Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" no Sanmarīno mājās ved savā vēsturē pirmo Eirokausu uzvaru

Emils Ozerinskis

"Valmiera" no Sanmarīno mājās ved savā vēsturē pirmo Eirokausu uzvaru
Kamilo Mena pēc pirmā vārtu guvuma. Foto: Jānis Līgats

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas ievadā Latvijas čempionvienība "Valmiera" ar 3:0 guva uzvaru pār pieckārtējo Sanmarīno čempioni "Tre Penne". Divus vārtus Jurģa Kalna trenētās komandas labā guva Kamilo Mena.

Pirmo desmit minūšu laikā "Valmiera" ieguva pārliecinošu pozicionālo pārsvaru, bet bīstamākais uzbrukums nāca ar Alvja Jaunzema strauju došanos pretinieku soda laukumā. Staiceles futbola audzēknis veica asu piespēli, bet Aliūns Ndojs turpināja pēdējās spēlēs ierasto tendenci un bumbu ievirzīt vārtos nespēja.

22. minūtē atkal Jaunzems atbrīvoja piespēles līniju, adresējot bumbu paralēli vārtiem. Lai gan vārtu priekšā bija gan šajā spēlē augstu spēlējošais Maksims Toņiševs, gan Ndojs, tomēr neviens no Jaunzema kolēģiem nebija gatavs iemānīt kamoliņu Sanmarīno komandas vārtos.

Jurģa Kalna audzēkņu pozicionālais pārsvars gūtos vārtos tika pārvērsts 33. spēles minūtē, kad Ivans Želizko saskatījās ar Kamilo Menu un nogādāja bumbu kolumbietim sitiena pozīcijā. Mena no distances raidīja bumbu vārtos un ar 1:0 atvēra spēles vārtu rēķinu, pats gūstot vārtus otrajā Eirokausu mačā pēc kārtas.

Vēl pirms došanās puslaika atpūtā "Valmiera" tika pie standarta situācijas, kuru Latvijas čempionkomanda izspēlēja, nogādājot bumbu Jaunzemam. Latvijas izlases futbolista spertā bumba noglāstīja vārtu tīklu no ārpuses un komandas uz ģērbtuvēm soļoja pie 1:0 vidzemnieku vadības.

"Valmiera" savu pārsvaru dubultoja pašā otrā puslaika sākumā, kad Želizko no stūra karodziņa raidīja bumbu pieckārtējo Sanmarīno čempionu soda laukumā, kur bumbu ar galvu vārtos nogādāja Ndojs - 2:0.

Ilgi vairs nebija jāgaida arī līdz "Valmieras" trešajiem vārtiem. Fražs Kermanī pie soda laukuma robežas izdancināja pretinieku aizsargu un devās tuvāk vārtiem. Tunisietis ar piespēli atrada pretinieku piemirsto Menu un Kolumbijas futbolists netverami trieca bumbu vārtos, sasniedzot "Valmierai" 3:0 vadību.

Divdesmit minūtes līdz pirmās spēles beigām Toņiševs pie pašas soda laukuma sānu robežas izprovocēja pārkāpumu, dodot Želizko labu standarta izpildīšanas situāciju. Robertam Veipam nedaudz pietrūka, lai izdarītu precīzu sitienu ar galvu no pavisam tuvas distances.

Par spīti vēl vairākiem mēģinājumiem, "Valmierai" pie ceturtajiem vārtiem tikt nesanāca. Skanot melnkalniešu tiesneša Miloša Boškoviča beigu svilpei, rezultāta tablo liecināja par Latvijas čempionvienības uzvaru ar 3:0.

Četrus gadus esot Eirokausu dalībniecei, "Valmiera" ar astoto mēģinājumu tika pie savas pirmās uzvaras. Līdz šim vienīgais neizšķirts tika gūts pret dienvidu kaimiņiem "Sūduva" bezvārtu neizšķirtā 2021. gada vasarā, bet nu ar uzvaru Sanmarīno veikti priekšdarbi, lai pirmo reizi vidzemnieki pārvarētu kvalifikācijas kārtu.

Ar šo uzvaru Jurģa Kalna padotie spēruši platu soli pretī Konferences līgas trešās kvalifikācijas kārtas sasniegšanai, kur potenciālie pretinieki noskaidrosies duelī starp Andoras čempioni "Atlètic Club d'Escaldes" un albāņu "Partizani". Balkānu komanda šovakar viesos uzvarēja ar minimālu pārsvaru.

Valmierieši atbildes spēli ar "Tre Penne" Jāņa Daliņa stadionā uzņems 1. augustā pulksten 18:00.

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas 2. kārta, Serravallē

"Tre Penne" - "Valmiera" 0:3 (0:1)
Vārti: Mena 33' 54', Ndojs 47'
Brīdinājumi: Badalassi, Vandi - Silva
Tre Penne: Migani - Vandi (Paseri 85'), Lombardi, Rosini, Bareta - Džiogvanali (Riciotti 46'), Rigini, Nigreti (Belkaids 75') - Čekaroli (Šočimomaro 57'), Badalasi (Čečeti 57'), Pieri.
Valmiera: Olsess - Falls, Veips, Balodis, Jaunzems - Kermanī (Ganems 85'), Želizko, Silva (Diaņs 75') - Toņiševs (Pūlis 75'), Ndojs (Gaušu 68'), Mena (Diops 85').
Galvenais tiesnesis: Milošs Boškovičs (Melnkalne)

Latvijas klubi Eirokausu otrajā kvalifikācijas kārtā

Tur.Pāris1. sp.2 sp.
KLTre Penne - Valmiera0:301.08.
KLRFS - Sabah26.07.03.08
KLKecskemet - Riga27.07.03.08.
KLAuda - Spartak Trnava27.07.03.08.

     [+] [-]

, 2023-07-25 23:45, pirms 10 mēnešiem
Daudz glaunāk nevarēja iziet, ja bažas varēja būt pirms dueļa, tad tagad nav attaisojuma nepriecāties un nečīkstēt.. vismaz uz kādu laiku.

     [+] [-]

, 2023-07-25 23:46, pirms 10 mēnešiem
mums vajag reitinga punktus! Par lielu virslīgu! Man piedrāt artemu brūveru, bet ja mēs kāpjam augstāk, nāk labāki leģi un letiņu līmenis aug, pat ja nāk no soliņa. Kroļļus vai neko

     [+] [-]

, 2023-07-25 23:46, pirms 10 mēnešiem
Nezinu - priecāties, vai raudāt, bet nu beidzot tas ir noticis. Valmiera FC pēc četru gadu gaidīšanas Virslīgai atved uzvaras punktus reitingā!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-25 23:47, pirms 10 mēnešiem
ja augs līgas līmenis , augs arī izlases,visi te tirš uz Saūda arābu līgu, bet viņi kapā PK, ne jau tāpēc, ka b ūtu slikti

  +1 [+] [-]

, 2023-07-25 23:48, pirms 10 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Nezinu - priecāties, vai raudāt, bet nu beidzot tas ir noticis. Valmiera FC pēc četru gadu gaidīšanas Virslīgai atved uzvaras punktus reitingā!!!
tos punktus vajag kā ēst

  +3 [+] [-]

, 2023-07-25 23:52, pirms 10 mēnešiem
Pie 3:0 spēle gāja pēc motīva"vieni negrib,otri nevar"Atklāti sakot biju gaidījis saturīgāku spēli no Valmieras puses,bet redzēju vienkāršu bumbošanos,ko pretinieki arī pieļāva.Labi,spēle aizmirstās,rezultāts paliek.Gaidām rītdien skaistāku futbolu no Rīgas dižklubiem.Šodien pietika ar Žalgira maču.

     [+] [-]

, 2023-07-25 23:53, pirms 10 mēnešiem
Pastnieks5 rakstīja: tos punktus vajag kā ēst
Tāpēc jau pateicu - BEIDZOT! Lai arī sāpīgi ir tas, ka iepriekšējos gados kad Valmiera FC bija spēcīgāka un pret to pašu Maķedonijas Shkendija skaitījās kaut nedaudz kā favorīti - nespēja pārspēt savus pretiniekus!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 02:14, pirms 10 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Tāpēc jau pateicu - BEIDZOT! Lai arī sāpīgi ir tas, ka iepriekšējos gados kad Valmiera FC bija spēcīgāka un pret to pašu Maķedonijas Shkendija skaitījās kaut nedaudz kā favorīti - nespēja pārspēt savus pretiniekus!
Gan Sūduva, gan Shkendija bija vairāk kā ņemamas. Abos dueļos bija gana daudz momentu un bumbas kontroles, lai uzvarētu. Pretinieki paņēmu uz pieredzi

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 08:28, pirms 10 mēnešiem
Bez Menas uzbrukums galīgi bezzobains , ja Mena neuzņemas iniciatīvu un ar individuālo meistarību nesaasina spēli citam to izdarīt nav kam . Bet nu labi ka pārkāpts psiholoģiskai barjērai uzvara ir gūta .

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 08:37, pirms 10 mēnešiem
Ir Mena un Jaunzems, ir uzbrukumā dzīvība. Pārējie tur ir reāli pī-pī-pī... Prieks par uzvaru, par lielu Valmieru!

  -4 [+] [-]

, 2023-07-26 08:50, pirms 10 mēnešiem
Pastnieks5 rakstīja: mums vajag reitinga punktus! Par lielu virslīgu! Man piedrāt artemu brūveru, bet ja mēs kāpjam augstāk, nāk labāki leģi un letiņu līmenis aug, pat ja nāk no soliņa. Kroļļus vai neko
Ko tie klubeļu retinga punkti dod, ja vārtus gūst nēģeri, par ko absolūti nekāda prieka nav un Lettiņu līmenis no tā neaug
Slēpts komentārs: Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts

  +3 [+] [-]

, 2023-07-26 09:15, pirms 10 mēnešiem
Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts rakstīja: Ko tie klubeļu retinga punkti dod, ja vārtus gūst nēģeri, par ko absolūti nekāda prieka nav un Lettiņu līmenis no tā neaug
Virslīgas pirmajos pāris mēnešos es domāju daudz tika pie spēlēšanas mūsu pašu puikas Dusalijevs un Pūlis . Kā viņiem gāja ? Daudz iesita ? Spēja sasināt spēli , bija bieds pretinieku vārtsargiem un aizsargiem ?

  -2 [+] [-]

, 2023-07-26 11:02, pirms 10 mēnešiem
Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts rakstīja: Ko tie klubeļu retinga punkti dod, ja vārtus gūst nēģeri, par ko absolūti nekāda prieka nav un Lettiņu līmenis no tā neaug
Būtu priecājies par saviem radiniekiem, primāt

     [+] [-]

, 2023-07-26 11:03, pirms 10 mēnešiem
Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts rakstīja: Lai būtu liela virslīga, viņai ir japārkārto! Jādomā ir ne tikai par sportisko, finansiālo pusi, bet arī par estētisko!
Vajadzētu atteikties no Āfrikas dēlu pārlieku kuplās masas un leģionāru meklēšanu jāpārorientē Austrumeiropas un Ziemeļeiropas virzienā!
Tādā veidā virslīga tik tiešām izskatītos pievilcīgāka, vismaz tīri vizuāli-estētiskajā ziņā, sportiskiem rezultātiem arī nekur neizpaliekot
Tu tak izdomāsi jebkādas stulbības, lai tikai rusļikus iefīrētu Latvijā, primāt

     [+] [-]

, 2023-07-26 11:09, pirms 10 mēnešiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Tu tak izdomāsi jebkādas stulbības, lai tikai rusļikus iefīrētu Latvijā, primāt
Čalis piedāvā A-Eiropas, Ziemeļeiropas kadrus, kuri neprot spēlēt futbolu, labākos jau sen izķēruši top līgas, vai labu spēlētāju trūkst pat vietējo līgu top klubiem

  -3 [+] [-]

, 2023-07-26 11:12, pirms 10 mēnešiem
datmons rakstīja: Čalis piedāvā A-Eiropas, Ziemeļeiropas kadrus, kuri neprot spēlēt futbolu, labākos jau sen izķēruši top līgas, vai labu spēlētāju trūkst pat vietējo līgu top klubiem
Latvijas virslīgā ja neesi Rīgas klubs bet pārējie, tad ir jācer, ka Āfrikas džungļos atradīsi kādu kārpu cūku ganu, kas gatavs par zupas šķīvi spēlēt un spēlēt daudz maz ok, lai notirgotu tālāk tai pašai Riga vai RFS

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 11:23, pirms 10 mēnešiem
Bet ko darīt, ja tas kārpu cūku gans, prot labāk ar to bumbuli apieties, nekā vietējais gans! 😉

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 12:40, pirms 10 mēnešiem
Ivris rakstīja: Bet ko darīt, ja tas kārpu cūku gans, prot labāk ar to bumbuli apieties, nekā vietējais gans! 😉
Tā kā mums ar cilvēku resursiem ar katru gadu aizvien bēdīgāk dzimstība strauji samazinās . Jāņem spēlētāji no turienes kur var paņemt ar vagoniem un pa lēto tas ir no āfrikas . Paņem vagonu un pēc tam jāatsijā graudi no pelavām , šogad to pelavu stipri , stipri daudz ! Tāda dzīve .

  -4 [+] [-]

, 2023-07-26 13:53, pirms 10 mēnešiem
datmons rakstīja: Čalis piedāvā A-Eiropas, Ziemeļeiropas kadrus, kuri neprot spēlēt futbolu, labākos jau sen izķēruši top līgas, vai labu spēlētāju trūkst pat vietējo līgu top klubiem
Personiski es piedāvāju DA VIENALGO KO, tikai lai nebūtu Āfropērtiķi, VOT!
Ja reiz pārstāv Latviju ir jābūt vismaz ETNISKAM Eiropietim jeb Eiropeīdam pēc rases, lai nebojātu estētisko pusi, vot i visa furnitūra!

  -4 [+] [-]

, 2023-07-26 14:08, pirms 10 mēnešiem
Ivris rakstīja: Bet ko darīt, ja tas kārpu cūku gans, prot labāk ar to bumbuli apieties, nekā vietējais gans! 😉
Visu ko viņi prot labāk, tas ir SKRIET, viņiem tas ir tīri dzīvnieciski iedzimts, Futbola tehnikā viņi ne ar ko pārāki nav Pa lielam, tas tikai bojā Futbolu, nevis attīsta Tie pērtiķu goli lielākoties ir vienkārši neinteresanti un pats Futbols attiecīgi neskatāms, ja kāds pērtiķis banāli apskrien visu pretinika komandu, iziet 1 nullē pret varotčiku un ieripina bumbu vārtos Tādi ir 99,9% no visiem afropērtiķu goliem Personiski man vairāk labpatīk izspēlētas kombinācijas, kā to šorīt no rīta redzēju Messi un Tailora izpildījumā videofragmentā Vot kur bija riktīga Futbola klasika, nevis kad viens Valmieras, Audas, Liepājas pērtiķis ātruma izraujas no pretinieka un garlaicīgā veidā aizsit bumbu garām varotčikam
Tad jau labāk uzreiz, piemēram, Regbijā, piesaistīt Gorillas, viņas tačdaunu noorganizētu nepilnu trīs -četru sekunžu laikā

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 14:41, pirms 10 mēnešiem
Brīvību Derekam Šovinam! A-Burts rakstīja: Visu ko viņi prot labāk, tas ir SKRIET, viņiem tas ir tīri dzīvnieciski iedzimts, Futbola tehnikā viņi ne ar ko pārāki nav Pa lielam, tas tikai bojā Futbolu, nevis attīsta Tie pērtiķu goli lielākoties ir vienkārši neinteresanti un pats Futbols attiecīgi neskatāms, ja kāds pērtiķis banāli apskrien visu pretinika komandu, iziet 1 nullē pret varotčiku un ieripina bumbu vārtos Tādi ir 99,9% no visiem afropērtiķu goliem Personiski man vairāk labpatīk izspēlētas kombinācijas, kā to šorīt no rīta redzēju Messi un Tailora izpildījumā videofragmentā Vot kur bija riktīga Futbola klasika, nevis kad viens Valmieras, Audas, Liepājas pērtiķis ātruma izraujas no pretinieka un garlaicīgā veidā aizsit bumbu garām varotčikam
Tad jau labāk uzreiz, piemēram, Regbijā, piesaistīt Gorillas, viņas tačdaunu noorganizētu nepilnu trīs -četru sekunžu laikā
Gorillas ir gudrāki par Tevi!