Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim uzvara pār "Gent", Ikaunieka klubam liela sakāve pret Berlīni

Rolands Eliņš

Gutkovskim uzvara pār "Gent", Ikaunieka klubam liela sakāve pret Berlīni
Vladislavs Gutkovskis. Foto:WP SportoweFakty / Krzysztof Porębski

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pēdējo kārtu veiksmīgi sākusi Vladislava Gutkovska pārstāvētā Polijas komanda "Rakow", kas ar 1:0 pārspēja Beļģijas "Gent". Tikmēr Somijas "KuPS" ar Jāni Ikaunieku sākumsastāvā piekāpās Vācijas Bundeslīgas klubam Berlīnes "Union" ar 0:4, praktiski zaudējot jebkādas izredzes uz uzvaru divu spēļu summā.

Čenstohovas "Rakow" spēli sāka ar Vladislavu Gutkovski rezervē, sacenšoties pret Latvijā nesen iepazīto Beļģijas "Gent", kas iepriekšējā kārtā pieveica RFS. Beļģu klubs bija favorīta statusā, taču jau mačos pret RFS nemaz tik iespaidīgi nenospēlēja (2:2 un 1:0), bet šodien beļģiem vārtus gūt neizdevās, lai arī bumbu "Gent" kontrolēja daudz vairāk un uzbruka biežāk.

Gutkovskis nāca uz maiņu otrā puslaika sākumā, un drīz pēc tam "Rakow" izdevās izvirzīties vadībā. Minimālais pārsvars tika nosargāts līdz spēles beigām.

Tikmēr Somijas "KuPS" ar Jāni Ikaunieku sākumsastāvā visnotaļ ātri palika bez īstas intrigas savā duelī pret Berlīnes "Union", kas bija izteikta favorīte šajā pārī. Bundeslīgas klubs jau septītajā minūtē panāca 1:0, bet līdz 31. minūtei Berlīnes komandas vadība sasniedza jau 3:0.

79. minūtē Ikaunieks tika nomainīts, un "Union" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, kompensācijas laikā nokārtojot 4:0.

Četrus vārtus šovakar guva arī Tallinas "Flora", kurai savā laukumā izdevās spert platu soli pretim grupu turnīram, ar 4:2 pieveicot īru klubu "Shamrock Rovers". Tallinas komanda 2:0 panāca spēles pirmajā pusstundā, pēc tam viesi divreiz pievilka līdz minimumam, taču ar 87. minūtē gūtajiem vārtiem igauņu jaunais pussargs Martins Millers atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Milleram šajā spēlē divi vārtu guvumi, kas turklāt viņam bija pirmie kopš jūnija sākuma.

Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārta Latvijas futbolistiem un Baltijas klubiem

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Riga – Red Imps
Rakow – Gent1:0
KuPS – Union Berlin0:4
Flora – Shamrock Rovers4:2
Žalgiris – Bodo/Glimt

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2021-08-20 11:29, pirms 3 gadiem
Ņemam, lūdzu, piemērus no igauniem, jo savādāk...būsim ārā no Konferences līgas. Netiekot grupu turnīros!