Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Zenit" tiek 1/8 finālā, "Porto" spiesta pārcelties uz Eiropas līgu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

G grupa: "Zenit" tiek 1/8 finālā, "Porto" spiesta pārcelties uz Eiropas līgu
Lazovičs ("Zenit") "Porto" spēlētāju ielenkumā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgā grupu turnīra ietvaros sacensības noslēdza G grupa. Izšķirošajā spēlē par otro ceļazīmi uz "play-off" Portugāles čempione "Porto" savā laukumā nespēja pārspēt Sanktpēterburgas "Zenit", tādējādi izstājoties no turnīra. Krievijas čempione turpinās dalību Čempionu līgas 1/8 finālā. Grupā 1. vietu noturēja APOEL, pat neskatoties uz zaudējumu.

"Porto" un "Zenit" abām komandām bija kā fināls - šī cīņa izšķīra, kura no komandām iekļūs Čempionu līgas 1/8 finālā un kura turpinās Eirokausus vien Eiropas līgā. "Zenit" derēja neizšķirts, taču bukmeikeru skatījumā tāpat lielākas izredzes bija Eiropas līgas titula īpašniecei "Porto", kura spēlēja savu skatītāju priekšā. Jau 6. minūtē Portu vienkārši bija jāizvirzās vadībā - krievu aizsardzībā radās pamatīga plaisa, un angolietis Džalma tika izgājienā viens pret vienu, uzsitot gan visai neveiksmīgi, kas ļāva glābt Malafejevam. Arī turpinājumā diezgan liels pārsvars piederēja "Porto", tiesa, lielisku momentu trūka. Jāizceļ Halka soda sitiens 29. minūtē no ļoti liela attāluma - Malafejevs tikai ar otro piegājienu bumbu fiksēja. Kopumā gan "Porto" mēģinājumi uzlauzt viesu aizsardzību nebija veiksmīgi, pēc 1. puslaika krieviem derīgais 0:0.

"Porto" savu misiju turpināja pēc pārtraukuma un 50. minūtē no labas pozīcijas garām tālajam stabam sita Halks. Mirkli pēcāk tāpat no teicama stāvokļa garām aizšāva Klebers. 63. minūtē no distances sita Moutinju, atkal Malafejevs kritienā atvairīja. 70. minūtē sitienu attiecība bija 17:2 portugāļu vienības labā, taču rezultāts joprojām labvēlīgs bija "Zenit". 79. minūtē fantastiska iespēja bija kolumbietim Rodrigesam, kurš no maza attāluma sita, tomēr kārtējo reizi nevainojams bija Malofejevs (8. seivs tobrīd). Visi "Porto" mēģinājumi izrādījās velti. 0:0 un "Zenit" 2. vietu nosargāja, kvalificējoties 1/8 finālam, savukārt Portu pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, kur varēs lūkot nosargāt čempionu titulu šajā turnīrā.

Otrajā mačā ceļazīmi uz 1/8 finālu jau nodrošinājusī Kipras APOEL lūkoja pabeigt grupu turnīru bez neviena(!) zaudējuma, kā arī nosargāt 1. vietu, kas ļautu tikt pie potenciāli vājāka pretinieka "play-off". Pretiniekos šodien bija pastarīte "Shakhtar", kurai vairs nebija teorētisku cerību pat uz 3. vietu. 11. minūtē viens no diviem kipriešiem Aleksandru nospēlēja bīstami savā soda laukumā, tiesnesim piešķirot 11 metru soda sitienu - brazīlietis Adrianu no atzīmes vārtsargu neprata pārspēt... Vēl 1. puslaikā pāris momenti bija arī Vilianam ("Shakhtar"), taču APOEL 40. minūtē atbildēja ar brazīlieša Marsinu bīstamu sitienu - ukraiņus glāba Ribka.

62. minūtē vadību ieguva komanda, kas uz to nedaudz vairāk gāja - "Shakhtar" rindās Ševčuks piespēlēja, un Adrianu viegli iesita (0:1). Drīzumā brazīliešiem Kostam un Adrianu bija iespējas dubultot ogļraču pārsvaru, taču uzdevumu augstumos bija APOEL vārtu vīrs Pardo. 78. minūtē viņš vēlreiz atvairīja arī Fernandinju raidījumu, tomēr atlēkušo bumbu vārtos ieraidīja uz maiņu uznākušais Seļezņovs - 0:2! "Shakhtar" pēdējā kārtā beidzot guva pirmo uzvaru, APOEL piedzīvoja pirmo zaudējumu, taču, kā jau minēts, komandu liktenis bija izšķirts pirms tam - tālāk iet APOEL, pie tam Kipras klubam 1. vieta grupā, jo konkurentes Portugālē nospēlēja neizšķirti, tieši tā, kā vajadzēja saliniekiem.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, G grupa (6. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Porto" - "Zenit"0:0-
APOEL - "Shakhtar"0:2 (0:0)Adrianu 62'; Seļezņovs 78'

G grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.APOEL62316:69
2.Zenit62317:59
3.Porto62227:78
4.Shakhtar61236:85
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-12-06 23:45, pirms 13 gadiem
jā Malafejevs fantastisks, jau kuru spēli pēc kārtas ir nepārspēts. Prieks par Zenitu un Danni!

  +7 [+] [-]

, 2011-12-06 23:45, pirms 13 gadiem
Negaidīju ka Zenīts tik izteikti no aizsardzības spēlēs.

Danny - nekāds. Lazovičš kaut cīnijās par katru laukuma centimetru. Pussargi kā vienmēr līmenī, vienīgi Širokovam pabāls sniegums. Aizsardzība it kā nospēlēja labi, vārtus neielaida, bet nu ko laukumā darīja Criscito... Gandrīz atveda komandai vārtus pašā sākumā, kad Djalmas sitienu atsita Malafejevs ( Man of the match, tur nav divu domu), un pilnīgi zaudēja savu malu Halkam.

P.S Autor palabo, Zenit iziet kā pirmie.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 23:47, pirms 13 gadiem
Negaidiju tadu speli no Zenit,laikam sakrajies nogurums......Bet priece ka iziet no grupas ka lidere!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Pēdējais suns lauku sētā

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 00:01, pirms 13 gadiem
RUBEN rakstīja: P.S Autor palabo, Zenit iziet kā pirmie.
APOEL iziet kā pirmie, jo savstarpējās spēlēs bija labāki (3-1 mājās un 0-0 izbraukumā pret Zenit).

PS. Malafejevs pro epic skill!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-12-07 00:06, pirms 13 gadiem
pohuj, zenit vārtsargam cepums

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 00:07, pirms 13 gadiem
phiLL rakstīja: APOEL iziet kā pirmie, jo savstarpējās spēlēs bija labāki (3-1 mājās un 0-0 izbraukumā pret Zenit).

PS. Malafejevs pro epic skill!
Nu jā, man jau arī likas kā tā ir jabūt, bet nu kvēlais Zenit fans Genādijs Orlovs (NTV komentētājs), mani samulsināja, pateica ka Zenit iziet kā pirmie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:09, pirms 13 gadiem
Pēdējais suns lauku sētā rakstīja: Kā "Zenit" fani vispār var priecāties par tik šausmīgu spēli?
Laikam ar visiem krievu Dieviem - Staļinu, Ļeņinu, Putinu, izdevās noturēt mistisku neizšķirtu.

Bija sajūta, ka spēlē MU pret kaut kādu 5. līgas dublieru komandu.
Nu šajā grupā komandām laikam patīk mainīties lomām. Pagajušajā kārtā Zenits visu spēli vazāja APOEL, arī bija ap 20 sitiniem pa vārtiem ( kaut gan, tādu reālu vārtu gūšanas momentu nebija, kā šajā spēlē PORTU), tagad PORTU pavāzāja Zenītu.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 00:10, pirms 13 gadiem
Pēdējais suns lauku sētā rakstīja: Kā "Zenit" fani vispār var priecāties par tik šausmīgu spēli?
Laikam ar visiem krievu Dieviem - Staļinu, Ļeņinu, Putinu, izdevās noturēt mistisku neizšķirtu.

Bija sajūta, ka spēlē MU pret kaut kādu 5. līgas dublieru komandu.
ar savu MU apnikat,MU ar nekadu dizu speli nerada un es tapec neskatos vinu speles......Atceresimies ka Zenit grava Porto Santk Peterburga....

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 00:11, pirms 13 gadiem
Zenit izgāja 2. vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 10:48, pirms 13 gadiem
tā neko sev vietu izkārtojums šajā grupā, negaidīju,ka ukraiņi paliks pēdējie....