Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" netālu no savām mājām gūst Grieķijai nebijušu Eirokausu triumfu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Olympiacos" netālu no savām mājām gūst Grieķijai nebijušu Eirokausu triumfu
Mirklis pēc Pirejas "Olympiacos" snaipera Ajuba El Kābi vārtu guvuma Eiropas Konfences līgas finālā. Foto: Thanassis Stavrakis/AP

UEFA Eiropas Konferences līgas finālspēlē Pirejas "Olympiacos" savu nesamierināmo sāncenšu Atēnu AEK laukumā pagarinājumā pieveica (1:0) Florences "Fiorentina", kurai šis ir otrais zaudējums šī turnīra finālos.

Jau pirmajās minūtēs komandas naski devās uzbrukumos, sākumā bīstami sitot "Olympiacos" portugālim Danielam Podensam, bumbu atvairot Pjetro Terračjāno. Pēc piecām minūtēm bumbu vārtos nogādāja Kristiano Biragi, tomēr rezultāts nemainījās, jo video atkārtojumā noteikts aizmugures pārkāpums.

Turpinājumā biežāk bīstami uzbruka "Fiorentina", taču "Olympiacos" visnotaļ veiksmīgi padevās noturēt ciešas aizsargdzības līnijas. Pēc nospēlētas pusstundas gan florencieši tika līdz vārtu gūšanas iespējām, aizsarga Nikolas Milenkoviča sitienam esot nedaudz neprecīzam, bet kotdivuārietim Kristianam Kuamē no parocīgiem apstākļiem sitiens neiznāca kā nākas.

Pamatlaika beigu daļā un papildlaika ievadā iniciatīva bija "Olympiacos" tvērienā. 80. minūtē pirejieši teju izvirzījās vadībā, tomēr Visente Iborra bumbu raidīja nedaudz garām vārtu kreisajam stūrim.

Papildlaika otrajā mazajā puslaikā "Fiorentina" savu iespēju neizmantoja, francūzim Žonatanam Ikonē bumbu sitot vārtsarga Konstantinosa Dzolaka rokās, turpretim 47 reizes par Grieķijas čempioni kronētā "Olympiacos" vārtus guva, pēc argentīnieša Santjago Heces izrāviena un centrējuma precīzi sitot Ajubam El Kābi. 30 gadīgajam marokānim šosezon visos turnīros 33 vārti, bet Konferences līgā – 11.

Pireja kļuva par pirmo Grieķijas klubu, kas triumfējis kādā no lielajiem Eirokausu turnīriem.

Spēles statistika

RādītājsOlympiacosFiorentina
Bumbas kontrole (%):4753
Sitieni (vārtu rāmī):6 (4)17 (4)
Stūra sitieni:56
Aizugures:43
Pārkāpumi:1017
Piespēles (precīzās):432 (303)518 (386)

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

  +2 [+] [-]

, 2024-05-30 07:51, pirms 3 nedēļām
Go3 man negāja, sakot no papildlaika. Nācās meklēt strīmu. Prieks par Olympiakos uzvaru, bet žēl Fiorentinu. El-Kabi līdz vārtiem tika neitralizēts, bet savu iespēju viņš sagaidīja un izmantoja. Negaidiju, ka tik blāvs būs Fiorentina līderis Gonsaless.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-30 09:06, pirms 3 nedēļām
pacietība pietika pirmam puslaikam

  +1 [+] [-]

, 2024-05-30 13:04, pirms 3 nedēļām
Pirmais puslaiks šķita paejam ļoti ātri un interesanti, bet otrais jau likās kā mocības abām komandām. Paipildlaiku neskatījos, tomēr pēc spēles nedaudz labāki šķita florencieši.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-30 13:11, pirms 3 nedēļām
kasagrande rakstīja: Pirmais puslaiks šķita paejam ļoti ātri un interesanti, bet otrais jau likās kā mocības abām komandām.
Toties papildlaiks tīri spraigs. Grieķi bij pelnījuši pēc AV satriekšanas, un arī šodien labāk izmantoja izdevības. Un kādi skati no Atēnām!!!
https://www.instagram.com/hooligans...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-30 17:04, pirms 3 nedēļām
tomer ceru ka konferences liga ilgi nebus, kaut kadi otskiras klubi cinas par eiropas trofeju un pasniedz to ka sensacija.
vai varbut uefa grib vel 4 limeni atvert Uefa ceribas liga? varbut Riga vai Feru salas vares pirmo eiropas trofeju izcinit.

CL un EL ir un bus, parejais ir otrskirigs!

     [+] [-]

, 2024-05-31 02:24, pirms 3 nedēļām
Pie Leonīda Messidakisa džakuzi jau burbuļo