Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: CSKA svarīga cīņa pret "City", "Bayern" un PSG pēc trešajām uzvarām

Rolands Eliņš

ČL: CSKA svarīga cīņa pret "City", "Bayern" un PSG pēc trešajām uzvarām
"City" treneris Manuels Pelegrini
Foto:AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar pēc savām trešajām uzvarām devušās Minhenes „Bayern” un Parīzes „Saint Germain”, savukārt Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas ierindā uzņems Mančestras „City” mačā, ar kuru, visticamāk, nāksies sadalīt otro vietu D grupā.

Maskavas CSKA galvenais treneris Leonīds Sluckis nedzīvo ilūzijās, ka viņa komandai ir pa spēkam apsteigt Minhenes „Bayern”. Nekas neliecina, ka pretējās domās par savu komandu būtu „City” treneris Manuels Pelegrini, līdz ar to šodienas agrā (19:00) D grupas spēle Khimki stadionā būtiski ietekmēs otrās vietas likteni.

Sluckis arī izteicies, ka vēlas, lai viņa komanda spēlētu ātrā tempā un paņemtu maksimumu no katras divcīņas, jo tas ir vienīgais veids, kā pārspēt individuāli izcilos „City” spēlētājus. Šā uzdevuma piepildīšanā gan Sluckim nevarēs palīdzēt Latvijas izlases spēlētājs Aleksandrs Cauņa, kuram trauma, tāpat nespēlēs Mario Fernandess, Alans Dzagojevs un Rasmuss Elms. Visu šo futbolistu iztrūkums licis CSKA zaudēt jau četrās no pēdējām piecām Krievijas Premjerlīgas spēlēm, tiesa, sastāvā atgriezies Seidū Dumbijā.

„City” pagaidām ieņem ceturto vietu Premjerlīgā un ar vidēji spēlē gūtiem 2,5 vārtiem ir līgas rezultatīvākā komanda. Oficiālā mačā tā ar CSKA vēl nav spēkojusies, tiesa, vairākiem spēlētājiem Maskavas klubs nav nekāds jaunums. Citu klubu rindās pret CSKA spēlējuši Hesuss Navass, Alvaro Negredo un Edins Džeko, no kuriem pēdējie divi arī izcēlušies ar vārtu guvumiem.

Pagājušās sezonas ČL uzvarētāja Minhenes „Bayern” pirmajos divos mačos samērā vienkārši tika galā ar CSKA un „City”, taču šovakar viņiem izaicinājumu metīs čehu Plzenas „Viktoria”. Lai arī spēku samēru atšķirību šajā duelī ir grūti pārvērtēt, „Viktoria” treneris Pāvels Vrba sola censties pārsteigt pretiniekus, savukārt Hoseps Gvardiola atzīst, ka viņa komanda mēdz samērā vāji aizvadīt pirmo puslaiku, tādēļ šovakar tiks pievērsta īpaša uzmanība spēles sākumam.

Nesen Gvardiola izmēģināja iespēlēt Filipu Lāmu vidējā līnijā un viņš neizslēdz iespēju šo avantūru atkārtot arī šovakar. Sarkanās kartītes dēļ Gvardiolam šovakar laukumā nevarēs palīdzēt Džeroms Boatengs (sarkanā kartīte pret „City”) un brazļietis Dante (potītes savainojums), savukārt čehu rindās pēc septiņu spēļu izlaišanas ir atgriezies aizsargs Marians Čišovskis, kurš kvalifikācija kārtās guva veselus piecus vārtus.

Pēc trešās uzvaras savā grupā devusies arī Parīzes „Saint Germain”, kura viesos spēkosies ar „Anderlecht”. Beļģu klubs C grupā pagaidām vārtus vēl nav guvis, par punktiem nemaz nerunājot, un tā treneris Džons van den Broms vaļsirdīgi atzīst, ka „Anderlecht” būs nepieciešama „super-diena”, lai aizķertos šajā spēlē, tāpat viņš liek cerības, ka PSG spēli uzsāks, nenovērtējuši pretiniekus.

Savukārt Lorāns Blāns par sevis vadīto PSG komandu izteicies, ka turpinās variēt ar spēlētājiem un līdzjutēji sastāvā var sagaidīt vairākus jaunus vārdus. Maz ticams, ka Blāna rotācijas skars Zlatanu Ibrahimoviču, kurš pēdējā Francijas čempionāta spēlē pirmajā puslaikā guva divus vārtus, turklāt vienus izcili skaistus (ar papēdi pa taisno no gaisa).

Vēl šovakar „Benfica” uzņems grieķu „Olympiacos”, lai noskaidrotu, kura pieteiksies C grupas otrajai vietai. Abiem klubiem pagaidām pa uzvarai pār „Anderlecht”, taču ar to vien iekļūšanai ČL izslēgšanas spēlēs būs par maz. „Benfica” bija iespēja nedēļas nogalē atpūtināt savus līderus, jo tika aizvadīta Portugāles kausa izcīņas spēle, kurā gan tikai ar 1:0 tika pieveikta Portugāles otrās divīzijas komanda „CD Cinfães”. Savukārt Konstantinoss Mitroglou jau šobrīd sasniedzis 10 gūto vārtu atzīmi Grieķijas Superlīgā. Vai viņam izdosies uzspīdēt arī Čempionu līgā, varēs sāk vērot 21:45. Šajā laikā sāksies arī visas pārējās spēles (izņemot CSKA – „City”).

C grupa

VKomandaSUNZVAP
1.PSG22007:16
2.Olympiacos21014:43
3.Benfica21012:33
4.Anderlecht20020:50

D grupa

V.KomandaSUNZVAP
1.Bayern22006:16
2.City21014:33
3.CSKA21013:53
4.Viktoria20022:60

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-23 10:35, pirms 11 gadiem
Būtu jauki, ja cska iedotu iekšās šitiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-23 11:40, pirms 11 gadiem
Himkos esot ārprātīgs laukums, brīnums, ka UEFA atļāva uz tāda aizvadīt ČL spēli. Ja būs lietus, varētu spēli atcelt. Cerams, ka laukums netraucēs un dēļ tā kāds nedabūs traumu. CSKA varēja taču spēli noorganizēt citā stadionā (Kā pret Pilzeni), vai vismaz laukumu rūpīgāk sagatavot...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-23 16:41, pirms 11 gadiem
CSKA krāso laukumu ar zaļu krāsu, lai radītu iespaidu, ka laukums ir kvalitatīvāks ';

     [+] [-]

, 2013-10-23 19:38, pirms 11 gadiem
Man city,davaj njesi kapustu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-23 20:54, pirms 11 gadiem
OMFG!!!! Kaa jums 170 eiro veertais Haarta seivs 20 sekundes lidz macha beigaam ???