Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Villarreal" uzvar 22 sitienu garā pendeļu sērijā un uzvar Eiropas līgā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Villarreal" uzvar 22 sitienu garā pendeļu sērijā un uzvar Eiropas līgā
"Villarreal" pirmo reizi triumfē UEFA Eiropas līgā. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix.ee

UEFA Eiropas līgas finālā šovakar uzvaru izcīnīja Spānijas komanda "Villarreal", kas lieliskā, 22 sitienu garā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (11:10) pieveica Mančestras "United" un pirmo reizi kluba vēsturē triumfēja Eiropas līgā.

Šovakar Gdaņskā noslēdzās Eiropas futbola otrais spēcīgākais klubu turnīrs - UEFA Eiropas līga. Fināla tikās Spānijas septītā spēcīgākā komanda šosezon "Villarreal", un Anglijas otrā spēcīgākā komanda Mančestras "United". "United" centās tikt pie pirmā titula kopš 2017. gada, kad sarkanie velni uzvarēja tieši Eiropas līgā, kamēr "Villarreal" tiecās pēc sava trešā titula kluba vēsturē vispār - iepriekš komanda divas reizes bija triumfējusi "UEFA Intertoto" kausā (2003, 2004).

Spēles sākumā pamatīgu spiedienu veica mančestrieši - vien retos momentos pirmajās desmit minūtēs bumba neatradās "Villarreal" laukuma pusē. Tomēr pie momentiem "United" futbolisti tikt nespēja, ja neskaita Skota Maktomineja sitienu pamatīgi garām vārtiem no izcilas pozīcijas tieši pretī vārtiem.

11. minūtē degunu ļoti neveiksmīgi pārsita "Villarreal" aizsargs Huans Fojts, kurš uzkāpa uz bumbas un krītot atsita galvu pret Pola Pogbas celi. Fojts maču spēja turpināt, tiesa, vairākas reizes arī puslaika turpinājumā nokļuva mediķu aprūpē. Puslaika turpinājumā "Villarreal" izlīdzināja mača ritējumu, taču momentus ne viena, ne otra komanda izveidot nespēja.

29. minūtē Edinsons Kavani pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē, dodot spāņu komandai iespēju no standartsituācijas. "United" spēlētāju soda laukumā bija gandrīz uz pusi vairāk (septiņi pret četriem), tomēr nogulēja Žerāra Moreno ieskrējienu. Daniela Pareho piespēle atsitās pret zemi īsi pirms Moreno sasniegšanas, bet tas netraucēja "La Liga" šīs sezonas dalīti otrajam rezultatīvākajam spēlētājam ieraidīt bumbu vārtos no tuvas distances - 1:0!

Arī pēc vārtu zaudējuma "United" turpināja uzbrukt vairāk, tomēr pie īstiem momentiem nespēja tikt. Jau kompensācijas laikā raķetes cienīgu ātrumu ieslēdza Meisons Grīnvuds, pa labo malu ielauzās soda laukumā un deva bīstamu piespēli gar pašiem vārtiem, taču bumbu pēc rikošeta droši tvēra "Villarreal" vārtsargs Žeronimo Rulli.

Otrā puslaika pašā sākumā spāņi pie "United" vārtiem sakūra pamatīgu pirti, bet panākt 2:0 nespēja. 53. minūtē tiesnesis nolēma nepiešķirt 11 metru soda sitienu uz "Villarreal" vārtiem. "United" līdzinājumu divas minūtes vēlāk panāca no spēles - pēc stūra sitiena bumbu no gaisa sita Rašfords, līdz vārtiem tā nenokļuva, taču pēc vairākiem rikošetiem tukšos vārtos to sita īstajā vietā esošais Edinsons Kavani - 1:1.

Apetīte rodas ēdot - šādu teicienu par savu sniegumu otrajā puslaikā var teikt "United" komanda, kas pēc rezultāta izlīdzināšanas ar lieliem spēkiem devās pakaļ uzvarai jau pamatlaikā. Fantastisku iespēju izšķērdēja Rašfords, no pāris metriem sitot garām vārtiem (tiesa, visticamāk, brīdi iepriekš Fernandišs atradās aizmugurē), bet Kavani otros vārtus spēlē gūt neļāva bumbu bloķējošs aizsargs.

Pamatlaikā vairāk vārti netika gūti, bet papildlaikā, kurā vairāk uzbruka "Villarreal", tiekot pie vairākām bīstamām standartsituācijām, neviena komanda nespēja izdarīt sitienu pretinieku vārtu rāmi. Tas nozīmēja, ka mača iznākums tiks izšķirts 11 metru sitienu sērijā.

Sēriju ar precīzu sitienu iesāka Moreno. Precīzi atbildēja arī pašās papildlaika beigās laukumā nākušais Huans Mata. Trešajā sitienu sērijā abu komandu vārtsargi spēja aizskart bumbu, bet atsist to nespēja. Turpinājumā komandu vārtsargi tika atstāti bezspēcīgi deviņos sitienos pēc kārtas. Astotajā sērijā Lūka Šo sitienu gandrīz atvairīja Rulli, tomēr bumba spēja atrast ceļu vārtos. Pēc desmit sitienu sērijām sitēji joprojām bija perfekti - 10:10, kas nozīmēja, ka pie iespējas izpildīt pendeles tika arī abu komandu vārtsargi. Žeromino savu darbu izdarīja perfekti, bet Davids de Hea savu iespēju neizmantoja - spāņu vārtsarga sitienu labajā apakšējā stūrī atsita Žeromino un ļāva "Villarreal" pirmo reizi triumfēt Eiropas līgā.

Villarreal - Mančestras United 2:1 1:1 (1:0)

Vārti: Moreno 29' - Kavani 55'
11 metru sitienu sērija: Ž. Moreno, Raba, Alkasers, A. Moreno, Pareho, Gomezs, Albiols, Kokelins, Gaspars, Toress, Rulli - Mata, Tellešs, Fernandišs, Rašfords, Kavani, Freds, Džeimss, Šo, Tuanzebe, Lindelofs.
Brīdinājumi: Kapū 54' Fojts 85' - Beilijs 82' Kavani 113'
Villarreal: Rulli - Fojts (Gaspars 88'), Albiols, Toress, Pedraza (A. Moreno 88') - Pareho, Kapū (Raba 120'+3), Trigeross (Gomess 77') - Ž.Moreno, Baka (Kokelins 60'), Pino (Alkasers 77').
United: de Hea - Van Bisaka (Mata 120'+3), Lindelofs, Beilijs (Tuanzebe 116'), Šo - Pogba (Džeimss 116'), Maktominejs (Tellešs 120'+3) - Grīnvuds (Freds 100'), Fernandišs, Rašfords - Kavani.
Galvenais tiesnesis: Klements Turpins

Pirmsspēles apskats: https://sportacentrs.com/futbols/ei...

     [+] [-]

, 2021-05-27 01:08, pirms 3 gadiem
Tak teicu ka izperdeles tos velnus. Ehehehehe cik daudziem sēras bet man prieki

     [+] [-]

, 2021-05-27 01:10, pirms 3 gadiem
Jauki!
Viss ir pareizi, jo ņefig angļiem abus kausus šosezon atdot. Spāņi arī kaut ko pelnījuši.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 01:12, pirms 3 gadiem
Fantastiska sērija, Rulli bija jāņem jau Šova sitiens, bet iespruka tomēr.
Neesmu pārliecināts, vai vispār ir bijušas sērijas, kurās tiek līdz vārtsargiem un visi sitieni ir precīzi.
Ir bijušas garākas, bet tajās parasti kāds ir aizsitis garām, pirms nonāk līdz vārtsargiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 01:14, pirms 3 gadiem
Unai Emerijs parādīja Olem, kurš ir vairākkārtējs šī kausa ieguvējs un kurš ir iesācējs. Spēles beigās ar maiņām apgrieza spēli kājām gaisā, kamēr Ole laikam domāja, ka pārgurušie spēlētāji papildlaikā tāpat vazās arī svaigos pretinieku spēlētājus. Cita lieta, ka spāņiem sastāvs bija vājāks, bet vienmērīgāks. Viņiem maiņas neko īpaši nepasliktināja, kamēr Sulšers saprata, ka ir dimbā, jo pastiprināt spēli nav ar ko.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 01:15, pirms 3 gadiem
Emerijam 4 EL tituli un 2 fināli uzvarēti Polijā.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 01:20, pirms 3 gadiem
Afigec, kaut ko tādu vēl nebiju redzējis. Kad pēdējoreiz tik gara pendeļu sērija bija bijusi? Žēl Kavani, bet Villareal ar bij pelnījuši. Kā ir, tā ir. Apsveicu Villareal fanus.

  -3 [+] [-]

, 2021-05-27 01:22, pirms 3 gadiem
Liverpool bītli dziesmu "Yellow Submarine" deva dziedāt savam bundziniekam Ringo Stāram, kuram tā bija vienīgā bītlu iedziedātā dziesma!
Ringo bija grupā kā starpnieks starp Džonu Lenonu un Polu Makartniju visos radošajos konfliktos, kur līderi kaut ko nevarēja sadalīt savā starpā...viņš arī regulēja meiteņu rindu pie bītlu guļamistabas durvīm, lai smukākās grūpijas tiktu vienlīdzīgās devās gan Džonam, gan Polam!
Šodien svin Liverpool, Ringo Starr un Villareal!
Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 01:31, pirms 3 gadiem
Otraa puslaika pashaa saakumaa Man Utd izskatiijaas nevis kaa komanda, kura zaudee 0:1, bet kaa pat nezinu, kas - aizsardziibaa dranjkjis bija.

Tad Cavani ievilka 1:1. Un tad vinjam bija labaakaa tiekshanaas iemochiit vaartus (un vinjsh turklaat nupat kaa kontraktu parakstiijis uz gadu), tad paareejie bija... nu... ko, Bruno Fernandishs ar suudzeeshanos tiesnesim?!

Jaa, tad spieda, spieda, neko neizspieda, pienaaca papildlaiks, un tad jau bija chau, meegjinaaja piesardziigi "novilkt" aizsardziibu, tur nebija variantu vinjiem ko iesist, tad jau tikai Villareal.

Vamos!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 01:33, pirms 3 gadiem
ja par garāko sēriju, kuru atceros iesita arī abi vārtsargi, tad Āfrikas kausa fināls 1992.gadā, kad Ziloņkaula krasts pendelēs uzvarēja Ganu, tika izdarīti 12 sitieni katrai komandai, katra kļūdījās 1 reizi un pirms 12 sitiena rezultāts bija 10:10 un tad ziloņi iesita izškirošo, bet Gana aizsita pāri vārtiem!

     [+] [-]

, 2021-05-27 01:39, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: Fantastiska sērija, Rulli bija jāņem jau Šova sitiens, bet iespruka tomēr.
Neesmu pārliecināts, vai vispār ir bijušas sērijas, kurās tiek līdz vārtsargiem un visi sitieni ir precīzi.
Ir bijušas garākas, bet tajās parasti kāds ir aizsitis garām, pirms nonāk līdz vārtsargiem.
Nu kas janjem, tur bija lietus, bumba smaga un slidena, ne jau vieglaak (abiem) vaartsargiem.

     [+] [-]

, 2021-05-27 01:43, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ja par garāko sēriju, kuru atceros iesita arī abi vārtsargi, tad Āfrikas kausa fināls 1992.gadā, kad Ziloņkaula krasts pendelēs uzvarēja Ganu, tika izdarīti 12 sitieni katrai komandai, katra kļūdījās 1 reizi un pirms 12 sitiena rezultāts bija 10:10 un tad ziloņi iesita izškirošo, bet Gana aizsita pāri vārtiem!
Rio Ave pret Milan šosezon EL play-off kārtā sita 12 pendeles katra. Tur tikai ar realizāciju bija daudz švakāk, jo kopā bija 7 neiesistas pendeles.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 03:43, pirms 3 gadiem
Tik garu PERFEKTU pendeļu sēriju arī es neatceros. Bijušas garākas, bet tajās bijušas kļūdas. Bet pati spēle arī pierādīja, ka abas komandas bija šo kausu pelnījušas, taču šoreiz 1 piliens vairāk veiksmes bija Villareal. Varu tikai apsveikt komandu ar pirmo kausu vēsturē!

     [+] [-]

, 2021-05-27 06:49, pirms 3 gadiem
Super spēle ,paldies komandām par pozetīvām emocijām!

     [+] [-]

, 2021-05-27 09:25, pirms 3 gadiem
Noteikti jāpaslavē arī MU, EPL 2.vieta diezgan cienījami nospēlēja pret La Ligas vidusmēra komandu.

     [+] [-]

, 2021-05-27 11:20, pirms 3 gadiem
Vēl interesants fakts ir tas, ka Villareal malējais aizsargs Alberto Moreno, kurš vakar iznāca uz maiņu, ir piedalījies 3 EL finālos 3 dažāu klubu sastāvos.

     [+] [-]

, 2021-05-27 12:52, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vēl interesants fakts ir tas, ka Villareal malējais aizsargs Alberto Moreno, kurš vakar iznāca uz maiņu, ir piedalījies 3 EL finālos 3 dažāu klubu sastāvos.
jā, viņa sistā pendele bija saldā - par Liverpool!