Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Shakhtar" un "Zenit" desmitiem momentu mačā 2:2, APOEL joprojām līdere

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

G grupa: "Shakhtar" un "Zenit" desmitiem momentu mačā 2:2, APOEL joprojām līdere
Vilians
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Portu un Doņeckā aizvadītas 3. kārtas spēles UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā G grupā. "Shakhtar" savā laukumā ļoti, ļoti, ļoti atklātā mačā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Krievijas "Zenit", bet Portugāles "Porto" savā laukumā netika galā ar APOEL (1:1), ļaujot kipriešiem pēc pusceļa saglabāt negaidīto 1. vietu grupā.

Spēle starp "Shakhtar" un "Zenit" sākās ātros tempos, bet pirmo momentu, tiesības izpildīt bīstamu soda sitienu, jau 3. minūtē ieguva "Shakhtar", un brazīlietis Kosta sita ļoti, ļoti bīstami - bumba aizspurdza garām devītniekam, krievu vārtsargam Malafejevam uz to noskatoties no malas. "Zenit" 7. minūtē atbildēja ar Širokova sitienu - doņeckiešu vārtsargs Ribka pārcēla bumbu pāri saviem vārtiem. Nākamais Sanktpēterburgas kluba dūriens bija vēl asāks - Faizuļins pameta bumbu sev uz priekšu ar galvu un viņu netalantīgi notrieca Čigrinskis (viens no trim ukraiņiem "Shakhtar" pamatsastāvā), nopelnot uz saviem vārtiem 11 metru soda sitienu. To nerealizēja Širokovs - sita labajā stūrī, Ribka uzminēja un atsita! "Zenit" nenokāra galvas un turpināja uzbrukt - 14. minūtē krievi izspēlēja kombināciju līdz ideālai situācijai, taču Danī no vārtu priekšas uzsita praktiski virsū Ribkam. Un atkal jau - neiesit tu, iesit tev. 15. minūtē brazīlietis Vilians nomānīja sedzēju un ar tālsitienu pārspēja Malafejevu, kurš aizsniedzās līdz bumbai, bet nespēja novērst vārtus - 1:0 "Shakhtar" labā! Uz pacēluma viļņa vēl viens "Shakhtar" brazīlietis Žadsons no labas pozīcijas sita pavāji, taču ļoti viltīgi, bumbai minimāli aizripojot garām.

N-to momentu mačā 18. minūtē viens pret vienu izgāja Danī, taču kārtējo reizi glāba ukraiņu vārtsargs Ribka. 23. minūtē, kad Ribka jau nokrita, Faizuļins netrāpīja augšējā vārtu daļā no asa leņķa. Visbeidzot 33. minūtē "Zenit" tomēr pelnīti izlīdzināja. Buharovs ar lielisku piespēli atrada Širokovu, kurš lielā ātrumā apspēlēja vārtsargu un no asa leņķa prata trāpīt vārtos, reabilitējoties par nerealizēto pendeli - 1:1! Puslaika izskaņā saņēmās "Shakhtar" un pēc labi noorganizēta uzbrukuma Adrianu (protams, arī brazīlietis) no soda laukuma robežām ar asu sitienu atjaunoja mājinieku pārsvaru - 2:1 pēc 45 minūtēm, kaut vārtu varēja būt vēl krietni vairāk.

Arī 2. puslaika sākumā bija izcils moments - "Shakhtar" radīja lielas briesmas "Zenit" vārtiem, drīzumā vēl divas iespējas bija Žadsonam (otrajā gadījumā pēc izcila Kostas reida un piespēles)... "Zenit" atbildēja ar Buharova darbībām un bīstamu sitienu. Šajā bezaizsardzības (precīzāk - nemanīja vidējo līniju, notika tikai uzbrukumi) futbolā krita arī vieni vārti kuriozā veidā - 60. minūtē paslīdēja mājinieku aizsargs Čižovs, Faizuļins pateica "paldies", devās uz vārtiem, taču ne ilgi - pamanot, ka tālu pretī izgājis Ribka, "Zenit" spēlētājs vienkārši pārmeta bumbu vārtsargam un 2:2! "Shakhtar" metās atgūt vadību un iekrita pretuzbrukumā - Danī gan atkal uzsita virsū Ribkam. Pēc klusuma pauzes 84. minūtē kārtējā iespēja bija Danī - šoreiz portugālim vārtus neļāva iesist "Shakhtar" uz maiņu uznākušais aizsargs Kučers (Ribka vairs nebūtu glābējs). Neskaitāmo momentu spēlē galu galā neizšķirts 2:2 (+nerealizēta pendele+36 sitieni)!

Absolūti negaidītā grupas līdere Kipras APOEL viesos tikās ar Eiropas līgas čempioni "Porto" un, neskatoties uz kipriešu pozīciju tabulā, bukmeikeri bija praktiski pārliecināti, ka uzvarēs portugāļi. Interesanti, ka abu vienību sākumsastāvā izgāja precīzi pa diviem portugāļiem. Pirmo momentu "Porto" radīja 12. minūtē, kad pēc APOEL vārtsarga Hiotisa kļūdas bumba trāpīja pa stabu. Bet jau pēc minūtes pēc vēl vienas Hiotisa kļūdas mājinieki tomēr tika priekšā - 1:0 ar ne to bīstamāko soda sitienu panāca Halks. APOEL kārtējo reizi pārsteidza un pēc sešām minūtēm izlīdzināja, soda laukumā paliekot nepieskatītam brazīlietim Ailtonam - 1:1! Turpinājumā vienības vēl apmainījās ar iespējām - Sepunaru "Porto" un Pintu APOEL rindās. Ievērojams teritoriāls pārsvars bija "Porto", bet pēc 1. puslaika tas pats 1:1. 2. puslaikā bija daudz pārkāpumu, simulāciju, dzelteno kartīšu, maiņu (arī APOEL vārtsarga piespiedu maiņa). Pirmais pavisam reāls moments bija vien 66. minūtē, kad minimāli garām sita Halks. Kopumā gan saprāta laukumā bija maz, komandas spēlēja rupji (kopā 10 brīdinājumi) un ar retām iespējām uzbrukt vārtiem. Galu galā neizšķirts 1:1. Kaut sitienu attiecība 21:6 Portu labā, pēdējās sekundēs uzvaru APOEL varēja izraut kompensācijas laikā uz maiņu uznākušais paragvajietis Adorno.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, G grupa (3. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Porto" – APOEL1:1 (1:1)Halks 13' - Ailtons 19'
"Shakhtar" - "Zenit"2:2 (2:1)Vilians 15'; Adrianu 45' - Širokovs 33'; Faizuļins 60'

G grupas tabula

VKlubsSNUZV.A.P
1.APOEL31204:35
2.Zenit31116:54
3.Porto31114:54
4.Shakhtar30214:52

     [+] [-]

, 2011-10-19 23:42, pirms 13 gadiem
Ehh, Zenits negaidīti labi nospēlēja (vai Shahters slikti? ), žēl tikai ka neizrāva uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-19 23:49, pirms 13 gadiem
Zenit bija pelnījis uzvarēt

Shaktor aizsardzība pedējās 20 minūtēs bija ''PROHADNOJ DVOR''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-20 11:57, pirms 13 gadiem
šajā grupā iet jautri APOEL malači!

     [+] [-]

, 2011-10-20 16:53, pirms 13 gadiem
APOEL esmu par jums!