Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Islandes kreklus vēlas par 1800 % vairāk nekā prognozēts

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Islandes kreklus vēlas par 1800 % vairāk nekā prognozēts
Islandes izlase pēc angļu apspēlēšanas
Foto: AFP/Scanpix

"Euro 2016" laikā pieprasījums pēc Islandes futbola izlases krekliem par 1800 procentiem pārsniedz prognozēto, līdz ar to ne visi līdzjutēji tiek pie kārotā aksesuāra.

Kreklu pieprasījumi ir radījuši neplānotas grūtības Islandes izlases atribūtikas oficiālajam izplatītājam EHF un ražotājam. "Pieprasījums par 1800 procentiem pārsniedz prognozēto. No vienas puses, tas ir labi. Taču tas ir arī slikti tiem, kuri joprojām nav ieguvuši kāroto kreklu. Mēs uzticamies ražotājam "Errea" un esam pārliecināti, ka galu galā ikviens saņems savu kreklu," saka Islandes izlases preses sekretārs Omars Smarsons.

F grupā Islandes futbolisti negaidīti cīnījās bez zaudējumiem - sāka ar 1:1 pret portugāļiem, tāpat turpināja arī pret ungāriem (1:1), bet pēdējā mačā izrāva uzvaru pār austriešiem (2:1).

Astotdaļfinālā islandieši pārsteidzoši izslēdza nomināli spēcīgāko Angliju (2:1). Pēc minētā izslēgšanas mača angļu futbola leģenda Gerijs Linekers komentēja notikušo (twitter.com): "Sliktākais zaudējums mūsu vēsturē. Angliju sakāva valsts, kur vulkānu ir vairāk nekā profesionālu futbolistu. Islande labi nospēlēja."

Islandes futbolistu bezprecedenta panākumi nav palikuši bez ievērības. Islandē dzīvo apmēram 330 tūkstoši iedzīvotāju, taču tagad šīs mazās valsts futbola izlase ieguvusi daudzus līdzjutējus arī citur pasaulē. "Euro 2016" ceturtdaļfinalā Islande tiksies ar turnīra saimnieci Franciju. Arī šajā mačā islandieši nebūs favorīti, bet nav jau pirmā reize.

Izmantotie resursi:
afp.com