Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Nīderlande zaudē pamatvārtsargu, Beļģija gaida savainoto De Breini

Agris Suveizda

Nīderlande zaudē pamatvārtsargu, Beļģija gaida savainoto De Breini
Jaspers Sillesens. Foto: Reuters/Scanpix

Vakar, 1. jūnijā, bija beigu datums, līdz kuram "Euro 2020" finālturnīra dalībniecēm bija jāiesniedz galīgais 26 spēlētāju sastāvs. Nīderlandes galvenais treneris Franks de Būrs to bija nosaucis jau ceturtdien, tomēr vakar no galīgā sastāva tomēr svītroja pamatvārtsargu Jasperu Sillesenu, kuram iepriekšējā nedēļā tika atklāta inficēšanās ar Covid-19.

"No rīta informēju Jasperu par savu lēmumu – tas Jasperam bija ļoti nepatīkams, taču man nācās to pieņemt," vakar treneris tika citēts izlases mājaslapā. "Viņam bija pozitīvas analīzes, un viņš izlaidīs svarīgu gatavošanās posmu, un nezinām, cik ilgs laiks paies, līdz viņš atkal būs gatavs par visiem 100%. Nevēlējos riskēt – esam Eiropas čempionāta priekšvakarā un gribējām skaidrību."

Nīderlande bez Sillesena iztika arī marta Pasaules kausa atlasē, un toreiz savainoto "Valencia" vārtu vīru aizvietoja 30 gadus vecais Tims Kruls, kurš šosezon ar "Norwich" triumfēja Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā. Sillesena vietā sastāvā iekļauts valstsvienības ceturtais vārtsargs Marko Bizots – 30 gadus vecais AZ vārtsargs izlasē aizvadījis vienu spēli. Nīderlande šovakar pret Skotiju aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm, bet finālturnīrā Amsterdamā uzņems Ukrainu, Austriju un Ziemeļmaķedoniju.

Beļģijas izlases galīgajā sastāvā palika komandas līderis Kevins De Breine, kurš Čempionu līgas finālā sadursmē ar "Chelsea aizsargu Antonio Rīdigeru salauza degunu un tika nomainīts. Beļģijas galvenais treneris Roberto Martiness kritizēja vācu aizsargu par noteikumu pārkāpumu un atzina, ka ir lielas šaubas, vai De Breine būs gatavs palīdzēt pirmajā finālturnīra spēlē 12. jūnijā Sanktpēterburgā pret Krieviju, taču mierināja, ka uzbrūkošajam pussargam par spīti dubultam lūzumam operācija nebūs nepieciešama. "Mums vajadzēs pastāvīgi novērot viņa veselības stāvokli un veikt pārbaudes. Tuvākās nedēļas laikā aina būs skaidrāka, bet būsim ar viņu ļoti piesardzīgi," teica Martiness. Beļģija grupā spēlēs arī pret Dāniju (Kopenhāgenā) un Somiju (Sanktpēterburgā).

Ungārijai tomēr nevarēs palīdzēt talantīgais pussargs Dominiks Soboslai, kurš nopietna savainojuma dēļ nav spēlējis kopš decembra un šosezon tā arī vēl nedebitēja Vācijas klubā "Leipzig", kas viņu janvārī par 20 miljoniem eiro nopirka no "Salzburg". Ungārijas visu laiku dārgākais futbolists izlasē ir aizvadījis 12 spēles un guvis trīs vārtus – ieskaitot uzvaras vārtus pārspēlē pret Islandi (2:1), ievedot ungārus finālturnīrā. Ungāriju gaida ļoti smaga grupa – mājas spēles pret Portugāli un Franciju un izbraukuma spēle pret Vāciju. Savainojuma dēļ ungāru galīgajā sastāvā nav arī vietējo klubu aizsargu Silvestera Hanģas un Čabas Špandlera.

Izmantotie resursi:
https://www.onsoranje.nl/nieuws/ned...
https://en.mlsz.hu/hir/rossi-announ...

     [+] [-]

, 2021-06-02 21:19, pirms 3 gadiem
Leipzig nopirka no Leipzig

  -1 [+] [-]

, 2021-06-02 22:51, pirms 3 gadiem
Nevareeju liidz galam izlasiit
Acis saaka saapeet

     [+] [-]

, 2021-06-03 13:13, pirms 3 gadiem
Krulam ir 33 gadi...