Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Spānija apstiprina Del Boskes demisiju un piedāvā darbu federācijā

Agris Suveizda

Spānija apstiprina Del Boskes demisiju un piedāvā darbu federācijā
Visente Del Boske
Foto: AP/Scanpix

Spānijas Karaliskā futbola federācija savā mājaslapā apstiprināja, ka Visente Del Boske neturpinās vadīt pieaugušo izlasi.

"Spānijas Karaliskās futbola federācijas prezidents Anhels Marija Viljars un nacionālās izlases treneris Visente Del Boske šodien tikās Madridē, un treneris tās laikā informēja federācijas prezidentu par vēlmi neturpināt darbu ar izlasi," teikts federācijas paziņojumā.

"Anhels Marija Viljars, kurš augstu vērtē Visentes Del Boskes atstāto mantojumu spāņu futbolā, piedāvāja iespēju turpināt darbu federācijā, uz ko [no Del Boskes] saņēma apstiprinošu atbildi. Šis piedāvājums tiks materializēts tuvāko nedēļu laikā," paziņojumā turpināts.

Tas, ka 65 gadus vecajam Del Boskem šis, visticamāk, būs pēdējais čempionāts, jau bija zināms vēl pirms finālturnīra sākuma. Un pēc izstāšanās astotdaļfinālā – 0:2 pret Itāliju – un Eiropas čempionu pilnvaru nolikšanas Del Boske publiski paziņoja par demisiju: "Nevēlos palikt galvenā trenera amatā. Lai kāds arī nebūtu rezultāts Eiropas čempionāta noslēgumā, man nebija šaubu par nākotni."

Bijušais Madrides "Real" un Stambulas "Besiktas" galvenais treneris Spānijas izlasi no Luisa Aragonesa pārņēma pēc triumfa "Euro 2008". Del Boskes vadībā Spānijas valstsvienība uzvarēja gan nākamajā Pasaules kausā, gan arī "Euro 2012", bet pirms diviem gadiem Pasaules kausā nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Izmantotie resursi:
OFICIAL: Vicente del Bosque no seguirá al...