Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Morinju piespriež četru spēļu diskvalifikāciju no UEFA turnīriem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Morinju piespriež četru spēļu diskvalifikāciju no UEFA turnīriem
Žuzē Morinju. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

UEFA trešdien pavēstījusi, ka piespriedusi četru spēļu diskvalifikāciju no tās turnīriem ''Roma'' galvenajam trenerim Žuzē Morinju, kurš pēc Eiropas līgas fināla izteicis dažādas rupjības spēles tiesneša Entonija Teilora virzienā. Par fanu nepiedienīgu uzvedību sodu saņēmis arī klubs.

UEFA lēmusi uz četrām tās rīkoto turnīru spēlēm diskvalificēt Itālijas A sērijas kluba ''Roma'' galveno treneri Žuzē Morinju, kurš Eiropas līgas finālā pret ''Sevilla'' verbāli aizskāris spēles galveno tiesnesi Entoniju Teiloru.

Konkrētajā mačā ''Roma'' zaudēja pēcspēles sitienos un redzamajos materiālos norādīts, ka Morinju pēc spēles Budapeštas stadiona garāžā dažādos vārdos apkaunoja mača tiesnesi no Anglijas. Vēlāk, jau lidostā, pret Teiloru un viņa ģimeni vērsās ''Roma'' atbalstītāji.

UEFA disciplinārajos noteikumos vēstīts, ka minimālais sods ir divu spēļu diskvalifikācija, un šajā gadījumā tas ir dubultots. ''Roma'' arī nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas līgā un, ja Morinju turpinās trenēt klubu, viņam nāksies no malas vērot pirmās četras grupu turnīra spēles.

Sodu saņēmis arī klubs. Tas sodīts ar 50 tūkstošiem eiro par fanu izdarībām ''Puskas'' stadionā. Fināla laikā A sērijas kluba atbalstītāji laukuma meta dažādus priekšmetus, kā arī uzvedās nepiedienīgi. UEFA noteikusi, ka ''Roma'' līdzjutēji nevarēs apmeklēt nākamās sezonas Eiropas līgas pirmo izbraukuma spēli. Tāpat klubam jāsazinās ar Ungārijas Futbola federāciju, lai kompensētu fanu nodarītos zaudējumus stadionam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2023-06-22 15:26, pirms 10 mēnešiem
i am Jose clown Mourinho