Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Petrs Čehs pieliek punktu karjerai Čehijas izlasē

Rolands Eliņš

Petrs Čehs pieliek punktu karjerai Čehijas izlasē
Petrs Čehs
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas futbola izlasē vairs nespēlēs tās slavenākais pārstāvis Petrs Čehs, kurš pēdējo gadu laikā valstsvienības vārtus sargāja 124 spēlēs, bet nu koncentrēsies savam sniegumam Londonas "Arsenal" rindās.

„Pamatīgi pārdomāju savu nākotni,” preses konferencē norādīja Petrs Čehs. „Esmu perfekcionists un negribu uzsākt lietas, ko vēlāk nevaru pabeigt maksimāli labi, par kurām nezinu, vai varēšu tās novest līdz galam. Domāju, ka labāk ir atvadīties šobrīd nekā uzsākt kvalifikācijas ciklu un tā vidū saprast, ka esmu noguris un jāiet prom. Nē, karjeru izlasē noslēdz šobrīd. Pieliku punktu skaistam stāstam.”

Petrs Čehs turpmāk koncentrēsies savam sniegumam Londonas „Arsenal” sastāvā, kā arī apliecināja, ka savu lēmumu nemainīs: „Tai būtu jābūt patiešām ārkārtas situācijai, lai es atkal stātos Čehijas izlases vārtos. Nedomāju, ka tāda situācija varētu pienākt reālajā dzīvē. Nevēlos pieredzēt brīdi, kad ierodos uz izlases spēlēm noguris un ar kaut kādiem attaisnojumiem vēlos izlaist pārbaudes spēles vai tamlīdzīgi. Tas nebūtu pareizi – ja kaut ko daru, tad tikai par visiem 100%.”

Čehs arī jau novēlēja savai izlasei veiksmi spēlēt bez viņa nākamajā PK atlases ciklā. Tajā Čehija spēlēs vienā grupā ar Vāciju, Ziemeļīriju, Norvēģiju, Azerbaidžānu un Sanmarīno. Savukārt „Euro 2016” čehi izstājās jau pēc grupu turnīra, tiekot tikai pie viena laimīga neizšķirta pret Horvātiju.

34 gadus vecā Čeha aiziešana no izlases liek Čehijai zaudēt savu stabilāko spēlētāju pēdējā desmitgadē. Viņš ir četrkārtējs Anglijas Premjerlīgas čempions, astoņkārtējs Čehijas gada futbolists un trīsreiz atzīts par sezonas labāko vārtsargu Eiropas klubu futbolā.

„Euro 2016” atlases turnīra ietvaros Čehs viesojās arī Rīgā, cīnoties ar Latvijas izlasi. Čehija uzvarēja 2:1, tieši šajā mačā nodrošinot tikšanu uz finālturnīru. Vienīgos vārtus Čehs ielaida pēc Artūra Zjuzina sitiena, kamēr iepriekš izbraukuma spēlē Prāgā Čehs nespēja atvairīt Alekseja Višņakova sisto bumbu. Čehs arī ir vienīgais vārtsargs, kuru Latvijas izlase pārspējusi Eiropas čempionātu finālturnīros – par to 2004. gadā parūpējās Māris Verpakovskis pēc Andreja Prohorenkova piespēles. Šis Latvijai patīkamais fakts gan nemaina to, ka Čehs ir viens no 21. gadsimta labākajiem vārtsargiem pasaulē, kuru čehi savā izlasē līdzvērtīgi aizstāt nevarēs.

Izmantotie resursi:
Čech po 14 letech končí v reprezentaci! Do boje...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 15:16, pirms 8 gadiem
Leģenda. Bet ja jau jūt, tad jūt...

     [+] [-]

, 2016-07-08 15:19, pirms 8 gadiem
Rosickis un Plašils turpinās karjeras izlasē?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 15:38, pirms 8 gadiem
Tikai 34 gadi. Vēl jau varēja kādus 4 gadus uzkapāt valstsvienībā.

     [+] [-]

, 2016-07-08 15:51, pirms 8 gadiem
Man šķiet, ka vartsargam beigt karjeru izlasē 34 gadu vecumā tiešām ir pāragri. Visiem ir labi zināms, ka, atšķirībā no laukuma spēlētājiem, varočika labākie gadi ir no 30-36-37. No vienas puses saprotu Čeha lēmumu, no otras - uzskatu, ka pārsteidzās un beigt karjeru vajadzēja pēc nākamā EČ. Bet - lai veicas anyway!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 17:42, pirms 8 gadiem
visi gudrāki te par pašu Čehu, kā jūs ziniet pēc kādiem viņš apstākļiem ir vadījies? kloni

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 18:31, pirms 8 gadiem
Varbūt pirms pamācīt vajag vai nevajag palikt izlasē, šoreiz nevajag skatīties pasē, bet kas viņam galvā spēļu laikā.