Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: Finansiālo problēmu mocītā "Malaga" tuvojas grupu turnīram

Agris Suveizda

Čempionu līga: Finansiālo problēmu mocītā "Malaga" tuvojas grupu turnīram
Žeremijs Tulalāns pret Kostasu Kacurani
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas pārējās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra play-off kārtas pirmās spēles. Vienā no centrālajiem mačiem Spānijas "Malaga", kas finansiālo problēmu dēļ šovasar šķīrusies no vairākiem līderiem, savā laukumā ar 2:0 pieveica Atēnu 'Panathinaikos". Ar identisku rezultātu panākumu guva arī Borisovas BATE, kas mājās pieveica Izraēlas "Kiryat Shmona", savukārt "Braga" un "Udinese" cīnījās neizšķirti 1:1. Atbildes spēles tiks aizvadītas jau nākamnedēļ.

"Malaga" komandā finansiālo problēmu dēļ joprojām valda liela neziņa - prom devušies tādi līderi kā Santi Kasorla un Salomons Rondons, bet prom varētu doties vēl vairāki spēlētāji -, taču sezonas sākums Manuela Pelegrini vadītajai komandai bijis veiksmīgs - uzvara Spānijas čempionātā (1:0 pret "Celta") un tagad pārliecinošs panākums pret "Panathinaikos", kas, kā jau liela daļa grieķu klubu, arī nepārdzīvo tos spožākos laikus. "Malaga" teicami iesāka spēli un 17.minūtē atklāja rezultātu - Veligtons ar galvu pasita tālāk Hoakina centrējumu, un vārtu priekšā izveicīgākais bija Martins Demičelis (1:0). "Malaga" nedaudz samazināja tempu, taču 34.minūtē dubultoja pārsvaru - Isko centrējumu ar precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī noslēdza Elizeu. Mājiniekiem bija vēl vairāki bīstami momenti, bet vārti vairs netika gūti.

Citā spēlē Portugāles "Braga" uzņēma Itālijas "Udinese", kas arī šķīrusies no svarīgiem spēlētājiem - vārtsarga Samira Handanoviča, Maurisio Islas un Kvadvo Asamoā. Spēli labāk iesāka portugāļi, kuriem, atšķirībā no viesiem, vietējais čempionāts jau ir sācies, taču rezultātu atklāja "Udinese" - Dušans Basta 23.minūtē precīzi ar galvu noslēdza Antonio di Natales tiešo brīvsitienu. "Braga" turpināja uzbrukt un tika par to atalgota - 68.minūtē ar fantastisku tālsitienu no 30 metriem izcēlās Ismailī. Cīņa tā arī noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, kas "Udinese" pirms atbildes spēles izvirza nelielā favorītes statusā. Nu jau kārtējam grupu turnīram tuvojas Kipras futbols - AEL ar 2:1 pieveica Beļģijas "Anderlecht", tiesa, izbraukumā gūtie vārti beļģu klubam saglabā ļoti labas izredzes uz uzvaru summā.

Komandas sākumā apmainījās neizmantotām izdevībām, bet pirmie vārti tika gūti 34.minūtē - pēc Bebes centrējuma ar galvu neatvairāmi sita Dosa Žuniors (1:0). Spēles 62.minūtē viesi panāca izlīdzinājumu. Kanu lieliski izlavierēja starp aizsargiem un ar piespēli teicamā pozīcijā nogādāja Djemersī Mbokanī (1:1). Pēdējo vārdu spēlē gan teica mājinieki - 72.minūtē Rujs Migels pēc Edmara Silvas piespēles sita pret vārtu stabu, un bumba lēnām šķērsoja vārtu līniju (2:1. Tikmēr nozīmīgu pārsvaru ieguva mūsu kaimiņi baltkrievi, kas ar 2:0 pieveica "Kiryat Shmoni", kas pirmoreiz kluba vēsturē izcīnīja Izraēlas čempiona titulu. Ja Borisovas BATE atbildes spēlē nosargās pārsvaru, tā Čempionu līgas grupu turnīram kvalificēsies otro gadu pēc kārtas. Jāatzīmē, ka zaudējuma gadījumā BATE, tāpat kā citas neveiksminieces, sezonu turpinās Eiropas līgas grupu turnīrā, līdz ar to BATE kādā no grupu turnīriem piedalīsies jau piekto sezonu pēc kārtas.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārta

Čempionu zars

Pāris1.spēle2.spēleSummā
Basel (Šveice) - Cluj (Rumānija)1:2
Helsingborg (Zviedrija) - Celtic (Skotija)0:2
BATE (Baltkrievija) - Kiryat Shmona (Izraēla)2:0
AEL (Kipra) - Anderlecht (Beļģija)2:1
Dinamo Z (Horvātija) - Maribor (Slovēnija)2:1

Komandas, kas tabulā minētas kā pirmās, pirmo spēli aizvadīs savā laukumā.

Nečempionu zars

Pāris1.spēle2.spēleSummā
Braga (Portugāle) - Udinese (Itālija)1:1
Spartak M (Krievija) - Fenerbahce (Turcija)2:1
Malaga (Spānija) - Panathinaikos (Grieķija)2:0
Borussia M (Vācija) - Dynamo K (Ukraina)1:3
Kobenhavn (Dānija) - Lille (Francija)1:0

Komandas, kas tabulā minētas kā pirmās, pirmo spēli aizvadīs savā laukumā.

Grupu turnīrā jau gaida

KomandaKoef.KomandaKoef.
Barcelona (Spānija)157.837Zenit (Krievija)79.066
Manchester United (Anglija)141.882Schalke (Vācija)78.037
Chelsea (Anglija)135.882Manchester City (Anglija)63.882
Bayern (Vācija)133.037Olympiakos (Grieķija)61.420
Real Madrid (Spānija)121.837Ajax (Nīderlande)58.103
Arsenal (Anglija)113.882Juventus (Itālija)46.996
Porto (Portugāle)98.069PSG (Francija)45.835
Milan (Itālija)89.996Galatasaray (Turcija)38.310
Valencia (Spānija)89.837Borussia D (Vācija)31.037
Benfica (Portugāle)87.069Montpellier (Francija)11.835
Shakhtar (Ukraina)84.026Nordsjaelland (Dānija)8.005

Izmantotie resursi:
Goal.com
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2012-08-22 23:52, pirms 12 gadiem
Prieks par kaimiņiem,BATE malači.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja