Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" nespēj gūt vārtus un vēlreiz cīnās neizšķirti ar "Lokomotiv"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Atletico" nespēj gūt vārtus un vēlreiz cīnās neizšķirti ar "Lokomotiv"
Epziode no ''Atletico'' un ''Lokomotiv'' spēles. Foto: AP/Scanpix

Madrides ''Atletico'' jau otro reizi nespējusi apliecināt favorītstatusu duelī ar Maskavas ''Lokomotiv'' - šoreiz abu komandu duelī bezvārtu neizšķirts (0:0). Citā A grupas spēlē uzvara pār ''Salzburg'' ar 3:1 ļāvusi garantēt Minhenes ''Bayern'' komandai vietu Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Djēgo Simeones vadītā Madrides ''Atletico'' arī iepriekšējā tikšanās reizē ar Marko Nikoliča Maskavas ''Lokomotiv'' uzvarētāju nenoskaidroja, 3. novembrī cīņai noslēdzoties ar rezultātu 1:1. Šoreiz fiksēts bezvārtu neizšķirts, madridiešiem savu pārsvaru uz laukuma nespējot pārvērst vārtu guvumā. Izcīnītais punkts ļāvis ''Lokomotiv'' saglabāt izredzes pacīnīties par vietu play-off. Sev vietu turnīra turpinājumā turpretī ar uzvaru garantēja Minhenes ''Bayern'', kas apspēlēja Zalcburgas vienību. ''Salzburg'' līdz pat otrā puslaika sākumam uzbruka bīstamāk kā titulētais pretinieks, taču minhenieši labāk izmantoja savas iespējas, svinot pelnītu uzvaru.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern440015:412
2.Atletico41214:75
3.Lokomotiv40314:53
4.Salzburg40137:141

"Atletico" jau no pirmajām minūtēm izdarīja lielu spiedienu uz Giljermes sargātajiem ''Lokomotiv'' vārtiem, taču divas lieliskas iespējas palika nerealizētas - Žuau Felikss pretinieku soda laukumā no teicamas pozīcijas netrāpīja pa bumbu, bet pēc Janikam Karasko, kurš no tuvas distances trāpīja pa vārtu stabu, tika fiksēta spēle ar roku. Jāatzīmē, ka madridieši spēlēja bez urugvajiešu snaipera Luisa Svaresa, kurš inficējies ar Covid-19. Uz brīdi maskaviešiem izdevās mājinieku ofensīvu apslāpēt, bet ''Atletico'' atbildēja ar bīstamiem Anhela Korrea un Karasko tālsitieniem, kurus atvairīja Giljerme. Pirmajā puslaikā ''Lokomtiv'' izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, galvenokārt pateicoties tieši savam vārtsargam, kamēr Janam Oblakam pretējā laukuma galā bija krietni mazāk darba.

Madridiešu spiediens turpinājās arī otrajā puslaikā, tomēr tik bieži ''Lokomotiv'' soda laukumā ielauzties vairs neizdevās. 68. minūtē ''Atletico'' beidzot izdevās raidīt bumbu Giljermes cietoksnī, kad pie Karasko izdarītā sitiena atlēkušās bumbas pirmais bija Koke, tomēr video atkārtojumā tika noskaidrots, ka ''Atletico'' kapteinis atradies aizmugures stāvoklī. Neilgi pēc tam soda laukumā krita Fēlikss, pieprasot pendeli, taču arī šoreiz tiesneša lēmums nebija mājiniekiem labvēlīgs. ''Lokomotiv'' nebija daudz iespēju aizskriet pretuzbrukumos, bet itin laba iespēja ātrā pārējā no aizsardzības uzbrukumā radās Staņislavam Makgejevam, kurš gan sita neprecīzi.

Laikam ritot, ''Atletico'' centieni uzlauzt ''Lokomotiv'' ciešo aizsardzību kļuva vēl izmisīgāki, taču panākumu nebija. Lielisks moments pēc stūra sitiena bija Hosē Himenesam, kura sitiens ar galvu par mata tiesu lidoja vārtiem secen. Maskavas komandai izdevās nosargāt vēl vienu vērtīgu punktu, kamēr Madrides vienība zaudēja cerības pacīnīties par pirmo vietu A apakšgrupā.

''Bayern'' un ''Salzburg'' duelī pirmās reālās vārtu gūšanas iespējas tika izveidotas Zalcburgas futbolistu izpildījumā. Nepatikšanas pie saviem vārtiem sataisīja "Bayern'' centra aizsargs Deivids Alaba, kura paviršo piespēli pārtvēra pretinieki, taču lielisko iespēju izvirzīties vadībā izniekoja - Seikū Kotā un Enoks Mvepū sita pārāk vāji, un uzbrucēju sitienus no tuvas distances atvairīja Manuels Noiers.

Zalcburgas futbolistiem izdevās lielu daļu pretinieku uzbrukumu apturēt, pirms bumba nonākusi savā soda laukumā, un ātra pāreja uzbrukumā bija ''Salzburg'' labākais ierocis uzbrukumā. Pirmā puslaika vidū viesi atkal izmantoja ''Bayern'' aizgulēšanos aizsardzībā un izgājienā vienatnē pret Noieru nosūtīja Dominiku Soboslaju, tomēr 20 gadus vecais ungāru pussargs iespēju izniekoja, sitot pāri vārtiem. Lai arī labākas vārtu gūšanas iespējas bija ''Salzburg'', rezultātu 43. minūtē atklāja Minhene - Cicans Stankovičs atvairīja spēcīgu Tomasa Millera sitienu no 16 metriem, bet atlēkušā bumba nonāca pie Levandovska, un ''Bayern'' uzbrucējs to raidīja vārtos (1:0).

Otrā puslaika ievadā ''Bayern'' izdevās palielināt pārsvaru, talkā nākot veiksmei. Kingslija Komana sitienu cerēja nobloķēt Maksimiljans Vēbers, taču pēc atsitiena pret ''Salzburg'' aizsargu bumba strauji mainīja virzienu uz pretējo vārtu stūri pārsteidzot Stankoviču nesagatavotu (2:0). 66. minūtē savu otro dzelteno kartīti spēlē saņēma ''Bayern'' pussargs Marks Roka, minheniešiem paliekot mazākumā. Tas gan netraucēja mājiniekiem neilgi pēc tam gūt trešos vārtus, kad pretuzbrukumu, raidot bumbu vārtos ar galvu, noslēdza uz maiņu nākušais Līrojs Sanē (3:0).

73. minūtē ''Salzburg'' vienus vārtus izdevās atgūt, kad aiz aizsargu mugurām aizmuka Mergims Beriša, pēc teicamas Rasmusa Kristensena piespēles raidot bumbu vārtos (3:1). Pēc VAR atkārtojuma aizmugures stāvoklis netika fiksēts. Viesiem desmit minūtes vēlāk bija vēl viena lieliska iespēja, ko nerealizēja uz maiņu nākušais Luka Sučičs - horvātu uzbrucēja sistā bumba aizripoja centimetru no vārtu staba garām vārtiem. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, ''Bayern'' svinot ceturto uzvaru četrās spēlēs.

GSpēleRez.Vārtu guvēji
BBorussia M – Shakhtar4:0 (3:0)Štindls (11m) 17' Elvedī 34' Embolo 45+1' Vends 77'
COlympiacos – Manchester City0:1 (0:1)Foudens 36'
DAjax – Midtjylland3:1 (0:0)Grāvenberhs 47' Mazrauī 49' Nerešs 66' - Mabils (11m) 81'
AAtletico – Lokomotiv0:0 (0:0)-
ABayern – Salzburg3:1 (1:0)Levandovskis 42' Vēbers (s.v.) 52' Sanē 68' - Beriša 73'
BInter – Real Madrid0:2 (0:1)Azārs (11m) 7' Hakimi (s.v.) 59'
DLiverpool – Atalanta0:2 (0:0)Iličičs 60' Gozenss 64'
CMarseille – Porto0:2 (0:1)Sanusi 39' Oliveira (11m) 72'

  -2 [+] [-]

, 2020-11-26 00:25, pirms 3 gadiem
..nekad vairs nelikšu ne centu uz atlētiem.

     [+] [-]

, 2020-11-26 00:45, pirms 3 gadiem
Varbūt Lokomotiv nespēj gūt vārtus un atkal nospēlēja neizšķirti.

     [+] [-]

, 2020-11-26 01:13, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: Varbūt Lokomotiv nespēj gūt vārtus un atkal nospēlēja neizšķirti.
Loko vienīgā iespēja bija 90+3, un tas arī viss. Spēle ar retiem izņēmumiem praktiski vienā laukuma pusē.