Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Legia" pirms spēles ar Liepāju joprojām ļoti pašpārliecināta

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Legia" pirms spēles ar Liepāju joprojām ļoti pašpārliecināta
Lielākā "Legia" zvaigzne Daniels Ļuboja
Foto: legia.com

Polijas kluba "Legia" oficiālajā mājas lapā katru dienu parādās desmitiem jaunu ziņu. Apkopojot tās, ir skaidrs, ka šī kluba pārstāvji joprojām ir ļoti pašpārliecināti par savu panākumu Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas atbildes mačā pret "Liepājas metalurgu".

Varšavas „Legia” ir liels klubs, kura oficiālajā mājas lapā legia.com ziņas birst kā no pārpilnības raga. Salīdzinājumam - ja „Liepājas metalurga” mājas lapā (tieši futbola sadaļā) kopš neizšķirta 2:2 ar poļiem publicētas trīs jaunas ziņas, tad „Legia” lapā 74(!) ziņas… Mēģinājām atlasīt mūsu futbola līdzjutējiem saistošākos jaunumus.

Nesen karjeru noslēgušais poļu futbolists Radoslavs Giļevičs savulaik kļuvis par Austrijas Bundeslīgas labāko vārtu guvēju (2000./01. gada sezonā), un viņš uzskata, ka potenciālā „Legia” („Metalurga” iziešana tālāk netiek izskatīta…) pretiniece Austrijas „Ried” (tāpat tiek ignorēti austriešu pretinieki „Shakhtyor” no Baltkrievijas) nav minama starp spēcīgākajām Austrijas komandām, sak, vadošais trio tur ir „Salzburg”, „Austria” un „Rapid”, pārējiem vien ik pa laikam iespraucoties trijniekā. „Ried” neesot zvaigžņu, un komanda izteikti labāk spēlē savā mazajā sešu tūkstošu stadionā (pagājušajā gadā EL spēlē tur nav uzvarējis pat PSV – 0:0). Giļevičs spriež, ka „Legia” svarīgi nezaudēt viesos un tad jau atliks uzvarēt mājās, kā to pārliecinoši paveica PSV (5:0). Katrā ziņā Giļevičs iesaka pret „Ried” nebūt pašpārliecinātiem, savukārt sakarā ar „Legia” atbildes spēli saka: „Neticu, ka „Legia” mājās var zaudēt „Liepājas metalurgam”. Tas būtu mulsinoši. Lielākais visu poļu klubu mīnuss ir spēļu prakses trūkums. Ticu, ka tas drīzumā uzlabosies.”

„Legia” slavas zāles iemītnieks Stefans Majevskis tikmēr uzsver, ka „Legia” būs liels favorīts, ja būs jāspēlē pret baltkrievu komandu. Majevska vadītā „Cracovia” 2008. gadā ir zaudējusi „Shakhtyor”, taču toreiz bijušas fatālas neveiksmes (sarkanā kartīte, ielaisti vārti pēdējās minūtēs), un „Legia” ir spēcīgāka nekā „Cracovia”. Arī Majevskis saka, ka cīņā ar Liepāju vajadzētu viegli uzvarēt.

Citā materiālā „Legia” lapā tiek apspriests, vai atbildes mačā pret Liepāju varētu būt izmaiņas sākumsastāvā. Tiek secināts, ka muļķīgu pendeli nopelnījušo spāni Inaki Astizu varētu nomainīt slovēnis Marko Šulers. Patīkamas galvassāpes „Legia” ir uzbrukumā. Liepājā visi uzbrūkošie futbolisti esot nospēlējuši lieliski, bet atbildes spēlei jau no 1. minūtes gatava esot spēlēt zvaigzne Daniels Ļuboja, tāpat polis Mareks Saganovskis.

Tāpat legia.com aprunājusies ar Austrijas „Ried” sporta direktoru Stefans Raiters, kurš nemaz nav tik pārliecināts par baltkrievu pārspēšanu, vērtējot izredzes 50/50. Par tālāko izlozi Raiters saka: „Kad uzzināju, ka mums ielozēta „Legia”, ļoti nopriecājos, jo Austrijā tā ir ļoti labi zināma komanda. Spēkošanās ar šo klubu mums būtu ļoti liels notikums. Mums nav šaubu, ka tieši „Legia” [pārī ar „Metalurgu”] tiks tālāk, rezultāts 2:2 dod labas pozīcijas un mājās jāuzvar ar lielu starpību.”

„Bezatlaižu” biļetes uz spēli ar „Metalurgu” maksās no 25 līdz 75 zlotiem jeb apmēram 4-13 latus. Jāmin, ka daudz lielāka ažiotāža Polijā ir par gaidāmo „Legia” spēli ar Vācijas čempioni Dortmundes „Borussia” trīs dienas pēc divcīņas ar Liepāju. Biļešu cenas uz spēli ar Vācijas klubu attiecīgi augstākas – 5-20 lati.

Cits materiāls veltīts tam, kas tad „Legia” ceturtdien būtu jāuzlabo salīdzinājumā ar pirmo spēli? Tiek uzsvērts, ka pirmajā mačā poļu komandai bijis milzīgs pārsvars, taču nav izdevies uzvarēt (2:2). Tiek citēts „Metalurga” treneris Dmitrijs Kalašņikovs („Mūsu realizācija bija ļoti augsta, mūsu līdzjutēji var būt lepni”), minot, ka viņš to teicis triumfējošā balsī. „Legia” treneris Jans Urbans tikmēr saka: „Nav noslēpums, ka formas pīķi mēģināsim sasniegt augusta beigās, kad sāksies Polijas čempionāts, un „Legia” aizvadīs arī izšķirošās spēles Eiropas līgā.” Bijušais „Legia” treneris Stefans Bialass arīdzan ir pašpārliecināts: „Nedomāju, ka Liepājai arī atbildes mačā tā veiksies. „Legia” pirmajā spēlē bija daudz labāka, taču trūka realizācijas. Iespējams, „Legia” veiks rokādes aizsardzībā, kur kārtējo reizi tika pieļautas individuālas kļūdas, kas var izrādīties liktenīgas. Līdzīgi „Legia” pavasarī izlaida no rokām Polijas čempiones titulu. Uzbrukumā kaut ko mainīt varētu Ļubojas atrašanās laukumā no 1. minūtes."

21 gadu vecais Jakubs Koseckis Ļubojas prombūtnē sevi labi parādīja pirmajā spēlē Liepājā, gūstot vārtus. Arī viņš nešaubās, ka „Legia” uzvarēs Liepāju bez problēmām: „Ticu, ka ceturtdien pārliecinoši apspēlēsim „Metalurgu”. Pēc pirmās spēles zinām, ka jāuzlabo realizācija. Vai būšu pamatsastāvā? Tas jāprasa trenerim. Jūtos gatavs palīdzēt komandai. Pēdējā laikā bieži tieku laukumā, un man nepārtraukti sevi jāpierāda.” Tālāk Koseckis runā par ļoti gaidīto dueli ar „Borussia” un noprotams, ka spēle ar Liepāju plānota kā viegls treniņš pirms lielā (kaut arī tikai pārbaudes) mača pret Vācijas čempioni.

Izmantotie resursi:
Legia Warszawa - Strona Oficjalna

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-07-24 22:11, pirms 12 gadiem
Vai, salidzinajumam, ar šoidienas speeli Ventspils-Molde, riit bus translaaija?

 +14 [+] [-]

, 2012-07-24 22:14, pirms 12 gadiem
Biezi ar savu parak lielo pasarliecinatibu zemu krit !
Veiksmi LM ceru samisiet tos polus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-24 22:42, pirms 12 gadiem
Takeda atgriežas Gulbenē!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-24 22:56, pirms 12 gadiem
Статистика

  +4 [+] [-]

, 2012-07-24 23:29, pirms 12 gadiem
Ja Luksemburgas komanda var izsist austriešus, kāpēc lai Metalurgs to pašu nevarētu izdarīt ar šiem iedomīgajiem poļiem? Sensācijas ir laba lieta!

  +2 [+] [-]

, 2012-07-25 01:20, pirms 12 gadiem
Pašpārliecinātība ir laba lieta, bet vajag izrādīt cieņu pret pretinieku. Grūti LM būs, taču spēle sākas ar 0-0 un abām komandām ir vienādas izredzes. Jācer, ka mūsējiem paveiksies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-25 20:45, pirms 12 gadiem
MonsterWolfEnergy, 01:21, pirms 19 stundām, ignorēt, atbildēt
Es jau esu nopircis biļēti uz varšavu lai viņiem izdemolētu pilsētu taka viņi to izdarīja ar manu pilsētu kurwas bļin

Kur biji,kad Legijas fani ārdījās Liepājā? Vai pagultē?