Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Inter" treneris Konte: "Itālijas priekšrocība EČ finālā ir pieredze"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bijušais "Inter" treneris Konte: "Itālijas priekšrocība EČ finālā ir pieredze"
Antonio Konte. Foto: PA Wire/Scanpix

Jau svētdien noslēgsies "Euro 2020" finālturnīrs. Par čempiones titulu cīnīsies Itālija un Anglija. Bijušais Milānas "Inter" treneris Antonio Konte portālam "Football Italia" atklājis veidus, kā Itālija finālā varētu pārspēt Anglijas izlasi, kā arī atskatījās uz pusfināla spēli, kurā Itālija uzveica Spāniju.

Antonio Konte aizvadītajā sezonā vadīja Itālijas čempionvienību Milānas "Inter", vēlāk paziņojot, ka neturpinās sadarbību ar komandu. Itāļu speciālists portālam "Football Italia" izteicis savu viedokli par to, kādi faktori izšķirs Eiropas čempionātā finālu.

"Itālija ir pelnījusi vietu finālā," iesāka Konte. "Tās futbolisti pierādīja, ka ir spējīgi pielāgoties visdažādākajām spēles situācijām – gan spēlējot ar bumbu, gan bez tās. Itālijas izlase bija labāka, daudzpusīgāka par visām savām pretiniecēm. Tās spēlētāji spēja pielāgoties fiziski, tehniski un taktiski, tādējādi iegūstot labāko iespējamo rezultātu katrā spēlē."

Konte sezonas laikā saņēma kritiku par "Inter" spēles stilu, kas ļāva tai tikt pie Itālijas A sērijas titula. Kritiķi lielu uzmanību vērsa, ka "Inter" pārāk daudz fokusējas uz pretuzbrukumiem. "Es uzskatu, ka komanda dominē spēlē, veidojot bīstamus momentus. Neuzskatu, ka Spānijas izlase dominēja pusfinālā spēlē pret Itāliju. Ja bumbas kontroli nespēj izmantot pareizi, tā kļūst bezjēdzīga. Vislabāk dominanci parāda xG [expected goals]. Komanda var kontrolēt bumbu kaut visu spēli, bet, ja tā neizveido bīstamus momentus un sitienus pa vārtiem, spēli nav iespējams uzvarēt."

"Itāliju ir grūti uzvarēt, šī komanda nedod pretiniekiem uzelpot," turpināja Konte. "Tāpat mūsu komandai ir lielisks vārtsargs [Džanluīdži Donaruma], [Leonardo] Bonuči un [Džordžio] Kjelīni. Uzskatu, ka Donaruma šobrīd ir viens no trim labākajiem vārtsargiem pasaulē, savukārt Bonuči un Kjelīnī, neskatoties uz savu vecumu, joprojām sajūt asins smaku. Viņiem ir uzvarētāju mentalitāte, raksturs un spēks. Anglija ir ļoti bīstama. Apbrīnoju Hariju Keinu, kurš spēj lieliski tikt pie bumbas. Viņam ir daudz plusu, bet īpaši jāizceļ spēle soda laukumā – tajā viņš ir fantastisks. Ja es būtu viņa treneris, gribētu, lai viņš visu laiku atrodas tur."

"Anglijas vājā puse ir presings - ja pretinieku komanda izdara spiedienu, kad Anglija sāk veidot uzbrukumu savā laukuma pusē, tai rodas problēmas," Anglijas izlases vājās puses nosauca Konte. "Šajā elementā Anglija nav tik laba kā Spānija, kas spēj veiksmīgi tikt galā ar presingu tās laukuma pusē. Tomēr, ja Anglija tiks ārā no presinga, tās pretuzbrukums var būs nāvējošs. Uzskatu, ka Itālijas izlasei ir vairāk pieredzes, kas var nākt tai par labu. Anglija pēdējo reizi lielo turnīru finālā spēlēja tālajā 1966. gadā. Mums stadionā būs mazāk līdzjutēju, tomēr mūsu izlasei ir lielāka pieredze. Mēs zinām, kā ir spēlēt finālā, kā arī to, kā viņus [Angliju] uzvarēt."

Izmantotie resursi:
https://football-italia.net/conte-h...

     [+] [-]

, 2021-07-09 19:48, pirms 3 gadiem
Futbols maajaas nenaaks😅🇮🇹🇮🇹🇮🇹