Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Itālija lemj laist 25% no ''Stadio Olimpico'' skatītāju vietām uz EURO2020

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Itālija lemj laist 25% no ''Stadio Olimpico'' skatītāju vietām uz EURO2020
''Stadio Olimpico''. Foto: Viator

Itālijas Futbola asociācija šodien paziņojusi, ka EURO2020 laikā 25% no ''Stadio Olimpico'' tribīņu ietilpības jeb maksimums 18 150 skatītāju varēs apmeklēt čempionāta spēles. Par līdzīgiem soļiem iepriekš paziņoja arī Dānija un Krievija, kamēr UEFA vēlas pēc iespējas vairāk līdzjutējus tribīnēs, un neapsver iespēju kādu no mačiem aizvadīt aiz slēgtam durvīm.

Covid-19 pandēmijas dēļ EURO2020 futbola čempionāts tika pārcelts par gadu un notiks no šī gada 11. jūnija līdz 11. jūlijam. Kopumā paredzēts, ka turnīrs norisināsies 12 valstu pilsētās - Romā, Amsterdamā, Baku, Bilbao, Bukarestē, Budapeštā, Kopenhāgenā, Dublinā, Glāzgovā, Londonā, Minhenē un Sanktpēterburgā.

Sākotnēji UEFA pauda, ka gadījumā, ja turnīru nevarēs apmeklēt līdzjutēji, tad katrs no tiem saņems atmaksu par iztērēto biļešu naudā pilnā apmērā. Tāpat tā uzdeva visu organizējošo valstu federācijām līdz 7. aprīlim informēt par minimālo skatītāju daudzumu, kuru katra valsts gatava uzņemt stadionos.

Iepriekš apstiprinājumu ļaut no 25 līdz 50% stadiona ietilpības apmeklēt spēles deva Dānijas un Krievijas Futbola federācijas. Šodien lēmumu laist 25% no ''Stadio Olimpico'' ietilpības pieņēma arī Itālijas Futbola asociācija. Katru spēli maksimums varēs apmeklēt 18 150 skatītāju no stadionā esošajām 72 600 sēdvietām.

Anglijas Futbola asociācija, kura Vemblija stadionā uzņems septiņas spēles, tostarp pusfinālus un finālu, ir optimistiski noskaņota par līdzjutējiem tribīnēs. Futbola asociācijas kausa pusfināli un fināli testa režīmā uzņems skatītājus, kas ļaus novērtēt tās spēju noorganizēt skatītāju plūsmu drošā veidā. Pagaidām lielākās neskaidrības ir ap Azerbaidžānu, Īriju un Rumāniju, kuru valsts izlases nav kvalificējušās finālturnīram.

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins paudis, ka nepastāv izvēle kādu spēli aizvadīt aiz slēgtām durvīm. Līdzjutējiem ir jābūt stadionos. UEFA skaidrību šajā jautājumā sola sniegt līdz šīs nedēļas beigām. Organizācija vēlas pēc iespējas vairāk fanu stadionos.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...