Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ronaldu lūkos vien otro reizi karjerā pieveikt "Porto", Seviljas sausā sērija pret Dortmundi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ronaldu lūkos vien otro reizi karjerā pieveikt "Porto", Seviljas sausā sērija pret Dortmundi
Krištianu Ronaldu. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar pulksten 22:00 UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu pāru pirmajās spēlēs tiksies “Porto” pret Turīnas “Juventus”, kā arī “Sevilla” pret Dortmundes “Borussia”. Krištianu Ronaldu karjeras sešos mačos pret “Porto” guvis vienus vārtus. “Sevilla” nav ielaidusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Krištianu Ronaldu un viņa komandas biedrus Turīnas “Juventus” sagaida ciets rieksts, jo “Porto” ir vienīgā komanda Čempionu līgas šajā sezonā, kas savā laukumā nav ielaidusi vārtus. Portugāles otro lielāko pilsētu pārstāvošā vienība grupu turnīrā nospēlēja 0:0 pret “Manchester City”, ar 2:0 pieveica Pirejas “Olympiacos”, kamēr “Marseille” tika sakauta ar 3:0. Savukārt “Juventus” var lepoties ar ideālu bilanci tieši izbraukumā - 3:0 pret “Barcelona”, kas garantēja pirmo vietu grupā, 2:0 pret Kijevas “Dynamo” un 4:1 pret Budapeštas “Ferencvaros”.

“Juventus” galvenais treneris Andrea Pirlo pirms gaidāmā dueļa bija saskatījis atšķirību starp viņa vadīto vienību un nākamo pretinieci. Kā norādīja Pirlo, tad “Porto” vietējā čempionātā piekopj izteikti uzbrūkošu futbolu, kamēr uz Eiropas skatuves tiek spēlēts no aizsardzības. “Mēs spēlējam citādi, bet reizēm nākas arī aizstāvēties,” skaidroja Pirlo. “Čempionu līga ir unikāls turnīrs. Par uzvaru cīnās tik daudzas komandas, visi to vēlas, un tāpēc ir ļoti svarīgi, kādā momentā atrodies konkrētā mača dienā. Ir ļoti svarīgi būs psiholoģiski gataviem.”

Pagājušās nedēļas nogalē “Juventus” ar 0:1 piekāpās “Napoli”, tādējādi pārtrūkstot septiņu nezaudēto spēļu sērijai. Savukārt “Porto”, skaitot kopā visus turnīrus, ir četru neuzvarētu maču sērija - četri neizšķirti pēc kārtas. Taču Ronaldu aicināja novērtēt gaidāmo pretinieku: “Ļoti svarīga spēle pret ļoti spēcīgu komandu, un ceru, ka tas būs iesākums garam ceļam pretī finālam. Respektēt pretinieku, mērķēt uz uzvaru un koncentrēties saviem uzdevumiem.”

Jāpiezīmē, ka pašam Ronaldu mačos pret “Porto” nemaz nav klājies tik labi - viena uzvara un vieni vārti sešos dueļos. Četras spēles aizvadītas Čempionu līgas ietvaros, bet divi mači vēl laikā, kad viņš bija Lisabonas “Sporting” futbolists. Runājot par Ronaldu vienīgajiem vārtiem pret “Porto” - tas ir leģendārs tālšāviens 2009. gadā, kad Portugāles kapteinis spēlēja “Manchester United” rindās.

Vakara otrā duelī “Sevilla” uzņems Dortmundes “Borussia”. Spānijas komanda iepriekšējos gados dominējusi Eiropas līgā, kamēr Čempionu līgā lielāki panākumi izpalikuši - tā tikai vienu reizi tikusi tālāk par astotdaļfinālu, 2018. gadā no tālākas cīņas izslēdzot “Manchester United”. Ja Dortmunde visas sezonas garumā cīnījusies ar stabilitātes trūkumu, tad “Sevilla” maču sagaidījusi uz vairāk nekā patīkamas nots - Spānijas vietējos turnīros izcīnītas jau deviņas uzvaras pēc kārtas, turklāt septiņos mačos pēc kārtas nav ielaisti nevieni vārti.

Tas ļauj par spēles favorīti uzskatīt “Sevilla”, taču viesiem ir viens ļoti spēcīgs ierocis - lieliskais norvēģis Ērlings Holanns, kurš grupu turnīrā guva sešus vārtus, dalot labākā snaipera godu. “Tie, kuri analizējuši Dortmundes potenciālu, zina, cik daudz momentus viņi rada katrā spēlē. “Borussia” var lepoties ar augstākā līmeņa futbolistiem visās līnijās. Gribam pieveikt tik labas un spožas komandas kā Dortmunde,” cildinošus vārdus pretiniekiem veltīja “Sevilla” galvenais treneris Julens Lopetegi. Vai Holannam izdosies pārtraukt spāņu sauso sēriju?

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona – PSG1:410.03.
Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus17.02.09.03.
Sevilla – Borussia D17.02.09.03.
Atletico – Chelsea23.02.17.03.
Lazio – Bayern23.02.17.03.
Borussia M – Manchester City24.02.16.03.
Atalanta – Real Madrid24.02.16.03.

     [+] [-]

, 2021-02-17 21:39, pirms 3 gadiem
ir kadam kādi linki kur varēs redzēt spēli arzemēs ?
parasti skatos livetv.ru bet tur pedejā laikā diezgan pazūd linki uz spēli.