Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Vācijas futbola leģenda Podoļskis: "Man nav nožēlas par zaudējumu 2008. gada finālā"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Vācijas futbola leģenda Podoļskis: "Man nav nožēlas par zaudējumu 2008. gada finālā"
Lukašs Podoļskis. Foto: Scanpix/Beautiful Sports

Trešais visu laiku rezultatīvākais Vācijas futbola izlases spēlētājs Lukašs Podoļskis intervijā "Sky Sports" gremdējās atmiņās par 2008. gada Eiropas čempionātu. Spēlētājs arī atzina, ka jaunajai futbolistu paaudzei ir laiks pārņemt izlases grožus.

12 gadus atpakaļ norisinājās 2008. gada Eiropas čempionāts futbolā. Vācijas izlase uz to devās kā viena no galvenajām favorītēm. Tā laika izlasē spēlēja tādi spēlētāji kā Mihaels Ballaks, Miroslavs Kloze, Jens Lēmans, Filips Lāms, Bastians Šveinšteigers un Lukašs Podoļskis. Turnīru rīkoja Austrija un Šveice.

Pirmajā spēlē Vācijas izlase tikās ar Podoļska dzimto valsti Poliju. Šajā mačā uzbrucējs guva divus vārtus un Vācijas izlase uzvarēja ar rezultātu 2:0. "Tā bija īpaša spēle, jo spēlējām pret manu dzimto valsti," Podoļskis teica. "Guvu divus vārtus, tie bija īpaši, bet es tos neatzīmēju. Bija spēcīgas emocijas – tāds ir sports."

Turnīrs Vācijas izlasei izvērtās veiksmīgs, jo tā iekļuva finālā, kurā pretī stājās Spānijas izlase. Finālā gan nācās piekāpties spāņiem, kuriem tas bija pirmais Eiropas čempionāta tituls kopš 1964. gada.

Podoļskis izteica savas domas par 2008. gada finālu: "Uzvarētājs tiek noskaidrots vienā mačā. Uzvar veiksmīgākā komanda. Gluži kā Pasaules kausa finālā 2014. gadā, kad Manuels Noiers pret Argentīnu izglāba mūsu komandu neticamā veidā, un mēs izcīnījām uzvaru."

"Mūsu komandai tajā laikā bija neticama komandas ķīmija un gars," teica panākumiem bagātais spēlētājs. "Mums bija lieliski spēlētāji. Tagad nāk jaunā paaudze. Daudzi no viņiem vēl nav spēlējuši nevienā lielajā turnīrā, bet to, kā viņiem veiksies, cerams, ka redzēsim nākamgad Eiropas čempionāta finālturnīrā."

Podoļskis Vācijas izlasē aizvadījis 130 spēles un guvis 49 vārtus. Spēlējis tādos zināmos klubos kā Minhenes "Bayern", Londonas "Arsenal", Milānas "Inter" un "Galatasaray". Šobrīd pārstāv Turcijas komandu "Antalyaspor".

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-12 17:55, pirms 4 gadiem
2004.gadā Pasaules Kauss nekādi nevarēja būt, jo tad bija Eiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Latvija.

     [+] [-]

, 2020-06-12 18:35, pirms 4 gadiem
Ginobili rakstīja: 2004.gadā Pasaules Kauss nekādi nevarēja būt, jo tad bija Eiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Latvija.
Paldies par vērību, tur bija domāts 2014.gads