Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mančestras "City" pārliecinoša arī Čempionu līgā, svinot 19. uzvaru pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mančestras "City" pārliecinoša arī Čempionu līgā, svinot 19. uzvaru pēc kārtas
Bernardu Silva un Gabriels Žezuss svin vārtu guvumu. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla duelī savu 19. panākumu visu turnīru ieskaitē izcīnīja Pepa Gvardiolas trenētā Mančestras "City", kas ar 2:0 pārspēja Menhenglādbahas "Borussia", sperot platu soli pretim iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Lai gan nominālā mājiniece šajā cīņā bija Vācijas Bundeslīgas šobrīd astotā spēcīgākā vienība no Menhenglādbahas, tomēr Covid-19 aizliegumu dēļ mačs faktiski norisinājās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Labāk jaunajā Puškāša Arēnas stadionā pirmajā puslaikā iejutās Mančestras "City", Anglijas vicečempionei un pārliecinošajai šīs sezonas līderei pirmajā pusstundā izvirzoties priekšgalā uz rezultāta tablo. 29. minūtē centrējumu dziļi iekš soda laukuma veica portugālis Žuau Kanselu, bumbai veiksmīgi pieslēdzoties viņa tautietim Bernardu Silvam, kurš panāca 1:0 "City" labā.

Kopumā pirmajā puslaikā tika izdarīti tikai četri sitieni pa vārtiem, visus no tiem veicot Anglijas klubam. Arī pēc 15 minūšu pauzes laukumā pārliecinošāka bija lieliskā formā esošā "City", nosacīto mājinieku aizsardzību terorizējot Gabrielam Žezusam, kurš vienā no epizodēm ar ātrumā solo gājienā izlauzās cauri lielai daļai no Menhenglādbahas aizsardzības, tomēr brazīlieša noslēdzošais sitiens tika bloķēts.

Portugāliski runājošo futbolistu sadarbība viesiem nostrādāja arī, kad "City" nostiprināja vadību, panākot 2:0. 65. minūtē centrējumu uz soda laukuma labo malu izdarīja Kanselu, dziļāk vārtu tuvumā to ar galvu pārvirzot Bernardu Silvam, bet epizodi ar kritienā izdarītu rezultatīvu sitienu noslēdza brazīleitis Gabriels Žezuss, kuram šis bija 16. vārtu guvums viņa karjerā aizvadītajās 27 Čempionu līgas spēlēs.

Mača izskaņā spēle nedaudz atvērās, labas iespējas izcelties neizmantojot "Borussia" futbolistam Hannesam Vulfam un "City" spēlētājiem Filam Fodenam un Rijadam Marezam. Tomēr arī ar divu vārtu handikapu mančestriešiem vajadzētu pietikt, lai pietiekami komfortabli aizvadītu 16. martā paredzēto atbildes spēli Anglijā.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona – PSG1:410.03.
RB Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus2:109.03.
Sevilla – Borussia D'2:309.03.
Atletico – Chelsea0:117.03.
Lazio – Bayern1:417.03.
Borussia M' – Manchester City0:216.03.
Atalanta – Real Madrid0:116.03.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...