Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kellers pirms spēles Stambulā demonstrējis "Schalke" spēlētājiem atmosfēru stadionā

Andrejs Siliņš

Kellers pirms spēles Stambulā demonstrējis "Schalke" spēlētājiem atmosfēru stadionā
"Turk Telekom Arena" stadions

Vācijas futbola kluba "Schalke 04" galvenais treneris Jens Kellers pēc neizšķirta UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē viesos pret Stambulas "Galatasaray" atklāja, ka savai komandai pirms cīņas nodemonstrējis, kāda atmosfēra sagaidāma stadionā, un tā izrādījusies laba ideja.

"Izvirzījāmies ātri vadībā, jo spēlējām labi, bet diemžēl pieļāvām kļūdu puslaika beigās, kas "Schalke" ļāva panākt izlīdzinājumu," vienā teikumā maču aprakstīja "Galatasaray" galvenais treneris Fatihs Terims. "Mums bija iespējas gūt otros vārtus, bet tādas bija arī "Schalke" komandai otrajā puslaikā. Šī bija līdzīga spēle."

Ne tik skops komentāros bija vāciešu galvenais treneris Jens Kellers: "Mana komanda parādīja lielisku sniegumu. Bijām koncentrējušies, apņēmīgi un spēlējām kā komanda. Izveidojām vairākas iespējas, diemžēl vairākas arī izniekojām. Lai gūtu pārliecību par sevi, ir svarīgi, ka aizvadām šādas spēles. Esmu ļoti priecīgs par savas komandas parādīto sniegumu."

Interesanti, ka "Schalke" stadiona "Veltins-Arena" ģērbtuvēs treneris Kellers licis ierīkot skaļruņus, lai nodemonstrētu saviem spēlētājiem, kāda atmosfēra tos sagaida Stambulā. "Vēlējos parādīt puišiem, kas mūs sagaida šeit, jo šī atmosfēra ir ļoti īpaša," skaidroja Kellers. "Šis ir viens no skaļākajiem stadioniem. Spēlētāji tika galā ar līdzjutēju spiedienu bez nekādām bailēm, tāpēc laikam tā bija laba ideja."

2011. gada janvārī atklātajā "Turk Telekom" stadionā vakar pulcējās vairāk nekā 50 tūkstoši līdzjutēju. 2011. gada 18. martā stadionā tika konstatēts 131,76 decibelu skaļš troksnis - šis fakts tika atzīts par Ginesa rekordu kā skaļākais troksnis sporta stadionā.

19 gadus vecais "Schalke" pussargs Julians Drakslers bija optimistisks pēc neizšķirta Stambulā: "Domāju, nospēlējām labi. Šeit vienmēr ir grūti spēlēt - atmosfēra ir neticama. Paveicām labu darbu kā komanda un varam lūkoties jau uz nākamo spēli. "Galatasaray" guva vārtus pēc stulbas mūsu pieļautas kļūdas. Uz mirkli biju šokēts, bet visi kā komanda atguvāmies un panācām izlīdzinājumu. Mājās varēsim nedaudz gaidīt pretinieku, jo viņiem būs jāgūst vārti. Mēģināsim sodīt viņus ar pretuzbrukumiem. Būs grūti, bet mēs to varam."

Arī nīderlandiešu uzbrucējs vācu kluba rindās Klāss Jans Huntelārs ir apmierināts ar parādīto sniegumu: "Izdarījām lielu spiedienu, kamēr "Galatasaray" atbildēja ar pretuzbrukumiem. Žēl, ka neguvām vēl vienus vārtus. Iespējas bija, mēs vienkārši tās neizmantojām. Varējām pamest laukumu kā uzvarētāji. Tomēr spēle deva lielu pārliecību. Nemēģinājām nekādus eksperimentus, uzreiz pārņēmām iniciatīvu. Mums jāturpina strādāt pie kļūdu samazināšanas aizsardzībā, bet kopumā šis bija labs rezultāts."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...