Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Levandovskis: "Pusfinālā ir komanda, kas nav uzvarējusi nevienu spēli"

Andrejs Siliņš

Levandovskis: "Pusfinālā ir komanda, kas nav uzvarējusi nevienu spēli"
Roberts Levandovskis
Foto: AP/Scanpix

"Jutu milzīgu spiedienu. Manās rokās bija visa valsts," izjūtas pirms izšķirošā 11 metru sitiena veikšanas "Euro 2016" pusfinālā pret Poliju atcerējās Portugāles izlases uzbrucējs Rikardu Kvarežma. Savukārt poļu galvenais treneris Adams Navalka centās saglabāt optimismu par aizvadīto turnīru un savas komandas gaišo nākotni.

Fernandu Santušs, Portugāles izlases galvenais treneris: "Ar katru šādu soli tuvojamies savam mērķim. Mums pietiek ambīciju un enerģijas, vēlamies ienest portugāļu cilvēkos lielu prieka izjūtu. Pendeles ir loterija, bet arī tajās ir jāparāda daudz rakstura. Zinu, ka Polijai soda sitieni padodas lieliski, jo iepriekš viņi jau ar tiem uzvarējuši, bet es tikai teicu saviem spēlētājiem, lai tie paliek mierīgi un tad arī gūs vārtus. Polija maču sāka ļoti labi, bet mana stratēģija bija Viljamam Karvalju, Renatu Sanšešam un Adrjenam Silvam izslēgt savus pretspēlētājus. Ļāvām poļiem uz brīdi pārņemt kontroli, nespējām tikt galā ar Miliku, tāpēc runāju ar Sanšesu un atstāju Nani dziļāk laukumā, lai šajā ziņā lietas pamainītos.

Polijai ir ļoti laba komanda, kas zina, kā iemidzināt pretiniekus atpūtas režīmā. Tomēr tikām galā labi, mums bija labākas iespējas, lai gan arī poļiem dažas tādas bija. Izcīnījām pelnītu un godīgu uzvaru pret ļoti labu komandu. Renatu Sanšešs nospēlēja ļoti labi, bet nedomāju, kas tas jau ir tas Renatu, ko redzēsiet kādu dienu. Viņš joprojām aug, viņam jāiemācās izmantot laukumā visas savas kvalitātes. Mans darbs ir viņam palīdzēt to paveikt. Viņš man atgādina lieliski portugāļu spēlētāju Mario Kolunu."

Renatu Sanšešs, Portugāles pussargs un labākais mača spēlētājs: "Šobrīd viss iet uz labo pusi. Parādījām laukumā savu labāko sniegumu un kritika mūs tikai padarīja stiprākus. Gūt vārtus ir brīnišķīgs brīdis kā man, tā visai komandai. Esam smagi strādājusi un darījusi visu, ko spējam. Cilvēki mūs kritizē, bet mums ir vienalga, jo esam pusfinālā. Jā, agri ielaidām, taču ticējām saviem spēkiem līdz pat beigām. Mani gūtie vārti bija labi, bet visa komanda spēlēja labi. Individuālās atzinības nāk tikai pēc komandas interesēm. Lai tiktu pie šādas veiksmes, ir smagi jāstrādā. Runājot par pendelem, treneris prasīja, kurš grib būt pirmais. Krištianu [Ronaldu] sacīja, ka viņš, bet es piekritu būt otrais. Treneris man ticēja un man pašam bija pietiekami daudz pārliecības, lai lūgtu atļauju izdarīt sitienu. Domāju tikai par vārtu gūšanu. Biju mierīgs, savācies un darīju to, ko vienmēr šādās situācijās daru - izvēlējos virzienu un tur arī bumbu nogādāju."

Rikardu Kvarežma, Portugāles uzbrucējs un uzvaras pendeles autors: "Jutu milzīgu spiedienu. Manās rokās bija visa valsts. Saglabāju pozitīvu garu. Zināju, ka gūšu vārtus. Man nemaz nebija daudz laika par to domāt, biju vienkārši ļoti pārliecināts. Esam uz pareizā ceļa un turpināsim pa to iet arī tālāk."

Adams Navalka, Polijas izlases galvenais treneris: "Šis noteikti ir smags brīdis. Spēlētāji atdeva savas sirdis šai spēlei un spēlēja drošsirdīgi visa turnīra garumā. Joprojām neesam zaudējuši ne spēli - mūs izslēdza pendelēs. Uz nākotni un Eiropas čempionāta kvalifikāciju jāraugās ar optimismu. Detalizētu analīzi veiksim drīz, taču pagaidām ir tikai sāpes par šo zaudējumu. Turnīrs pierādīja, ka ejam uz priekšu, rādījām ļoti labu sniegumu gan grupu turnīrā, gan izslēgšanas spēlēs. Vienmēr cenšamies kļūt labāki un tā būs arī turpmāk. Visa komanda strādā kā viens vesels. Komandas gars bija tas, kas mūs virzīja uz priekšu. Nav vērts pārdzīvot par šo neveiksmi pārāk ilgi, sarūgtinājums ir tikai tagad. Vēlos pateikties visiem spēlētājiem par ieguldīto atdevi un ambīcijām, viņi parādīja visos mačos. Varam būt tikai priecīgi."

Roberts Levandovskis, Polijas uzbrucējs un kapteinis: "Mazliet sāp, jo zaudējām komandai, kas varbūt biežāk pieturēja bumbu, taču neuzvarēja nevienā spēlē, bet tagad ir pusfinālā. Tas ir šī pusfināla paradokss. Mēs noteikti cīnījāmies un man ir žēl, ka zaudējām pendelēs, un esam izstājušies no turnīra. Bijām tik tuvu pusfinālam. Tas sāpēs ilgi. Tomēr esam stipri un ceru, ka tiksim ar to galā."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com

1 2 60 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 09:20, pirms 8 gadiem
Pusfinālā tie haļavnieki norausies!
Slēpts komentārs: JiSkx

  -4 [+] [-]

, 2016-07-01 09:39, pirms 8 gadiem
Ko var raudāt es nesaprotu. Redz nav nevienu spēli uzvarējuši, bet kādas tad POL bija problēmas uzvarēt pašiem ... atsū kāja galu un var braukt mājās.

     [+] [-]

, 2016-07-01 09:41, pirms 8 gadiem
vēl jautrāk būs ja tā paņems arī zelta medāļus

  -3 [+] [-]

, 2016-07-01 09:41, pirms 8 gadiem
JiSkx rakstīja: Laikam jo lielāks idiots, jo lielāka veiksme. Pēc spēles un uzvedības spriežot, būtu godīgi, ja būtu zaudējuši ungāriem un čempionātu vērotu tālāk pa tv.
Tu skatījies kaut vienu spēli? Visās grupu turnīrā spēlēs Portugāle dominēja, tomēr nespēja uzvarēt, abās izslēgšanas spēlēs spēle ir piesardzīgāka, bet ne horvāti, ne poļi pēc spēles nav labāki.

  +6 [+] [-]

, 2016-07-01 09:42, pirms 8 gadiem
Varēja ari parunāt Lewa par to,kā ir nospēlējis visu savu turnīru....

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 09:43, pirms 8 gadiem
One man show, izskatās, ka esi kaislīgs Kristīnes fans.. 😢😂

 +12 [+] [-]

, 2016-07-01 09:46, pirms 8 gadiem
Nav ko raudaat. Polji no 35.min gaidiija pendeles un sagaidiija

  -3 [+] [-]

, 2016-07-01 09:46, pirms 8 gadiem
galvenais ka rezultāts objektīvs - pusfinālā spēlēs labākā komanda

 +10 [+] [-]

, 2016-07-01 09:48, pirms 8 gadiem
Nu un ka nav uzvarējuši, tajā pašā laikā nav arī nevienu spēli zaudējuši.

Cik var raudāt un čīkstet, tad ņemat uz varat viņus nevis tikai čīkst.

Un Portugālei tajā pašā laikā brutāli neveicas: spēlēs pret Austriju un Islandi pārsvars bija vairāk kā nospiedošs.

Pret Ungāriju spēlēja līdzīgi, ja vien nebūtu Ungāru haļavas no rikošetiem iekritušas, tad neiznu kā būtu beidzies..

OK, horvāti bija labāki, bet ne reizi tā arī netrāpīja pa vārtiem

Vakardienas spēlē Polija neskaitot iesisto golu.. ok vrb vēl 2-3 izdevības bija... tik pat cik viens pats Ronaldo netrāpīja pa bumbu,kur trāpot ik reizi varēja būt gols..

Ja Ronaldo būtu formā, visas tās spēles noteikti tiktu arī stabili uzvarētas..tpc ko var čīkstēt, situācija kāda ir tāda ir.

  +6 [+] [-]

, 2016-07-01 09:49, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: One man show, izskatās, ka esi kaislīgs Kristīnes fans.. 😢😂
Vispār Portugāles fans. Ir grūti vienmēr atbalstīt POR, kad kkādi atmari visu laiku bļauj, itkā zinādami labāk - tu jau kristīnes fans. Ejiet ka jūs dir$t. Man patīk kā spēlē CR, vēl, jo vairāk, ka viņš visu ir panācis ar nenormālu attieksmi pret sevi un citiem. Ar lielu darbu ... Un vēl taču ir Pepe, kurš ir atsaldenis, bet superaizsargs ... Jaunais Sančess, vēl ļoti patīk kā spēli uzlabo Kvarežma, katru reizi, kad nāk uz maiņu.

Ir interesanti, un es gaidu to spēli, kad POR beidzot aizvadīs visas 90min labā līmenī. Tādas līdz šim nav bijušas, un es ticu, ka būs.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 09:49, pirms 8 gadiem
Lewandovskim nav drosmes atzīt pretinieku uzvaru ... redz mēs bijām labākie, bet dēļ draņķa portugāļiem esam spiesti braukt mājās.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 09:53, pirms 8 gadiem
Levandovskis jebšu Mr Paradokss

  +9 [+] [-]

, 2016-07-01 10:08, pirms 8 gadiem
Var pateikt arī savādāk

Pusfinālā ir komanda kas vēl nav zaudējusi nevienu spēli

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 10:08, pirms 8 gadiem
Nav jau nozīmes kā Tu tiec pusfinālā, bet galvenais ir, ka Tu tur esi!!! Un, starpcitu, pusfinālā ir komanda, kas nav zaudējusi.

  +7 [+] [-]

, 2016-07-01 10:10, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Pusfinālā tie haļavnieki norausies!
jau to lasīju gan pret horvātiem,gan Poliju

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:13, pirms 8 gadiem
Atļaušos atgādināt - pirms 1970.gadā ieviesa pēcspēles pendeles, ja spēle arī papildlaikā beidzās neizšķirti, tad notika izloze...tā 1968.gadā EČ pusfinālā neizšķirti spēlēja itāļi ar padomju komandu 0:0...un pēc tam kaut kur kabinetos notika izloze, kur laimējās itāļiem...un par no ledusskapja izņemtām bumbām toreiz nerunāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:20, pirms 8 gadiem
Neuzvarēja nevienā spēlē??? Horvātija - Portugāle 0:1!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:21, pirms 8 gadiem
EriksVil rakstīja: Tu skatījies kaut vienu spēli? Visās grupu turnīrā spēlēs Portugāle dominēja, tomēr nespēja uzvarēt, abās izslēgšanas spēlēs spēle ir piesardzīgāka, bet ne horvāti, ne poļi pēc spēles nav labāki.
Kas tu esi pilnīgi jucis? Horvāti bija daudz, ievērojami labāki, laikam ne to spēli būsi skatījies.

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:22, pirms 8 gadiem
lai kā spēlētu POR viņi vienmēr tiks notirsti no galvas līdz kājām. Iemesls - Ronaldu. Ja iesit viņš - paveicās,iedeva uz tukšiem,visi spēlē uz viņa statu. Ja neiesit viņš - nulle,velk POR uz leju,čīkstulis. Tas pats ar stiliem. Portugāle varētu spēlēt ātru,agresīvu futbolu,bet 100% iekristu uz pretuzbrukumiem. A ja spēlē piesardzīgu autobusu tad tāpāt tiks notirsti. Jo redz mīž uzbrukt. A ja vēl CR aizspēlēsies līdz finālam un tur ielidos kāds "sūdiņš" tad visi heiteri eksplodēs. Bet tas ir maz ticams. Tā nevar veikties visu Euro

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:22, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Kas tu esi pilnīgi jucis? Horvāti bija daudz, ievērojami labāki, laikam ne to spēli būsi skatījies.
ar 1-2 sitieniem vārtu rāmī?

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:23, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: Vispār Portugāles fans. Ir grūti vienmēr atbalstīt POR, kad kkādi atmari visu laiku bļauj, itkā zinādami labāk - tu jau kristīnes fans. Ejiet ka jūs dir$t. Man patīk kā spēlē CR, vēl, jo vairāk, ka viņš visu ir panācis ar nenormālu attieksmi pret sevi un citiem. Ar lielu darbu ... Un vēl taču ir Pepe, kurš ir atsaldenis, bet superaizsargs ... Jaunais Sančess, vēl ļoti patīk kā spēli uzlabo Kvarežma, katru reizi, kad nāk uz maiņu.

Ir interesanti, un es gaidu to spēli, kad POR beidzot aizvadīs visas 90min labā līmenī. Tādas līdz šim nav bijušas, un es ticu, ka būs.
''Man patīk kā spēlē CR, vēl, jo vairāk, ka viņš visu ir panācis ar nenormālu attieksmi pret sevi un citiem.''
Šitas labs..

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 10:37, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: ar 1-2 sitieniem vārtu rāmī?
Sitieni vārtu rāmī nav vienīgie cipari statistikas ailītē. Jebkurš normāli domājošs cilvēks tev pateiks, ka Horvātija bija pārāka tajā spēlē.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-01 10:37, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: Ko var raudāt es nesaprotu. Redz nav nevienu spēli uzvarējuši, bet kādas tad POL bija problēmas uzvarēt pašiem ... atsū kāja galu un var braukt mājās.
Levandovskis neredzēja kā Portugāle vinnēja Horvātiju.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:38, pirms 8 gadiem
Portugale tiesam daudziem rada antipatijas del Ronaldu.un nejau del speles vina,bet del uzvedibas uz laukuma. Ir acimredzami,ka tiesie brivsitieni nav vina stipra puse,bet vienalga vins tos spitigi izpilda. Vakar ari-attalums 35m,Ronaldu sit.un trapa sienina.nu kur var but tads egoists taja komanda.yn ta uzvediba laukuma pec katra neizdevusas momenta. Tada kaa vecene tiesam.saprotu,ka emocijas un ta talak.Bet nu jatur tacu sevi kaut cik rokas.pie tam vins tacu zin,ka uz vinu ir verstas kameras visu speli..tas ir tikai mans viedoklis,bet ar Ronaldu attieksmi pret saviem komandas biedriem Portugale nesasniegs zeltu ..nekur

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:38, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: vēl jautrāk būs ja tā paņems arī zelta medāļus
Vai tad par to vispār ir šaubas!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:39, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: One man show, izskatās, ka esi kaislīgs Kristīnes fans.. 😢😂
Es arī!!! Visa Pasaule par viņu!!!

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:42, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Kas tu esi pilnīgi jucis? Horvāti bija daudz, ievērojami labāki, laikam ne to spēli būsi skatījies.
Tu laikam sajauci ar Čīles izlasi!?

  +4 [+] [-]

, 2016-07-01 10:44, pirms 8 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Portugale tiesam daudziem rada antipatijas del Ronaldu.un nejau del speles vina,bet del uzvedibas uz laukuma. Ir acimredzami,ka tiesie brivsitieni nav vina stipra puse,bet vienalga vins tos spitigi izpilda. Vakar ari-attalums 35m,Ronaldu sit.un trapa sienina.nu kur var but tads egoists taja komanda.yn ta uzvediba laukuma pec katra neizdevusas momenta. Tada kaa vecene tiesam.saprotu,ka emocijas un ta talak.Bet nu jatur tacu sevi kaut cik rokas.pie tam vins tacu zin,ka uz vinu ir verstas kameras visu speli..tas ir tikai mans viedoklis,bet ar Ronaldu attieksmi pret saviem komandas biedriem Portugale nesasniegs zeltu ..nekur
Nesaprotu šito kepkošanu. Viņam nav jāglauda nevienam galva. + treneris viņu moka CF vieta. Ne tā labākā pozīcija šim. Tāpat i 2 stāvā labi atstrādā. Cik reizes nocēla bumbas gan pret horvātiem, poļiem. Psihojis uz laukuma viņš ir praktiski vienmēr. Pat vēl no Sporting laikiem. Par standartiem piekrītu. Slikti sit,bet atkal Kuarežmam un Moutinju ar viss pienā lido no stūriem. POR vajag normālu forwardu centrā,lai CR var flangā spēlēt. Tad arī uzbrukums būs produktīvāks

  -1 [+] [-]

, 2016-07-01 10:48, pirms 8 gadiem
Emm, vispār jau uzvarēja horvātus 1-0, tas tā

  -2 [+] [-]

, 2016-07-01 10:56, pirms 8 gadiem
Iet runa par to,ka mana skatijuma vinsh boja mikroklimatu komanda ar to emocionalitati.grib,lai visu laiku spele uz vinu pat tad,kad acimredzami spele isti neiet(vina limena). Te ir izlase nevis klubs,kas speletajam ir darbs un turvpa lielam katrs speletajs ir egoists un censas but labakais.izlase ir jabut nesavtigakam,jo cinies par valsti nevis naudu...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 11:03, pirms 8 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Iet runa par to,ka mana skatijuma vinsh boja mikroklimatu komanda ar to emocionalitati.grib,lai visu laiku spele uz vinu pat tad,kad acimredzami spele isti neiet(vina limena). Te ir izlase nevis klubs,kas speletajam ir darbs un turvpa lielam katrs speletajs ir egoists un censas but labakais.izlase ir jabut nesavtigakam,jo cinies par valsti nevis naudu...
Portugāle ir 1/2. Kādi var būt jautājumi par mikroklimatu? Es sen neesmu redzējis viņiem tādu saliedētību kā tagad. Tieši šogad viņiem ir komanda nevis pliks CR kā iepriekšējos Euro

     [+] [-]

, 2016-07-01 11:25, pirms 8 gadiem
Nu nespēlē visu laiku uz CR, kur jūs to izrokat. Tas, ka viņš psiho, tas ir fakts, bet, ja uzskatat, ka tas kkādā veidā ietekmē izlases sniegumu ... buļa kaka. Tas ir pro sports, nevis pagalma līga, kur tu sapsihojies uz komandas biedru, un tad uzmetat lūpu viens uz otra un nevarat paspēlēt. Bez tam, nav jau tā, ka bez pamata viņš dusmotos. Pieradis vienkārši, ka RM tomēr tās piespēles iziet cauri, bet nu RM arī ir meistarīgāki komandas biedri.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 11:27, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Sitieni vārtu rāmī nav vienīgie cipari statistikas ailītē. Jebkurš normāli domājošs cilvēks tev pateiks, ka Horvātija bija pārāka tajā spēlē.
Negūstot nevienus vārtus spēlē Horvātija bija labāka

  -1 [+] [-]

, 2016-07-01 11:40, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Negūstot nevienus vārtus spēlē Horvātija bija labāka
Bija jau ar labāki, tikai horvātiem neviens negribēja riskēt, jo visi spēlē top klubos. Riskēja aizsargi, kuri nespēlē top klubos un netrāpīja!
Tā izlase, kas bija PČ 1998- vairāk fiziski spēlēja, šitie gribēja izbraukt uz meistarību!
1 2 60 komentāri