Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: Marseļa sakauj Dortmundi, uzvar arī "Arsenal"

Agris Suveizda

F grupa: Marseļa sakauj Dortmundi, uzvar arī "Arsenal"
Divu vārtu autors Andrē Ajū
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiek aizvadītas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles. Cīņas norisinājās arī F apakšgrupā, un centrālajā mačā Francijas vicečempione Marseļas "Olympique" negaidīti pārliecinoši ar 3:0 pieveica Vācijas čempioni Dortmundes "Borussia". Otrā grupas mačā Londonas "Arsenal" ar 2:1 apspēlēja Pirejas "Olympiakos".

Marseļas "Olympique" beidzot iepriecina vietējo publiku

Gan Marseļas "Olympique", gan Dortmundes "Borussia" sezonas sākumu nevar uzskatīt par izdevušos. Ja "Borussia" Vācijas čempionātā pēc septiņām kārtām ierindojas astotajā pozīcijā un no līderes Minhenes "Bayern" atpaliek par astoņiem punktiem, tad Marseļas klubam gājis vēl sliktāk – astoņos mačos tikai viena uzvara, 13.vieta un līdz līderēm desmit punkti. Pirms divām kārtām Marseļa bija pat pēdējā (!) vietā. Čempionu līga abiem klubiem var kalpot par iespēju reabilitēties, un pagaidām krietni labāk šajā ziņā sekmējas francūžiem, kas ar divām uzvarām divās kārtās spēruši pirmo nopietno soli pretī astotdaļfinālam.

Mājiniekiem nevarēja palīdzēt Andrē Pjērs Žinjaks, Stefans Mbija, Rods Fannī un Benuā Šeirū, bet viesiem nespēlēja Patriks Ovomojela un Mārvins Bakalorcs. Mača sākumā bīstamāk uzbruka marseļieši – pa iespējai neizmantoja Lučo Gonsaless un Andrē Ajū -, savukārt pēcāk ar vairākām izdevībām atbildēja viesi. Labākā no tām bija 19.minūtē, kad divreiz pēc Mario Gēces mēģinājumiem glāba Stevs Mandanda. Jau pēc divām minūtēm Marseļa izvirzījās vadībā. "Borussia" kļūdījās aizsardzībā, neveiksmīgi paklupa viens no aizsargiem, bumba soda laukumā nokļuva pie jau pieminētā Ajū, un ganietis ar sitienu tālajā apakšējā stūrī panāca 1:0. Pēc septiņām minūtēm bīstami sita Matss Hummelss, bet puslaika beigu daļā vēl viena izdevība bija Ajū – šoreiz pārāks bija vārtsargs.

Uzreiz pēc pārtraukuma Remī labā pozīcijā atrada Lučo, taču argentīnietim atkal neizdevās savaldīt bumbu. Drīz pēc tam divas fantastiskas izdevības bija Gēcem. Vispirms pēc Groskroica centrējuma ne pārāk sekmīgi nospēlēja mājinieku aizsargs, tālāk piespēlējot Gēcem, taču talantīgais pussargs trāpīja pa stabu. Pēc divām minūtēm kļūdījās Marseļas aizsardzības centrs, bet šoreiz glāba Mandanda. Dortmunde par neizmantotajiem momentiem atkal tika sodīta. Un šoreiz vēl bargāk.

Vispirms 62.minūtē pēc tālās piespēles neveiksmīgi darbojās Hummelss, bumba soda laukumā nokļuva pie Remī, un Marseļas "Olympique" uzbrukuma līderis ieraidīja apaļo priekšmetu apakšējā vārtu stūrī (2:0). Pēc septiņām minūtēm Ajū realizēja 11m soda sitienu, un spēles liktenis praktiski tika izšķirts – 3:0. Atlikušajās 20 minūtēs bija vēl dažas vārtu gūšanas iespējas (viesi norībināja vārtu konstrukciju), bet rezultāts vairs nemainījās. Kompensācijas laikā otru brīdinājumu nopelnīja divu vārtu autora jaunākais brālis Džordans.

"Arsenal" izcīna pirmo uzvaru

Londonas "Arsenal" joprojām turpina vajāt sastāva problēmas, un šoreiz londoniešu lazaretē atradās Žervinjo, Lorāns Koscelnijs, Teo Volkots, Joans Džurū, Josi Benajuns, Abū Diabī un Sebastjēns Skilači, bet starta vienpadsmitniekā nedevās Robins van Pērsijs. Pilnā sastāvā nebija arī viesi, kuriem nespēlēja Jaņņi Fetfacidis un Maniatis, kā arī Fransisko Jeste. Ja "Arsenal" vēlas izkļūt no grupas, šovakar mājinieki nevarēja atļauties zaudēt punktus, un londonieši iesāka kā nākas – jau 20.minūtē rezultāta tablo vēstīja 2:0 "Arsenal" labā.

Vispirms Alekss Oksleids-Čemberleins (tikai 18 gadus vecais spēlētājs šovakar debitēja Čempionu līgā!) astotajā minūtē saņēma bumbu aptuveni 20 metru attālumā no vārtiem, ielauzās soda laukumā un ar precīzu sitienu lika apklust "Olympiakos" atbalstītāju pulkam. Pēc 12 minūtēm rezultātu dubultoja brazīliešu aizsargs Andrē Santušs, kurš pēc neprecīzas paša piespēles atkal tika pie bumbas un no tuvas distances pieveica Franko Kostanco. Jāatzīmē, ka sešas minūtes pirms tam fantastisku izdevību neizmatoja "Olympiakos" uzbrucējs Rafiks Džebūrs – vispirms pēc viņa sitiena glāba uz vārtu līnijas esošais Mikels Arteta, bet ar atkārtotu mēģinājumu alžīrietis raidīja bumbu pāri vārtiem.

27.minūtē "Olympiakos" atguva vienus vārtus. Viesi ātri izspēlēja stūra sitienu, un soda laukumā pilnīgi nepiesegts palika Davids Fusters - Vojcehs Ščensnijs vairs nebija glābējs (2:1). Puslaika pēdējās 15 minūtēs viesiem no Grieķijas bija vēl dažas iespējas, tomēr Ščensnijs tika galā ar pretinieku sitieniem. Otrā puslaika sākumā "Olympiakos" neizmantoja vēl vienu momentu, bet pēc tam ar to pašu atbildēja "Arsenal" vīri Čemberleins, Andrejs Aršavins, Maruāns Šamaks un Arteta. Kārtējā teicamā izdevība izlīdzināt rezultātu bija viesiem, bet bumba pēc Vasiļa Torosida sitiena trāpīja pa pārliktni. Atlikušajā laikā "Arsenal" neizmantoja vairākas iespējas dubultot pārsvaru, taču par to nenācās samaksāt ar zaudētiem punktiem.

UEFA Čempionu līga, F grupa

Marseille – Dortmund 3:0 (1:0) (A.Ajū 20'69'(11m), Remī 62')
Arsenal – Olympiakos 2:1 (2:1) (Čemberleins 8', Santušs 20' – Fusters 27')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Marseille22004:06
2.Arsenal21103:24
3.Dortmund20111:41
4.Olympiakos20021:30

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-29 01:48, pirms 13 gadiem
takš kaut kas nav kārtībā ar Arsenal treniņlaukumiem vai metodēm, ja jau kuro gadu pēc kārtas sezonas sākumā bez maz puse no pamatsastāva sēž lazaretē! bet labi, ka nosargāja uzvaru! cerams, ka jau pēc grupu turnīra nenāksies tikai līdzi just par otru ČL manu favorītu Bayern!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-29 10:31, pirms 13 gadiem
nu tie ielaistie vārti ar pēc bērnudārza kļūdas,kā var nepamanīt un tik brīvi ļaut izspēlēt stūri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja