Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Valakari slavē Niangu: "Viņš ir mainījis attieksmi un atgriezies pēc smagas traumas"

Agris Suveizda

Valakari slavē Niangu: "Viņš ir mainījis attieksmi un atgriezies pēc smagas traumas"
Simo Valakari. Foto: Riga FC

Latvijas un Polijas futbola vicečempioņu pirmajā cīņā UEFA Konferences kvalifikācijas otrajā kārtā "Riga" mājās ar rezultātu 1:0 apspēlēja Vroclavas "Śląsk".

Rīdzinieku galvenais treneris Simo Valakari: "Esmu ļoti priecīgs par to, kā sākām spēli. Izgājām laukumā bez bailēm, izdarījām spiedienu, ļoti labi spēlējām ar bumbu. Zinājām, ka, tā kā bijām vadībā, pretinieki otrajā puslaikā sāks vairāk riskēt, soda laukumā dosies daudzskaitlīgākā sastāvā, varbūt nedaudz vairāk kontrolēs bumbu, taču zinājām, ka arī mums būs iespējas ātrām pārejām – ja kaut ko varam uzlabot, tad šo pāreju izmantošanu, varējām tajās gūt otros vārtus. Beigās, kad vajadzēja ciesties un aizstāvēt savus vārtus, puiši paveica ļoti labu darbu. Bumbas kontroles zudums otrajā puslaikā drusku sarūgtināja, tas būs liels izaicinājums atbildes spēlē."

Spēles 7. minūtē vienīgos vārtus guva senegālietis Usenū Niangs, kurš pirms 14 mēnešiem derbijā iedzīvojās smagā savainojumā, bet šīs sezonas sākumā nespēja nostiprināties rotācijā un tika nosūtīts uz dublieriem, kur jau pirmajā mačā par uzbrukumu pretiniekam saņēma diskvalifikāciju. Vakar redzējām pavisam citu Niangu – tādu, kurš pretinieku aizsargus terorizē ar ātrumu un driblu: "Jāsāk ar viņa nopietno savainojumu, kā dēļ viņš izlaida aptuveni gadu. Atgriežoties ir lielas cerības, tik ilgi biji gaidījis, kad beidzot būs iespēja atgriezties, taču futbolā atgriezties pēc gadu ilgas nespēlēšanas nav tik viegli. Viņam vajadzēja laiku, lai sasniegtu tādu formu, kādā ir pašlaik, bet šajā laikā, jā, bija brīdis, kad situācija viņam galīgi nebija viegla – ne tikai fiziski, bet vēl jo vairāk mentāli. Viņš domāja, ka varēs uzreiz atgriezties agrākajā līmenī, taču mums ir laba komanda – ir jāsagaida savs laiks.

Par puisi varu teikt vienu – viņš ir guvis savu mācību, nolieca galvu un smagi strādāja ar otro komandu, gaidot savu iespēju. Tādēļ nu jau vairākus mēnešus redzam, cik bīstams viņš var būt. Un uzskatu, ka viņš var būt vēl bīstamāks un pretiniekus turēt spriedzē visu spēli – izprovocēt standartsituacijas, kartītes, radīt iespējas. Bet vienlaikus viņš ir ļoti uzlabojis savu aizsargāšanos komandas kopējā mehānismā – agrāk viņam šķita, ka varēs tikai uzbrukt. Nē, nē, futbolā ir arī jāaizsargājas – un tagad viņš to dara tik labi. Ne tikai aizsardzība pret spēlētāju ar bumbu – arī viņa presings, ātrums, prasme lasīt situācijas. Pret viņu spēlēt nav viegli."

     [+] [-]

, 2024-07-25 20:07, pirms mēneša
Ja pārvarēs kārtu un labi sezonu noslēgs, kas zin, varbūt Valakari varēs turpināt.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-25 20:17, pirms mēneša
fall in love rakstīja: Ja pārvarēs kārtu un labi sezonu noslēgs, kas zin, varbūt Valakari varēs turpināt.
Ja neiekļūs grupu turnīrā vai neuzvarēs virslīgā, tad noteikti atlaidīs. Būsim reāli.

     [+] [-]

, 2024-07-26 12:28, pirms mēneša
sēņotājs12 rakstīja: Ja neiekļūs grupu turnīrā vai neuzvarēs virslīgā, tad noteikti atlaidīs. Būsim reāli.
Varbūt, pacietība un lēnprātība tur noteikti ir vairojusies laikam ejot, es domāju, tas acīmredzami.. ja zaudēs poļiem un atlikušajā virslīgas tajā skatā derbijā sniegums nebūs top, tad noteikti.