Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Del Boske atkāpjas no Spānijas galvenā trenera amata

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Del Boske atkāpjas no Spānijas galvenā trenera amata
Visente del Boske
Foto: AFP/Scanpix

No Spānijas izlases galvenā trenera amata atkāpies Visente del Boske. Viņa vadītā komanda nolika Eiropas čempiones pilnvaras, astotdaļfinālā piekāpjoties Itālijas valstsvienībai.

Spānijas izlase, kas Eiropas čempionātu sāka ar 1:0 pret Čehiju, vienīgos vārtus gūstot tikai 87. minūtē, un pārliecinošo 3:0 pret Turciju, grupas turnīru noslēdza ar neveiksmi pret horvātiem - 1:2. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tas pretī deva stabilo Itālijas valstsvienību, pret kuru tika piedzīvots zaudējums ar 0:2.

"Nevēlos palikt galvenā trenera amatā. Lai kāds rezultāts būtu Eiropas čempionāta noslēgumā, nešaubījos par nākotni," uz to, ka lēmums pieņemts pirms turnīra sākuma, norādīja Visente del Boske, ar kuru pie stūres Spānijas izlase uzvarēja 2010. gada Pasaules kausā (pirmo reizi vēsturē) un 2012. gada Eiropas čempionātā, nosargājot pirms četriem gadiem iegūto titulu.

2014. gada Pasaules kausā Spānija izstājās pēc grupu turnīra, un del Boske vēlējās atkāpties no amata, taču uzklausīja atbalsta vārdus un palika galvenā trenera postenī.

Četrus gadus vadot Madrides "Real", del Boske divas reizes uzvarēja Spāijas čempionātā, divas reizes bija labākā komanda Eirokausos, vienreiz ieguva Eiropas Superkausu un vienu reizi uzvarēja Pasaules klubu kausā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 00:35, pirms 8 gadiem
ljoti ceru ka naakamais buus Paco Hemes no Rayo komandas,fascinee vinja stils

     [+] [-]

, 2016-07-01 10:28, pirms 8 gadiem
...štrunc par stilu, jo galv.trenera pienākums spāņu komandā saliedēt nesamierināmos pretiniekus - madridi un barcelonu...līdz 2008.gadam tas neizdevās, bet Aragoness to panāca...del Boske centās saglabāt un tas izdevās 2010. un 2012.gadā, bet tagad tur jau sen vairs nav vienotas komandas...