Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bobans protestē pret UEFA prezidenta vēlmi palikt amatā un pamet tehniskā direktora posteni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bobans protestē pret UEFA prezidenta vēlmi palikt amatā un pamet tehniskā direktora posteni
Aleksandrs Čeferins. Foto: Andreas Solaro/AFP/Scanpix

UEFA tehniskā direktora amatu pametis savulaik slavenais horvātu futbolists Zvonimirs Bobans, tādējādi protestējot pret organizācijas prezidenta Aleksandra Čeferina atkāpšanos no priekšvēlēšanu solījumiem.

Aleksandrs Čeferins par UEFA prezidentu tika ievēlēts 2016. gadā, aizvietojot korupcijā apsūdzēto Mišelu Platinī. Slovēnis nāca ar vairākiem ierosinājumiem, un viens no tiem bija aizliegums prezidentam amatā palikt ilgāk par trīs termiņiem.

Pērn Čeferins bez konkurences tika pārvēlēts amatā, un viņa termiņš noslēgsies 2027. gadā. Taču prezidents cenšas panākt trīs termiņu limita atcelšanu, lai drīkstētu kandidēt vēlreiz. Ja viņa iecere būs auglīga, Čeferins UEFA prezidenta krēslā atrastos no 2016. līdz 2031. gadam.

Zvonimirs Bobans šādu lēmumu nosaucis par pilnīgi nesaprotamu un atkāpies no tehniskā direktora amata. "Lai gan esmu paudis savas bažas un pilnīgi nepiekritis šiem soļiem, UEFA prezidents neredz nekādas likumīgas problēmas veikt izmaiņas, nemaz nerunājot par morāles vai ētikas normām. Viņš plāno turpināt, lai sekotu savām personīgajām iegribām," pauda Bobans.

"Ironiski, ka viņš pats 2017. gadā nāca ar reformām, lai izvairītos no šādiem scenārijiem. Viņš nāca ar noteikumiem, kas pasargātu UEFA un Eiropas futbolu no sliktas pārvaldības. Tagad plānotās pārmaiņas ir neizprotamas. Saprotu, ka nekas nav ideāls un ka ir vajadzīgi kompromisi. Taču nespēju iet pret saviem principiem un vērtībām."

Bobans divas reizes atzīts par Horvātijas gada futbolistu. Viņš 1998. gadā izcīnīja Pasaules kausa trešo vietu. Klubu karjerā pussarga augstākais lidojums bija "AC Milan", ar ko izcīnīti četri Itālijas tituli un reizi triumfēts Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2024-01-25 17:16, pirms 3 mēnešiem
Tur, kur apgrozās tāda nauda un ietekme, nevilšus centīsies ar pēcpusi ieķerties amata krēslā.

     [+] [-]

, 2024-01-25 18:00, pirms 3 mēnešiem
Čempionu Līga un Serie A ir pupu mizas. Bobana zvaigžņu stunda bija, kad, spēlējot Zagrebā, spēles laikā viņš izrubīja serbu milici...