Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Izbrīna, cik pacietīgi Portugāle spēj spēlēt aizsardzībā"

Rolands Eliņš

Kazakevičs: "Izbrīna, cik pacietīgi Portugāle spēj spēlēt aizsardzībā"
Dainis Kazakevičs
Foto: LFF

Latvijas jauniešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs sarunā ar Sportacentrs.com izteica savu izbrīnu par Portugāles izlases pārmaiņām un spējām spēlēt pacietīgu futbolu, taču nešaubījās par Francijas favorītes lomu „Euro 2016” finālā. Tāpat viņš kategoriski aizstāvēja viedokli, ka 24 izlašu formāts ir attaisnojis uz sevi liktās cerības.

„Pirmais, ko vēlos uzsvērt, ir abu fināla dalībnieču atšķirīgais ceļš uz finālu,” sacīja Dainis Kazakevičs, Latvijas U21 izlases treneris. „Domāju, ka nebūšu vienīgais, kurš nav lielā sajūsmā par Portugāles parādīto futbolu. Taču lielajiem turnīriem ir raksturīgi, ka tālu tiek komandas, kas spēj domāt un spēlēt racionāli, un izspiest maksimumu no savām iespējām.”

„Portugāļi tomēr nevienā spēlē nezaudēja, līdz ar to nevar teikt, ka viņu vieta finālā ir nejaušība. Taču mani izbrīna kas cits – ņemot vērā, kā Portugāle spēlēja agrāk, proti, ar drosmīgiem uzbrukumiem, spilgtām individuālām darbībām savu zvaigžņu izpildījumā, tagad ļoti pacietīgi spēlē aizsardzībā. Treneris Fernandu Santušs ir ielicis komandā šo nepieciešamo pacietību gaidīt savu iespēju, spēlējot bez bumbas.”

Kazakevičs piekrita, ka ļoti liela nozīme būs Krištianu Ronaldu sniegumam un arī viņa pacietībai, taču neslēpa, ka favorīte viennozīmīgi būs Francija: „Kā mājiniekiem viņiem tomēr būs zināms psiholoģisks spiediens, jo jāpiepilda favorītes loma. Bet viņi līdz finālam tika daudz sarežģītākā veidā, jo Francijai sanāca grūtāks izslēgšanas spēļu zars. Manuprāt, finālā svarīgākais būs jautājums, kura komanda būs stabilāka aizsardzībā. Abām ir spilgti uzbrucēji, Francijai gan laikam ir plašākas iespējas šajā ziņā, taču paredzu, ka Portugāle spēlēs nogaidoši, kamēr Francija uzbruks. Portugāļi gan pierādījuši, ka šāds spēles stils viņiem netraucē sasniegt mērķi. Jebkurā gadījumā – negaidu, ka finālā būs īpaši rezultatīva spēle.”

Lūgts izteikt prognozi par finālspēles rezultātu, Kazakevičs norādīja, ka diez vai būs nepieciešams papildlaiks un Francija visu nokārtos jau pamatlaikā, taču, visticamāk, ar minimālu pārsvaru 1:0 vai 2:1. Savukārt par spēlētāju, kuram finālā jāpievērš vislielākā uzmanība, treneris nosauca Dimitrī Pajetu.

„Vismaz man personīgi visvairāk interesēs tieši viņa sniegums. Pajets šajā čempionātā man kļuva par nelielu atklājumu un gaidu, kā viņam izdosies finālā. Skaidrs, ka Grīzmans dodas pēc labākā vārtu guvēja balvu un turpat būs Ronaldu, bet tāpat arī skaidrs, ka abiem tiks veltīta īpaša uzmanība aizsardzībā. Līdz ar to svarīgi, kurš cits uzņemsies līderu lomu, un tieši šādi „negaidītie” līderi bieži vien izšķir spēles likteni. Un vēlēšos redzēt, vai Pajets būs šis spēlētājs.”

U21 izlases treneris nevēlējās teikt, ka Portugāle nav pelnījusi vietu finālā, taču atzina, ka, ja neeksistētu „play-off” zari un finālistes noteiktu tikai pēc parādītā snieguma, viņš finālā labprātāk redzētu Itāliju vai Vāciju: „Vācija šobrīd ir līdere gan Eiropā, gan pasaulē. Pusfinālā pret Franciju tomēr daudz izšķīra neveiksmīgā situācija pirmā puslaika beigās, kad tika piešķirta pendele. Šādās spēlēs viens būtisks pavērsiens bieži vien visu arī izšķir. Bet Itālija parādīja sevi no labākās puses tieši kā komanda. Itāļi parādīja, ka var tālu tikt, balstoties uz savām tradicionālajām vērtībām, kurās iepludina arī mūsdienu futbola elementus.”

„Taču viena lieta skaidra – pirms čempionāta visi runāja, kā nu tagad būs ar jauno formātu un 24 izlasēm, bet šobrīd var redzēt, ka visas šaubas absolūti neattaisnojās,” konkrēti norādīja Kazakevičs. „Nemazinājās ne spēļu kvalitāte, ne intriga. Visas 24 izlases parādīja augstu līmeni, turklāt arī ārpus finālturnīra vēl palika vairākas spēcīgas izlases. Vai tas nozīmē, ka vērts domāt par 32 komandu turnīru kā Pasaules kausā? Nē, jo tad kvalifikācijas nozīme ļoti mazinātos, ja uz finālturnīru tiktu vairāk nekā puse Eiropas valstu. Bet 24 komandu formāts noteikti ir jāsaglabā. Vēl gan tas tiks vērtēts vēlāk un bez emocijām, taču neredzu iemeslu, kādēļ atgriezties pie 16 izlašu formāta.”

     [+] [-]

, 2016-07-10 16:17, pirms 8 gadiem
Vācija šobrīd ir līdere gan Eiropā, gan pasaulē.Bet tas ir jāpierāda laukumā.6 spēlēs 6 goli..Vācija pati vainīga.Piespēles bija 90%;86.min. bija 69% bumbas kontrole.Sitienos praktiski tas pats kas Francijai.
Vari kontrolēt bumbu kā Barcelona,Real,bet uzvaras nemaz tik viegli nenāk.Un katru gadu viena komanda/izlase jau arī neuzvarēs.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 16:58, pirms 8 gadiem
Kur ir Suveizda bļin, Pajets ahhahaha Spirtacentrs haltūrē svētdienā

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 19:07, pirms 8 gadiem
Mans pirmais treneris izcils cilvēks un speciālists