs izdosies tik starptautisks kā cerēts, proti, var nākties samazināt rīkotājpilsētu skaitu.

2020. gada Eiropas čempionāts futbolā bija paredzēts kā eksperiments finālturnīra sarīkošanai. Tas nenotiktu centralizēti vienā vai divās valstīs, bet 12 dažādās pilsētās visā Eiropā. Taču savas korekcijas ieviesa Covid-19 pandēmija, liekot finālturnīru pārcelt, tiesa, savā nosaukumā saglabāja skaitli 2020.

Šoruden novērotais infekciju skaita gadījumu uzvirmojums gan atkal radījis jautājumus par tik liela mēroga turnīru organizēšanu. UEFA prezidents medijiem norādījis, ka plāni vēl tiek izstrādāti, taču nodoms organizēt turnīru nav zudis.

„Mēs visu laiku satraucamies par situāciju, taču reizē arī esam pārliecināti, ka turnīrs notiks,” sacīja Čeferins. „Plāns ir aizvadīt finālturnīru tieši tā, kā bija paredzēts. Taču man jāatzīst, ka pastāv iespēja samazināt rīkotājpilsētu skaitu. Piemēram, 12 valstu vietā rīkot turnīru 11 valstīs, astoņās, piecās vai varbūt pat tikai vienā.”

Čeferins arī vēl nevarēja konkrētāk darīt zināmus mērķus par Eiropas čempionāta finālturnīra apmeklēšanu, proti, vai stadionos varēs ielaist līdzjutējus. Šobrīd UEFA ir sniegusi atļauju daļēji atsākt līdzjutēju aicināšanu uz spēlēm vietās, kur to pieļauj vietējie likumi.

„Euro 2020” paredzēts norisināties no nākamā gada 11. jūnija līdz 11. jūlijam. Spēles paredzētas Londonā, Minhenē, Romā, Baku, Sanktpēterburgā, Budapeštā, Bukarestē, Amsterdamā, Bilbao, Kopenhāgenā, Glāzgovā un Dublinā.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/uefa-eu...

     [+] [-]

, 2020-10-16 23:02, pirms 3 gadiem
Lai aizvada vienā valstī - Vācijā vai UK. Galvenais, lai neatceļ vispār.

     [+] [-]

, 2020-10-16 23:41, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Lai aizvada vienā valstī - Vācijā vai UK. Galvenais, lai neatceļ vispār.
This.

     [+] [-]

, 2020-10-17 08:39, pirms 3 gadiem
16 izlases finālturnīrā ir optimāls skaits un rīkot vienā valstī četrās pilsētās.

     [+] [-]

, 2020-10-17 12:50, pirms 3 gadiem
Neviens jau arī negrib tādu finālturnīru ašpadsmit valstīs, bez lielā notikuma garšas, kad sabrauc visas labākās izlases un fani vienā valstī.

No otras puses, kamēr nebeigsies kovidhistērija neko pilnvērtīgu sarīkot tāpat nebūs iespējams, jo bez pilnām tribīnēm fanu tas viss i farss.