Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Malmö" zaudē Dambrauskam, taču iekļūst Čempionu līgas grupu turnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Malmö" zaudē Dambrauskam, taču iekļūst Čempionu līgas grupu turnīrā
"Malmö" vārtu guvējs Veļko Birmančevičs. Foto: Anton Uzunov/AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes cīņā Latvijas čempioni "Riga" pieveikusī Zviedrijas "Malmö" izbraukumā ar 1:2 piekāpās bijušā RFS galvenā trenera Valda Dambrauska vadītajai Razgradas "Ludogorets", tomēr kopsummā bija pārāka ar 3:2, kas ļāva pēc sešu gadu pārtraukuma iekļūt grupu turnīrā.

Pagājušajā nedēļā "Malmö" savā laukumā bija pārāka ar 2:0, savukārt šovakar cīņu krietni veiksmīgāk uzsāka Bulgārijas futbola flagmanis "Ludogorets", Antonam Nedjalkovam jau desmitajā minūtē izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0. Tiesa pēc nieka sešām minūtēm krita arī bulgāru cietoksnis, Sorenam Rīksam iekarojot "Ludogorets" vārtus. Tiesa šoreiz rezultāts nemainījās, jo mača tiesneši video atkārtojumā konstatēja aizmugures stāvokli "Malmö" uzbrukuma brīdī.

"Malmö" gan arvien vairāk tuvojās rezultāta izlīdzināšanai, vienā no epizodēm "Ludogorets" vārtsargam Kristjanam Kahlinam glābjot savu komandu pēc ļoti bīstama Rīksa sitiena. 42. minūtē savu panāca "Malmö" serbu leģionārs Veļko Birmančevičs, kurš filigrāni realizēja tiešo brīvsitienu - 1:1.

Otrajā puslaikā pārsvars piederēja Bulgārijas klubam, 61. minūtē Pjērosam Sotiru realizējot 11 metru soda sitienu un atgūstot vadību (2:1) "Ludogorets" vienībai. Grēkāzis savā soda laukumā šoreiz bija Zviedrijas komandas uzbrukuma līderis Antonio Čolāks, kurš nospēlēja ar roku.

"Malmö" trešos vārtus neielaida, Čempionu līgas apakšgrupu fāzē atgriežoties pirmoreiz pēc 2015./16. gada sezonas.

Citā pārī pretinieku milzu spiedienu izturēja Lisabonas "Benfica", kas no 32. minūtes spēlēja mazākumā, izbraukumā cīnoties 0:0 pret Eindhovenas "PSV". Nīderlandes vienība kontrolēja bumbu 65% no laika, kā arī veica piecreiz vairāk sitienu (20-4). "Benfica" rindās divas dzeltenās kartītes 24 minūšu intervālā izpelnījās brazīliešu aizsargs Lukass Verisimo. "Benfica" Čempionu līgas grupu turnīrā piedalīsies 11. reizi pēdējo 12 sezonu laikā.

Visbeidzot otro reizi 21. gadsimtā grupu turnīra posmu sasniegusi Šveices čempionvienība Bernes "Young Boys", kas otro reizi septiņu dienu laikā ar 3:2 pieveica Budapeštas "Ferencvaros". Pirmos vārtus jau ceturtajā minūtē guva šveicietis Sedriks Cezingers, turpretim pēc Harija Vingo un Raiena Mē precīziem sitieniem "Ferencvaros" līdz 27. minūtei izvirzījās priekšgalā ar 2:1.

Pēc puslaiku pārtraukuma Kristians Fasnahs atguva līdzsvaru (2:2), bet tunisieša Aisā Laiduni nopelnītā sarkanā kartīte 64. minūtē deva nopietnu triecienu "Ferencvaros" izredzēm atgūt vadību. 72. minūtē Džordans Sibačo neizmantoja zelta iespēju pielikt punktu Budapeštas kluba izredzēm, amerikānim nerealizējot 11 metru soda sitienu. Tomēr to kompensācijas laikā izdarīja cits "Young Boys" futbolists Fēlikss Mambimbi - 3:2.

Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Monaco (Francija) – Shakhtar Donetsk (Ukraina)0:125.08.
Red Bull Salzburg (Austrija) – Brøndby (Dānija)2:125.08.
Sheriff Tiraspol (Moldova) – Dinamo Zagreb (Horvātija)3:025.08.
Malmö (Zviedrija) – Ludogorets Razgrad (Bulgārija)2:01:23:2
Benfica (Portugāle) – PSV Eindhoven (Nīderlande)2:10:02:1
Young Boys (Šveice) – Ferencvaros (Ungārija)3:23:26:4

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2021-08-25 00:36, pirms 3 gadiem
PSV - Benfica bija garlaicīgākā un vienlaicīgi aizraujošākā spēle, ko pēdējā laikā esmu redzējis. Benfica kopš 30. minūtes tā pa īstam pie bumbas arī netika, bet nu varonīgi nocīnījās. Zahavi moments vēl ilgi murgos rādīsies.

     [+] [-]

, 2021-08-25 01:17, pirms 3 gadiem
Kāpēc zviedri tālāk iet? Vai tad jaunie noteikumi te nadarbojas?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 01:24, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: Kāpēc zviedri tālāk iet? Vai tad jaunie noteikumi te nadarbojas?
Uz šo spēli nē, jo kopsummā ir 3:2 Malmo labā, uzvarētājs ir.
Ja bulgāri būtu panākuši 3:1, tad kopā 3:3, un tad būtu papildlaiks

     [+] [-]

, 2021-08-25 01:24, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: PSV - Benfica bija garlaicīgākā un vienlaicīgi aizraujošākā spēle, ko pēdējā laikā esmu redzējis. Benfica kopš 30. minūtes tā pa īstam pie bumbas arī netika, bet nu varonīgi nocīnījās. Zahavi moments vēl ilgi murgos rādīsies.
vispar impotence psv izpildijuma bija abrinojuma, saspeles itka pirmo reizi speletu viens ar otru, tur pa lielam bija intriga delj sarkanas un 2-1 benficas labaa, pati speele bija miskaste metama

     [+] [-]

, 2021-08-25 01:26, pirms 3 gadiem
Skāde Austrumeiropas klubi atkal netiek grupu turnīrā
Kur Benfica tik vārgi palikuši, Eindhoven spēcīgi, bet tā nospiest 🤔

     [+] [-]

, 2021-08-25 01:28, pirms 3 gadiem
Ludogorets jau ierasta lieta spēlēt Eiropas līgas grupu turnirā. Tur spēlēs 5.sezonu pēc kārtas. Nevienam klubam EL grupu turnīrā nebūs tāda sērija.