Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Real" pret "Ajax" Madridē, "Manchester United" pēc pirmās uzvaras

Andris Liepa
Andris Liepa

"Real" pret "Ajax" Madridē, "Manchester United" pēc pirmās uzvaras
Krištianu Ronaldu
Foto: AP/Scanpix

Jau iepazīstinājām jūs ar gaidāmajām spēlēm Čempionu līgas A un B grupā. Tāpat šodien 2. kārtas mačus aizvadīs C un D grupas dalībnieces. Madridē gaidāma aizraujoša cīņa starp „Real” un „Ajax”, bet „Manchester United” lūkos gūt savu pirmo uzvaru.

„Manchester United” spēlē lieliski Anglijas Premjerlīgā, tikai nupat 6. kārtā zaudējot pirmos punktus (1:1 pret „Stoke City”), taču saglabājot vadību turnīrā. Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā spēlē uzvarēt gan neizdevās, viesos nospēlējot 1:1 ar „Benfica”. Šodien Fergusona padotie noteikti plāno ierakstīt tabulā pirmo panākumu, jo savā laukumā jātiekas ar „Basel”, kas nav pieskaitāms pie grandiem. Bāzeles vienība savā pirmajā mačā mājās tikai 84. minūtē izrāva uzvaru pār nosacīto grupas pastarīti „Otelul” (rumāņu čempione), bet Šveices čempionātā šobrīd ieņem 3. vietu, atpaliekot arī no Andra Vaņina „Sion”. Šodien „Basel” pat neizšķirts būtu liels varoņdarbs. Šveiciešu komandas treneris Fringss atzīst, ka svarīga būs viņa vienības aizsardzība, kā arī sauc „United” par galveno turnīra favorīti līdzās Barselonai. Jāpiemin, ka Fringss spēlēja „Bayern” rindās slavenajā 1999. gada finālā, kad „United” ar to pašu Fergusonu trenera amatā izrāva vāciešiem titulu no rokām burtiski pāris minūtēs cīņas izskaņā...

Otrajā C grupas spēlē „Otelul” mēģinās izcīnīt savu pirmo punktu (vai punktus) Čempionu līgā, uzņemot „Benfica”. Domājams, Portugāles klubam cīņā par 2. vietu būs jākonkurē ar „Basel”, bet mačos ar pastarīti „Otelul” vajadzētu ņemt maksimālo punktu skaitu. „Benfica” treneris, atskaitot komplimentus pretiniekiem, īpaši izceļ „Otelul” spēlētāju Antalu, salīdzinot viņu ar Poborski. 22 gadus vecais rumāņu pussargs Antals nupat arī debitējis Rumānijas valstsvienībā. Jāpiemin gan, ka „Otelul” vāji sākusi Rumānijas titula aizstāvēšanu, ar bilanci 3-2-3 atrodoties tabulas vidusdaļā. „Benfica” forma ir daudz labāka – šis Lisabonas klubs ar bilanci 4-2-0 Portugālē veido trīsvadību kopā ar „Porto” un „Braga”, pie tam pēdējā kārtā viesos prata nospēlēt 2:2 ar čempioni „Porto”. Uzbrukumā „Benfica” lielākoties paļaujas uz Kardoso un Nolito.

D grupas centrālajā spēlē Madrides „Real” savā stadionā tiksies ar Nīderlandes „Ajax”. 1. kārtā „Real” tikai ar 1:0 pārspēja Zagrebas „Dinamo”, taču ar to pietika, lai uzreiz izvirzītos grupas galvgalī. Tikmēr „Ajax” ar savu galveno konkurenti cīņā par 2. vietu (ja viss notiks, kā vairums paredz) Lionas „Olympique” Amsterdamā nospēlēja 0:0. Iespējams, šovakar mūs gaida rezultatīvāks futbols, īpaši jau no „Real” puses, kas pēdējā mačā Spānijā ar 6:2 sagrāva „Rayo Vallecano”. Diez vai madridiešiem uzbrukuma futbolu traucēs spēlēt Pepes savainojums, Marselo un trenera Mourinju (atradīsies tribīnēs) diskvalifikācija. Jāmin, ka Krištianu Ronaldu pēdējās astoņās spēlēs visos turnīros iesitis 10 vārtus. „Ajax” treneris F.de Būrs atzinis, ka būs apmierināts pat ar zaudējumu, ja vien komanda spēlēs atbilstoši savai filozofijai. Viņaprāt, nedrīkst baidīties, citādi būs īsts slaktiņš. „Real” Spānijā nespēlē ideāli (3-1-1), taču, neskatoties uz necilo 5. vietu šobrīd, no līderes atpaliek par nieka diviem punktiem. „Ajax” Nīderlandē vēl nav zaudējusi (4-3-0), taču biežo neizšķirtu dēļ pagaidām atrodas 3. vietā, trīs punktus aiz līderes „AZ Alkmaar”.

Otrajā grupas spēlē Lionā „Olympique” obligāti plāno paņemt trīs punktus pret „Dinamo” no Zagrebas. Lionas treneris neslēpj, ka viņu interesē tikai uzvara un atzina, ka, lai arī horvāti savā vietējā čempionātā spēlē uzbrūkoši, Čempionu līgā viņu taktika ir pretuzbrukumi. Īpaši viņš „Dinamo” rindās izcēla brazīlieti Samiru. Interesanti, ka arī „Dinamo” treneris apgalvo, ka „Olympique” ar jauno treneri tagad mainījuši taktiku un koncentrējas uz pretuzbrukumiem, taču, iespējams, tas vairāk domāts par mačiem Francijas čempionātā. „Dinamo” treneris franču rindās izcēlis Gomisu un Bastušu (viņi iesita visus trīs vārtus nupat gūtajā 3:1 uzvarā pār „Bordeaux”) kā bīstamākos un izteicis cerību uz labu rezultātu – ja domātu, ka būs zaudējums, zagrebieši nemaz nedotos uz Lionu. „Dinamo” arī šosezon valda Horvātijā (8-1-0, 1. vieta), kamēr „Olympique” spēcīgākā konkurencē Francijā ar bilanci 5-2-1 veido trīsvadību kopā ar PSG un „Toulouse”.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-27 12:43, pirms 13 gadiem
Sodien Man Utd ir jauzvar!!!

GO MAN UTD !

     [+] [-]

, 2011-09-27 13:00, pirms 13 gadiem
Interesanti gan, Benfica lieliski spēlē vietējā čempionātā, ar MU jau nospēlēja neizšķirti, pie tam izskatījās pat labāk par MU, bet domājams, ka Benfika cīnīsies par otro vietu

  -3 [+] [-]

, 2011-09-27 13:05, pirms 13 gadiem
Madridei būs jāparāda kurš te ir "boss" D grupā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-27 13:13, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Interesanti gan, Benfica lieliski spēlē vietējā čempionātā, ar MU jau nospēlēja neizšķirti, pie tam izskatījās pat labāk par MU, bet domājams, ka Benfika cīnīsies par otro vietu
Nu jāsak ,ka MU grupu turnīru viemēr aizved ar lielu rezervi, laižot laukumā rezervistus, kā tas bija pret Benficu..!Taa kaa par iisto MU speeku varees spriest tikai izsleegshanas speelees..!

  +2 [+] [-]

, 2011-09-27 13:31, pirms 13 gadiem
RMcool rakstīja: Madridei būs jāparāda kurš te ir "boss" D grupā
Pret "Dinamo" jau parādīja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 13:59, pirms 13 gadiem
Kuru tad spēli pa TV6 rādīs? Programmā nav rakstīts!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 14:19, pirms 13 gadiem
nullo4ka rakstīja: Kuru tad spēli pa TV6 rādīs? Programmā nav rakstīts!
sportacentrs.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-27 16:33, pirms 13 gadiem
Izmisums rakstīja: Kristīne ir stāvoklī?
2 mēnesis.

     [+] [-]

, 2011-09-27 16:36, pirms 13 gadiem
Barcas faniem lielie prieki un izsaka mazus jociņus par CR bildi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-09-27 16:53, pirms 13 gadiem
Andris Liepa droši vien ir Barcelona fans - kā gan savādāk liktu bildi, kas ļauj pasmieties par CR7. Būtu labāk, ja lielākais LV sporta portāls ieturētu neitralitāti un nekurinātu jaunus 'ugunskurus' starp Real un Barcas atbalstītājiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-27 17:00, pirms 13 gadiem
Simpātijas jau nu starp tik naidīgiem klubiem būtu drīzāk nesaprotams, bet nevajag jau pārspīlēt. Bildei nav ne vainas. Tā ir diezgan amizanta, bet par tādām lietām smejas tikai mazi bērni, tā ka paši smējēji tikai parāda savu līmeni. Un diskutēt par tādām lietām ir tik pat bērnišķīgi, arī tas būtu jāsaprot.

  -2 [+] [-]

, 2011-09-27 17:04, pirms 13 gadiem
pa tv6 radis kadu speli? kuru?

     [+] [-]

, 2011-09-27 23:09, pirms 13 gadiem
kads nevar iemest linku uz Man utd basel?