Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Bufons: ''Vēlos piedalīties arī 2018. gada Pasaules kausā''

Bufons: ''Vēlos piedalīties arī 2018. gada Pasaules kausā''
Itāļu kapteinis Džanluidži Bufons neslēpa savas emocijas pēc sāpīga zaudējuma
Foto: AP/Scanpix

Vakar vēlu vakarā Eiropas čempionāta 1/4 fināla spēlē Itālijas izlase piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Vācijai 11 metru sitienu sērijā. Ar savām pārdomām pēc mača dalījās abu vienību futbolisti un treneri.

''Šodien to visu sagremot ir daudz grūtāk, nekā vakar,'' tā Itālijas izlases galvenais treneris Antonio Konte, paužot savas emocijas pēc zaudējuma. ''Tagad, kad viss ir beidzies, varu teikt, ka komanda jūtās pamatīgi vīlusies. Priekš manis, tas bija liels gods trenēt futbolistus, kas laukumā atdeva visus spēkus, kas viņiem bija. Mūsu izlasi cienīja ikviens, ieskaitot pasaules un Eiropas čempionus. Es vēlos pateikties visam personālam par ieguldīto darbu, taču īpašu paldies vēlos teikt kādai klusai personai, kas veica ļoti precīzus lēmumus, lai atvieglotu manu darbu - komandas menedžerim Gabrielem Oriali. Viņš ir lielisks cilvēks ar augstām prasībām. Pateicību vēlētos veltīt arī prezidentam, kurš man deva šo iespēju un vienmēr bija ar mani. Zinu, ka neesmu persona, ar kuru ir viegli sadarboties, taču divu gadu laikā ieguvām lielu cieņu viens pret otru.''

Itāļu kapteinis Džanluidži Bufons pēc zaudējuma reaģēja ļoti emocionāli:''Visiem ir savi iemesli, lai izplūstu asarās. Man ir ļoti žēl, jo daudzi cilvēki mums ticēja un bijām pelnījuši tikt tālāk. Tas ir liels retums, ja pretinieki nerealizē trīs pendeles, bet ar to tik un tā nepietiek uzvarai. Mēs atdevām savu dvēseli, lai sasniegtu šo sapni.'' 38 gadus vecais vārtsargs piebilda, ka turpinās pārstāvēt izlasi tik ilgi, cik vien viņš varēs, kā arī cer, ka spēs iekļauties Itālijas sastāvā 2018. gada pasaules kausā, kad Bufonam būs jau 40 gadi. Jāpiebilst, ka spilgts piemērs ir Gabors Kirajī, kurš šogad 40 gadu vecumā bija Ungārijas izlases pirmais vārtsargs.

Itālijas izlases pussargs Stefano Sturāro, kurš aizvietoja traumēto Danieli De Rossi, atklāja, ka maču aizvadījis ar ceļgala traumu, tomēr spēles laikā nav bijis laika par to domāt. ''Satraumēju celi pirmajā puslaikā, tomēr darīju visu, kas manos spēkos. Mums nav ko nožēlot, centāmies spēlēt, cik labi vien spējam un turnīru pabeidzām ar augstu paceltām galvām. Protams, dabīgi ir palikusi vilšanās sajūta.''

Itāļu vienīgo vārtu autors Leonardo Bonuči pauda, ka ir lepns par to, ka bija daļa no šīs komandas:'' Tas nebija vienkārši izveidots sastāvs, bet gan vienota komanda, kuras pamatā bija cieņa vienam pret otru, lepnums un izsalkums pēc uzvarām. Vēlos pateikties līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja un dzina mūs uz priekšu. Pateicoties viņiem mēs turpināsim progresēt.''

Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atklāja, ka viņam nebija liela teikšana, izvēloties spēlētājus, kuri izpildīs 11 metru sitienus. ''Patiesībā neietekmēju nevienu futbolistu. Katrs pats izvēlējās, kurš sitīs. Pirmie pieci izpildītāji atradās ātri, viņi ir lieli meistari, tomēr ne visi savas iespējas realizēja. Prieks par jaunajiem spēlētājiem Jonasu Hektoru un Džošuā Kimmihu, kuri šādā, spriedzes pilnā brīdī, aukstasinīgi izmantoja savas iespējas. Spēle kopumā bija dramatiska. Ko līdzīgu piedzīvoju 2006. gadā spēlē pret Argentīnu. Tā bija taktiski ļoti augsta līmeņa spēle abu komandu izpildījumā, tomēr bijām nedaudz pārāki. Itālijai bija spēcīga centra zona, taču mēs to pārvarējām. 11 metru soda sitiens bija neliela neveiksme. Nevaru iztēloties Itāliju, gūstot vārtus spēles laikā.

Viens no pasaules labākajiem vārtsargiem Manuels Noiers atzina, ka nekad iepriekš nebija piedzīvojis tik garu 11 metru sitienu sēriju:''Divus sitienus man izdevās atvairīt, taču pārējie lidoja vārtiem aptuveni pa vidu. Es nedrīkstēju pieļaut, ka Bonuči gūst vēl vienus vārtus, tādēļ atvairīju viņa raidīto bumbu.''

26 gadus vecais malējais aizsargs Jonass Hektors neslēpa, ka pamatīgi uztraucies pirms izšķirošā sitiena izpildes:'' Es zināju, ka man ir viens svarīgs uzdevums un mana sirds leca pa muti laukā. Ir grūti to ietērpt vārdos, taču es biju pārlaimīgs, kad trāpīju izšķirošo pendeli. Vairs nebija atlicis daudz 11 metru sitienu izpildītāju.''

”Euro 2016” ceturtdaļfināli

DatumsKomandasRezultātsVārtu guvēji
30.jūnijsPolija-Portugāle1:1 (1:1)*Levandovskis 2' – Sanšešs 33'
1. jūlijsVelsa-Beļģija3:1 (1:1)Viljamss 30’ Robsons-Kanu 55’ Vouks 86' – Naingolans 13’
2. jūlijsVācija-Itālija1:1 (0:0)**Ezils 65' – Bonuči 78' (11m)
3. jūlijsFrancija-Islande

*11 metru sitienu sērijā – Polija 3:5 Portugāle
**11 metru sitienu sērijā – Vācija 6:5 Itālija

Resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Gianluigi Buffon: Italy deserved Euro 2016...
Joachim Low says Germany's penalty-takers...
Manuel Neuer says saving Leonardo...

 +12 [+] [-]

, 2016-07-03 16:40, pirms 8 gadiem
Kurš gan tev to spēs liegt, Džidži! Pagaidām īstus konkurentus neredzu... cilvēks, kurš ne tikai ķer bumbas, bet padara savus partnerus labākus!

 +10 [+] [-]

, 2016-07-03 16:47, pirms 8 gadiem
Bufons ir viennozīmīgi labākais šobrīd spēlējošais GK, ne tikai meistarības ziņā, bet arī harizmas un komandas saliedēšanā. Nešaubos, ka Itālija tik tālu tikai lielā mērā pateicoties viņam.

     [+] [-]

, 2016-07-03 16:52, pirms 8 gadiem
Nākošgad būs tieši 20 gadi kopš Bufona debijas ITA izlasē, tas vien visu par viņu pasaka

     [+] [-]

, 2016-07-03 16:54, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nākošgad būs tieši 20 gadi kopš Bufona debijas ITA izlasē, tas vien visu par viņu pasaka
Kad Kimmiham bija 2 gadi, Bufons debitēja izlasē.
https://twitter.com/EdmundsN/status...

  +7 [+] [-]

, 2016-07-03 16:55, pirms 8 gadiem
Džidži ir personība Itālijas izlasē,tāda personība kā mūsu izlasē Ozo. Cerams,ka arī 18g pasaules kausā Itālijas vārtos būs šis leģendārais vārtu vīrs.

     [+] [-]

, 2016-07-03 17:00, pirms 8 gadiem
Fredža rakstīja: Džidži ir personība Itālijas izlasē,tāda personība kā mūsu izlasē Ozo. Cerams,ka arī 18g pasaules kausā Itālijas vārtos būs šis leģendārais vārtu vīrs.
Neredzu nevienus iemeslu, lai tā nebūtu

  +4 [+] [-]

, 2016-07-03 17:02, pirms 8 gadiem
Abas komandas bija viena,otra cienīgas,taču uzvarēja mani favorīti par ko man prieks.
Lai nu kā BUfons bija izcils,tikai mazliet nepaveicās.

  +6 [+] [-]

, 2016-07-03 17:28, pirms 8 gadiem
manuprāt izcilākais vārtsargs kāds jebkad ir spēlējis.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-03 18:48, pirms 8 gadiem
Novēlu Bufonam visu to labāko , lai sasniegtu savus mērķus !!! Leģenda nākamā

     [+] [-]

, 2016-07-03 20:07, pirms 8 gadiem
Viņš diez vai ir visu laiku labākais vārtu sargs pasaulē (tas tomēr ir skaļi teikts - ir bijis Kāns, Kasiljas, daudzi citi), bet iespējams vislabākā, draudzīgākā, pozitīvākā personība vārtusargs gan!

Kā jau te kāds teica, viņš ap sevi visus padara labākus, mierīgākus - tas kā viņš spēles laikā var pieskriet dusmīgam pretiniekam klāt, apskaut un tipa teikt 'draugs, dzīve ir skaista un tu esi lielisks cilvēks', tas ir tas, kas padara futbolu par skaistu!

  -4 [+] [-]

, 2016-07-03 20:31, pirms 8 gadiem
Raiteens rakstīja: Bufons ir viennozīmīgi labākais šobrīd spēlējošais GK, ne tikai meistarības ziņā, bet arī harizmas un komandas saliedēšanā. Nešaubos, ka Itālija tik tālu tikai lielā mērā pateicoties viņam.
Jiūs visi tiešām domājat, ka viņš ir labāks par Noieru? Jēziņ. Protams, ka ir izcils, bet Noiers ir vēl labāks.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-03 21:24, pirms 8 gadiem
Kāpēc ne... 40 gados var buut vel teicamaa formaa. Vaartsargs leģenda, gribas viņu redzeet veel, peec 2 gadiwm pk.

  +4 [+] [-]

, 2016-07-03 21:25, pirms 8 gadiem
Matlss rakstīja: Jiūs visi tiešām domājat, ka viņš ir labāks par Noieru? Jēziņ. Protams, ka ir izcils, bet Noiers ir vēl labāks.
Tieši taa, labāks arī par Noieru

  -1 [+] [-]

, 2016-07-03 23:01, pirms 8 gadiem
Tas jau bija vairāk kā skaidrs.

     [+] [-]

, 2016-07-03 23:01, pirms 8 gadiem
Matlss rakstīja: Jiūs visi tiešām domājat, ka viņš ir labāks par Noieru? Jēziņ. Protams, ka ir izcils, bet Noiers ir vēl labāks.
Trollis

     [+] [-]

, 2016-07-04 10:22, pirms 8 gadiem
Andzzeys rakstīja: Viņš diez vai ir visu laiku labākais vārtu sargs pasaulē (tas tomēr ir skaļi teikts - ir bijis Kāns, Kasiljas, daudzi citi), bet iespējams vislabākā, draudzīgākā, pozitīvākā personība vārtusargs gan!

Kā jau te kāds teica, viņš ap sevi visus padara labākus, mierīgākus - tas kā viņš spēles laikā var pieskriet dusmīgam pretiniekam klāt, apskaut un tipa teikt 'draugs, dzīve ir skaista un tu esi lielisks cilvēks', tas ir tas, kas padara futbolu par skaistu!
Abi tavi minētie ir miskastnieki salīdzinājumā ar šo vīru.

     [+] [-]

, 2016-07-04 10:23, pirms 8 gadiem
Matlss rakstīja: Jiūs visi tiešām domājat, ka viņš ir labāks par Noieru? Jēziņ. Protams, ka ir izcils, bet Noiers ir vēl labāks.
Kas te dažiem ir ar to Noieru? Nekad viņš nebūs labāks, man liekas Buffons beigs karjieru esot labākais. Noiers ir labs, bet daudz nopelnu ir aizsardzībai komandās kur spēlē.

     [+] [-]

, 2016-07-07 00:03, pirms 8 gadiem
Vienīgais ar ko var salīdzināt Kasiljass, bet tam pēdējā laikā iet sūdīgi.

Noiers ir Lēmans...