Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL grupu izloze: kuriem grandiem tiks ceturtā groza komanda "Milan"?

Rolands Eliņš

ČL grupu izloze: kuriem grandiem tiks ceturtā groza komanda "Milan"?
Foto: Francesco Scaccianoce / I/SIPA/Scanpix

Kamēr "Riga" Gibraltārā cīnīsies par vietu UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, Eiropas futbola lielvalstu uzmanība būs pievērsta Čempionu līgas grupu turnīra izlozei, kas arī sāksies 19:00 vakarā.

Čempionu līgas grupu turnīra izloze notiks ceremonijā Turcijā, kur UEFA reizē arī paziņos aizvadītās sezonas izcilniekus. Uz UEFA gada futbolista balvu pretendē trīs Anglijas Premjerlīgas futbolisti – Ngolo Kantē, Žoržinjo un Kevins de Breine.

Čempionu līgā vakar noskaidrojās grupu turnīra dalībnieku sastāvs, kuru vidū pirmoreiz būs Moldovas klubs – Tiraspoles "Sheriff" divu spēļu summā pieveica Zagrebas "Dinamo", tāpat aiz borta vakar palika "Monaco" un dāņu "Brodnby". Kopumā no kvalifikācijas turnīra Čempionu līgā iekļuva sešas komandas, kamēr 26 klubi savu vietu grupu turnīrā zināja jau iepriekš.

Kā ierasts, ČL grupu turnīrā būs astoņas apakšgrupas, katrā pa četrām komandām. Attiecīgi izveidoti četri izlozes grozi, kas sakārtoti pēc UEFA ranga, izņemot pirmo grozu. Tajā ietilpst aizvadītās sezonas čempionvienības, proti, ČL uzvarētāja "Chelsea", Eiropas līgas uzvarētāja "Villarreal", kā arī sešu vadošo līgu čempiones.

Pirmajā grozā esošā Francijas čempione "Lille", ja vērā tiktu ņemta tās vieta UEFA rangā, atrastos ceturtā groza pašā apakšā, pat zem Moldovas komandas. Pēc UEFA ranga ceturtajā grozā tāpat pienāktos vieta Portugāles čempionei "Sporting", kamēr "Villarreal" un "Inter" pēc ranga vajadzētu būt trešajā grozā. Taču valsts čempiones titula iegūšanai ČL izlozē ir liela priekšrocība.

Tādēļ, skatoties pēc UEFA ranga, par spēcīgāko uzskatāms otrais grozs, kurā nevienas pašreizējās čempiones nav, taču septiņas no astoņām komandām UEFA rangā ir augstāk nekā ČL čempione "Chelsea". Uz robežas bija Dortmundes "Borussia", kas tomēr saglabājusi vietu otrajā grozā, par dažiem ranga koeficienta punktiem esot priekšā "Porto".

Savukārt trešajā grozā par mata tiesu savu vietu ieguvušas "Atalanta" un Sanktpēterburgas "Zenit", kuras rangā ir tikai pavisam nedaudz priekšā ceturtajā grozā esošajai "Besiktas". Tāpat no ceturtā groza kā potenciāli nepateicīgākais variants jāizceļ Kijevas "Dynamo" un "Milan", kas beidzot atgriezusies Čempionu līgā pēc astoņu gadu pārtraukuma, taču, spēlējot tikai Eiropas līgā un arī ne tur īpaši izcili un regulāri, UEFA rangā krietni noslīdējusi uz leju. Puslīdz droši var apgalvot, ka grupa, kurā no ceturtā groza nonāks "Milan", iegūs Nāves grupas nosaukumu.

Ceturtajā grozā ir arī Zviedrijas "Malmo", kas savu ceļu Čempionu līgas kvalifikācijā sāka ar uzvaru divu spēļu summā pār Latvijas čempioni "Riga" (1:0 un 1:1).

Jāatgādina, ka šajā turnīra stadijā izlozei noteikti ierobežojumi, ka vienā grupā nevarēs atrasties divi klubi no vienas valsts, kas ir īpaši aktuāli pirmā un otrā groza sakarā, jo tajos kopā ir piecas Spānijas un četras Anglijas komandas. Sagaidāms, ka tiks noteikti arī citi ierobežojumi politisku apsvērumu dēļ, taču UEFA mājaslapā norādīts, ka par tiem tiks paziņots tikai pirms izlozes sākuma.

Čempionu līgas grupu turnīra izlozes grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
ChelseaReal MadridPortoBesiktas
VillarrealBarcelonaAjaxDynamo Kyiv
AtleticoJuventusShakhtarClub Brugge
Man. CityMan. UnitedRB LeipzigYoung Boys
BayernPSGSalzburgMilan
InterLiverpoolBenficaMalmo
LilleSevillaAtalantaWolfsburg
SportingBorussia DZenitSheriff

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2021-08-26 12:59, pirms 3 gadiem
Breine.

     [+] [-]

, 2021-08-26 13:34, pirms 3 gadiem
Grozi ļoti parocīgi, lai izveidotos viena vai pat vairākas nāves grupas. Jāsaka tā, ka 1. grozs Lilles, Villareal un Sporting dēļ pat ir vājāks par 2.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-26 13:37, pirms 3 gadiem
Villareal pirmaja groza? tikai tapec ka vinneja 2 skiras turniru,jocigi
Moldova pat speles CL, interesanti

     [+] [-]

, 2021-08-26 14:21, pirms 3 gadiem
Gaidu grupu Lille, Sevilla, Ajax, Sheriff.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-26 14:21, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Villareal pirmaja groza? tikai tapec ka vinneja 2 skiras turniru,jocigi
Moldova pat speles CL, interesanti
to pašu prasīji, kad pirms trim sezonām Chelsea uzvarēja? Klauns.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-26 14:25, pirms 3 gadiem
Diezgan reāls variants, ka no 1. groza izsētā komanda var palikt 4. vietā grupā un pat netikt uz EL...

  +2 [+] [-]

, 2021-08-26 14:54, pirms 3 gadiem
City PSG Leipzig Milan

     [+] [-]

, 2021-08-26 20:06, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: City PSG Leipzig Milan
psc 3 no 4 pagaidām esi uzminējis vēl Milānu tur un būs psc