Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Blanks: "Par Nīderlandi esmu šokā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Blanks: "Par Nīderlandi esmu šokā"
Grieķija līksmo pēc uzvaras pret Krieviju. Kā būs rītvakar pēc mača ar vāciešiem?
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pusstundas sāksies Eiropas čempionāta pirmais ceturtdaļfināls – Portugāle pret Čehiju. "Skonto" uzbrucējs Kristaps Blanks uzskata, ka pusfinālā iekļūs portugāļi. Par to, kā varētu atrisināties pārējie mači, Blanka ceturtajā blogā.

3. kārtas spēļu prognozes

SpēleProg.Rez.
Čehija – Polija1:11:0
Grieķija – Krievija1:21:0
Dānija – Vācija0:21:2
Portugāle – Nīderlande1:22:1
Horvātija – Spānija0:10:1
Itālija – Īrija1:02:0
Zviedrija – Francija1:32:0
Anglija – Ukraina2:11:0

Krievu netikšana ceturtdaļfinālā, protams, ir pārsteigums, taču paši vien vainīgi. Viņi uz spēli pret Grieķiju izgāja ļoti atslābinājušies, domāja, ka viegli iesitīs un mierīgi tiks tālāk. Grieķija guva vienus vārtus un ļoti labi nospēlēja aizsardzībā. Cilvēki, kuri skatījās klātienē, teica, ka grieķi jau iesildīšanās laikā bija labāk noskaņojušies, mobilizējušies. Ja grieķi izgāja kārtīgi kopā, tad krievi bez noskaņojuma, daudziem bija atšķirīgi krekli utt. Kā mēdz teikt, kārtība sit klasi.

Polijas palikšana ārpus astoņnieka atbilst tās parādītajai spēlei. It kā jau viņi ar visiem cīnījās, taču uzvarēt nespēja. Grieķiju viņiem bija jāuzvar. Čehija pelnīti izkļuva no grupas.

Par Nīderlandi esmu šokā. Vēl cerēju, ka viņi uzvarēs Portugāli, taču čempionāts parādīja, ka šis nav nīderlandiešu turnīrs. Portugāle bija labāka un pelnīti uzvarēja. Ronaldu vēl beigās pa stabu trāpīja un neizmantoja iespēju nokārtot "hat trick". Ja pirmo spēli pret dāņiem būtu vinnējuši, varbūt izdotos labāks turnīrs. Atkal bija informācija par mikroklimata problēmām. No 23 spēlētājiem aptuveni 15 ir zvaigznes un grib spēlēt. Tāpēc arī rodas konflikti.

C grupā iztika bez pārsteigumiem, pat izdevās precīzi uzminēt Spānijas 1:0 pret horvātiem. Kā jau to varēja gaidīt, spāņi bumbojās un beigās savu panāca. Viss varēja būt citādāk, ja Rakitičs būtu iesitis. Arī veids, kādā Itālija uzvarēja Īriju, bija gaidīts.

Visi redzēja, ka Ukraina iesita "tīru" golu pret Angliju. Lai arī ir papildus tiesneši, tik un tā tādas lietas gadās. Tiesnesim aiz vārtiem arī nav viegli. Viņam bija šaubas par to, ka bumba pilnībā šķērsojusi līniju, tāpēc izlēma neieskaitīt vārtu guvumu. Mums pie TV ekrāniem viss ir daudz vieglāk. Pat, ja vārti tiktu ieskaitīti, Ukrainai vajadzētu vēl vienus. Tiesa, vismaz spēles beigas būtu interesantākas.

Negaidīju, ka Francija zaudēs zviedriem. Viņi parādīja to, ka pirmie divi zaudējumi nebija īsti pelnīti un gribēja turnīru pabeigt uz pozitīvas nots. Manuprāt, Zlatana vārti ir vieni no labākajiem turnīrā. Radās iespaids, ka zviedriem bija labāks noskaņojums. Frančiem netikt tālāk bija ļoti sarežģīti, tāpēc arī tāds noskaņojums.

Ceturtdaļfinālu prognozes

SpēleProg.
Čehija – Portugāle1:2
Vācija – Grieķija2:0
Spānija – Francija1:0
Anglija – Itālija1:1

Man patīk, kā portugāļi izskatās šajā čempionātā. Ronaldu pēdējā spēlē iesita, tas viņam dos vēl lielāku pārliecību. Tā būs tikai viena spēle, kurā viss var notikt. Domāju, ka Portugāle šodien uzbruks vairāk. Čehi jau nemaz neslēpj, ka spēlēs no aizsardzības. Čehs vārtos izskatās daudz labāk nekā turnīra sākumā, viņa meistarība šodien var čehiem cerēt uz pozitīvu iznākumu, taču es domāju, ka Portugāle iekļūs pusfinālā.

Šaubos, ka Grieķija spēs sīvi pacīnīties ar Vāciju. Viss gan atkarīgs no tā, cik ilgi noturēsies 0:0. Ja vācieši ātri iesitīs, Grieķijai neatliks nekas cits, kā iet uz priekšu. Vācijai ir ļoti laba vidējā līnija, kas grieķu uzbrukumu gadījumā spēs noorganizēt labus prettriecienus. Grieķi uz priekšu nelīdīs, meklēs savas iespējas pretuzbrukumos. Bez tam grieķiem diskvalifikācijas dēļ nebūs Karaguņa.

Francija pret čempioniem spēs izrādīt pretestību, tomēr zaudēs. Skaidrs, ka Spānijai būs lielāka bumbas kontrole. Viņi atkal ilgi bumbosies un kaut ko spēs iesist. Domāju, ka Spānija spēlēs ar nominālo uzbrucēju, laukumā tiekot Toresam. Francijai uzbrukuma sakarā pluss ir tas, ka Benzemā spēlē Spānijas čempionātā un labi zina spāņu aizsargus. Viņš varētu izšaut.

Gribētos jau, lai angļi tiktu tālāk, taču neesmu pārliecināts, ka viņiem tas ir pa spēkam. Šī būs vienīgā no ceturtdaļfinālu spēlēm, kurā uzvarētāja noskaidrošanai ar 90 minūtēm nepietiks. Gan pēc pamatlaika, gan papildlaika būs 1:1, bet "pendelēs" kādam paveiksies vairāk nekā otram. Angļi tradicionāli slikti sit pēcspēles sitienus. "Chelsea" uzvara "pendelēs" Čempionu līgā varētu veiksmi atnest arī izlasei. Itālija "pendelēs" ir stiprāka, taču redzēs, kas no tā visa sanāks.

Saistītie raksti

Blanks: "Par čempionāta lielāko zvaigzni kļūs...
Blanks par labāko pirmajā kārtā nosauc Aršavinu
Blanks: "Anglijas un Zviedrijas spēle bija...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-21 23:58, pirms 12 gadiem
Ceru ka Spānija netiks tālāk. Tā bumbošanās visiem līdz kaklam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja