Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Magvairs un De Hea atved vārtus, ''United'' kapitulē Seviļā, Juve soļo tālāk

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Magvairs un De Hea atved vārtus, ''United'' kapitulē Seviļā, Juve soļo tālāk
Davids De Hea, Harijs Magvairs un Marsels Sabicers. Foto: IMAGO/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar tika aizvadītas ceturtdaļfināla atbildes spēles. Mančestras ''United'' kapitulēja Seviļā, tālāk tiekot Spānijas klubam. Neizšķirts Lisabonā ļāva pusfinālu sasniegt Turīnas ''Juventus''.

• Mančestras ''United'', kas pirmajā spēlē izsēja divu vārtu pārsvaru, atbildes mačā Spānijā ar 0:3 kapitulēja pret ''Sevilla''.

• Astotajā minūtē Davids De Hea atspēlēja ''United'' centra aizsargam Harijam Magvairam, kuru uzreiz ielenca trīs mājinieki. Anglis spiediena apstākļos kļūdījās, ''Sevilla'' izrēķinoties ar spāņu vārtsargu – 1:0.

• Pirmā puslaika beigās Lukasa Okamposa vārtus neieskaitīja VAR fiksēta pārkāpuma dēļ. Otrā puslaika sākumā gan francūzis Loīks Badē dubultoja ''Sevilla'' pārsvaru – 2:0 ceturtdienas vakarā un 4:2 summā.

• ''United'' metās uz priekšu, bet nespēja uzlauzt Seviļas kluba aizsardzību. Visas viesu izredzes atspēlēties dzēsa tās vārtsargs De Hea, kurš kļūdījās izgājienā un spēlē ar kājām, uzdāvinot otros vārtus mačā Jusefam En-Nesirī.

• Piecās spēlēs pret ''Sevilla'' futbolistiem Mančestras ''United'' ne reizi nav izdevies uzvarēt – trīs neizšķirti un divi zaudējumi.

• ''Sevilla'' pusfinālā spēkosies pret Itālijas grandu Turīnas ''Juventus''.

• Turīnieši, kas šovakar atguva iepriekš atņemtos 15 punktus vietējā čempionātā, izbraukumā Lisabonā cīnījās neizšķirti 1:1 pret ''Sporting'', divu spēļu summā soļojot tālāk ar 2:1.

• Adriēns Rabjo devītajā minūtē deva divu vārtu pārsvaru summā ''Juventus'', bet portugāļu kluba anglis Markuss Edvardss no 11 metru atzīmes 11 minūtes vēlāk intrigu atjaunoja. Atlikušajā laikā vārti netika gūti.

• Pēc neizšķirta savā laukumā Leverkūzenes ''Bayer'' atbildes mačā sagrāva Beļģijas ''Royale Union'' ar 4:1, divu maču summā uzvarot ar 5:2.

• Vāciešu labā šovakar precīzi sita Musa Diabī, Mišels Bakers, Džeremijs Frimpongs un Adams Hložeks.

• Pusfinālā leverkūzeniešiem pretī stāsies Itālijas A sērijas TOP4 klubs ''Roma'', kas mača izskaņā izglābās un pagarinājumā apspēlēja Nīderlandes ''Eredivisie'' līderi Roterdamas ''Feyenoord'' – 4:1 spēlē un 4:2 summā.

• Spēles laikam esot pāris sekunžu attālumā no stundas atzīmes, romiešu rindās izcēlās Itālijas izlases futbolists Leonardo Spinacolla, izvirzot vadībā mājiniekus un izlīdzinot divu spēļu summā.

• 78. minūtē divu spēļu summā vadību Žuzē Morinju trenētajai komandai jau deva Braiens Kristante, taču VAR golu neieskaitīja – pirms vārtu guvuma fiksēts noteikumu pārkāpums.

• Tas, kas nepadevās Romai, izdevās ''Feyenoord'' – 80. minūtē brazīlietis Igors izlīdzināja rezultātu un atjaunoja pārsvaru divu maču summā roterdamiešiem.

• ''Feyenoord'' pamatīgi nosēdās aizsardzībā, bet ''Roma'' izdarīja lielu spiedienu. 89. minūtē nīderlandiešu aizsardzība neizturēja – pirms 16 minūtēm uz maiņu nākušais argentīnietis Paulo Divala pēc izcilas Lorenco Pellegrīni piespēles divcīņā uzveica viesu centra aizsargu Gernotu Trauneru un spēcīgi sita bumbu vārtu tīklā – 2:1 spēlē un 2:2 summā.

• Pagarinājumā uz viļņa esošā Roma nokārtoja pusfinālu – 101. minūtē iesita Stefans El Šāravi, bet 109. minūtē punktu mačam pielika Lorenco Pellegrīni.

• Roterdamas kluba izredzes pilnībā dzēsa meksikāņu uzbrucējs Santjago Himeness, kurš spēlēja ar taisnu kāju pret Džanluku Mančīni, saņemot tiešo sarkano kartīti.

• Romas un Roterdamas klubu duelis bija pirmā UEFA Eiropas Konferences līgas fināla atkārtojums. Arī pagājušajā gadā Tirānā pārāki bija itāļi.

• Pusfinālus plānots aizvadīt 11. un 18. maijā.

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināli, atbildes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Roma – Feyenoord4:1 (0:0)Spinacolla 60' Dibala 89' El Šāravi 101' Pellegrīni 109' – Igors 80'4:2
Royale Union – Bayer1:4 (0:2)Terho 65' – Diabī 2' Bakers 38' Frimpongs 61' Hložeks 79'2:5
Sevilla – Man. United3:0 (1:0)En-Nesirī 8' 81' Badē 47'5:2
Sporting – Juventus1:1 (1:1)Edvardss 20' (11m) – Rabjo 9'1:2

  +2 [+] [-]

, 2023-04-21 00:17, pirms gada
..MU jau tika pie viena kausa šosezon, pietiek

     [+] [-]

, 2023-04-21 00:17, pirms gada
Un visa pasaule atkal var smieties par lielako klaunu klubu pasaule pedejos gados. Chelsea sosezon megina MU nocelt so titulu, bet gan jau ne uz ilgu laiku. Neticu, ka ir vel kada kluba vadiba, kas var tik zemu nolaist klubu, ka pat mentalitate ir ta sadirta, ka tiek konstanti zaudets svarigas speles.

Milzigas neveiksmes pirmaja spele un saja Sevilla domineja. Kas visvairak sap ir ta attieksme no MU puses - speletaji pastaigajas pa laukumu, necinas, kamer Sevilla ed zali. Kauns un negods. Akmens ari trenera laucina. Nav diemzel ETH supermens, kas var izstrebt so putru, kas savarita.

Apveicu Juvi ar titulu jau laicigi. Lai gan gribetos, lai Roma un Mours parsteidz.

Zb man futbols jau kuro reizi, ffs.

     [+] [-]

, 2023-04-21 00:18, pirms gada
agrizzz rakstīja: ..MU jau tika pie viena kausa šosezon, pietiek
gan jau uz nakamajiem 5 gadiem pietiek, tomer prestizais Ligas kauss ieguts

     [+] [-]

, 2023-04-21 00:19, pirms gada
Maguire vakar saskatijas Upamecano highlitus un teica: "Hold my beer"

     [+] [-]

, 2023-04-21 08:33, pirms gada
Magvairs jau, protams, varēja sist pāri saviem vārtiem...
bet nav īsti skaidrs, kapēc vārtsargs piespēli deva 3 uzbrucēju aplenktam aizsargam...

  +1 [+] [-]

, 2023-04-21 09:06, pirms gada
keksss rakstīja: Un visa pasaule atkal var smieties par lielako klaunu klubu pasaule pedejos gados. Chelsea sosezon megina MU nocelt so titulu, bet gan jau ne uz ilgu laiku. Neticu, ka ir vel kada kluba vadiba, kas var tik zemu nolaist klubu, ka pat mentalitate ir ta sadirta, ka tiek konstanti zaudets svarigas speles.

Milzigas neveiksmes pirmaja spele un saja Sevilla domineja. Kas visvairak sap ir ta attieksme no MU puses - speletaji pastaigajas pa laukumu, necinas, kamer Sevilla ed zali. Kauns un negods. Akmens ari trenera laucina. Nav diemzel ETH supermens, kas var izstrebt so putru, kas savarita.

Apveicu Juvi ar titulu jau laicigi. Lai gan gribetos, lai Roma un Mours parsteidz.

Zb man futbols jau kuro reizi, ffs.
Kādā sakarā Juvi ar titulu apsveic? 😅 Kas liek domāt, ka komanda kura ar lielas veiksmes palīdzību tika pāri Sporting ir neapšaubāma favorīte? Personīgi es domāju, ka trofeju kārtējo reizi paņems Seviļa, nu tas ir viņu turnīrs grozi kā gribi. Seviļai ir 6 uzvaras šajā turnīrā (pēdējā 2020 gadā) turpretī komandai, kuru nosauci par neapstrīdamu favorīti ir 3 (piecas kopā ar Čempionu līgu) un pēdējā uzvara 93 un 96 gadā atttiecīgi 😅. Iesaku padomāt vēlreiz, futbolu nespēlē skaļš nosaukums 👌

     [+] [-]

, 2023-04-21 09:48, pirms gada
cik var taisīt ***, vai tiešām visā Anglijā nav cita spēlētāja ar kuru var parakstīt līgumu. naudas tak šiem ir ***

     [+] [-]

, 2023-04-21 10:45, pirms gada
Waldini rakstīja: Kādā sakarā Juvi ar titulu apsveic? 😅 Kas liek domāt, ka komanda kura ar lielas veiksmes palīdzību tika pāri Sporting ir neapšaubāma favorīte? Personīgi es domāju, ka trofeju kārtējo reizi paņems Seviļa, nu tas ir viņu turnīrs grozi kā gribi. Seviļai ir 6 uzvaras šajā turnīrā (pēdējā 2020 gadā) turpretī komandai, kuru nosauci par neapstrīdamu favorīti ir 3 (piecas kopā ar Čempionu līgu) un pēdējā uzvara 93 un 96 gadā atttiecīgi 😅. Iesaku padomāt vēlreiz, futbolu nespēlē skaļš nosaukums 👌
Pilnigi piekritu, ka Sevilla EL ir ka zivs udeni, bet sosezon tomer vini nav tik stabili un tas atspogulojas La Liga turnira tabula. Juve tomer ir klasi augstaka un uzvara EL var but loti svariga un vieniga iespeja nakamgad spelet CL (ja tomer tiks atnemti punkti) un tadel motivacijas netruks, manuprat. Mana prognoze, ka bus italu finals - Juve vs Roma.

     [+] [-]

, 2023-04-21 11:03, pirms gada
Nekad nebūtu domājis, ka United bez Bruno izskatīsies tik katastrofāli. Tāda sajūta, ka spēlētāji vienkārši nesaprata, kas ir jādara + ja vārtsargs uztaisa trīs kļūdas, tad diemžēl ir 0:3..
Tāpat ceru, ka vasaras galvenais uzdevums ir tikt vaļā no Magvaira.. Kapteinis.. Smieklīgi
Sančo arī mironis, pastaigājas pa laukumu

     [+] [-]

, 2023-04-21 11:22, pirms gada
Patiesībā diezgan jautri, jo jau 6 sezonas pēc kārtas (kopš United uzvaras EL) ManUre Eiropas līgā kapitulē tieši Spānijas klubam. Tas tagad šķiet ir jau ieradums Bet kopumā jāsaka, ka ar šādu spēli un šādu sastāvu neko daudz arī nevarēja cerēt izbraukumā.
"Juventus" arī mazliet pakutināja nervus, jo gan aizsardzībā, gan uzbrukumā kā pa celmiem. Vispār jābrīnās, ka turīnieši tik tālu tikuši šajā turnīrā. Pret "Sevilla", protams, būs pavisam cita cīņa. Šeit vairs neviens atlaides nedos.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-21 13:05, pirms gada
Ja nu kāds kutināja nervus, tad tā bija Roma. Ceru uz Romas - Juventus finālu.
Kopumā Itālijas presē eiforija par 5 klubiem eirokausu 1/2 finālos.

     [+] [-]

, 2023-04-21 13:49, pirms gada
kasagrande rakstīja: Ja nu kāds kutināja nervus, tad tā bija Roma. Ceru uz Romas - Juventus finālu.
Kopumā Itālijas presē eiforija par 5 klubiem eirokausu 1/2 finālos.
Tas tā "mazliet" aizbāza Serie A kritiķiem mutes uz diezgan ilgu laiku

     [+] [-]

, 2023-04-21 15:06, pirms gada
Gatis rakstīja: Magvairs jau, protams, varēja sist pāri saviem vārtiem...
bet nav īsti skaidrs, kapēc vārtsargs piespēli deva 3 uzbrucēju aplenktam aizsargam...
Pirmkart Maguire pats prasija piespeli un otrkart ar vienu bumbas "panemsanu zem sevis" butu aizgajis no visiem 3. Esmu parliecinats, ka Martinez vai Varane ta ari butu darijusi un izgajusi no sis situacijas bez tada iznakuma.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-21 16:52, pirms gada
keksss rakstīja: Pirmkart Maguire pats prasija piespeli un otrkart ar vienu bumbas "panemsanu zem sevis" butu aizgajis no visiem 3. Esmu parliecinats, ka Martinez vai Varane ta ari butu darijusi un izgajusi no sis situacijas bez tada iznakuma.
Par bumbas prasīšanu taisnība, tomēr uzskatu, ka tā bija kļūda jau saknē. Bija ļoti grūti iziet no šādas situācijas, tāpēc nevajadzēja prasīt vispār.

     [+] [-]

, 2023-04-21 22:11, pirms gada
..paskatoties, ko darīja Upamecano, gribas ticēt, ka tās bija tikai ļoti stulbas kļūdas, bet tas, ko darīja (un dara) Magvairs, ir fenomens.