Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Žerārs Pikē: "Futbolam par labu nāktu krietni mazāks spēļu skaits"

Andris Liepa
Andris Liepa

Žerārs Pikē: "Futbolam par labu nāktu krietni mazāks spēļu skaits"
Žerārs Pikē. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Ilggadējais Spānijas futbola izlases un FC “Barcelona” centra aizsargs Žerārs Pikē Londonā notiekošajā sporta līderu sammitā piekrita citu amata brāļu paustajām bažām par spēļu skaitu vienas Eiropas futbola sezonas ietvaros.

Līdz ar jauninājumiem UEFA Čempionu līgas un FIFA Klubu pasaules kausa sezonā palielinājusies arī Eiropas futbola klubu intensitāte. Viens no skaļākajiem kalendāra “sabiezējuma” pretiniekiem jau pirms sezonas bija Spānijas izlases un Mančestras “City” pussargs Rodri, kurš norādīja, ka spēlētāji ir gatavi pret augušo spēļu daudzumu cīnīties ar streiku.

Arī Pikē piekrīt sava tautieša izteikumiem, norādot, ka nepieciešams samazināt spēļu skaitu, jo futbolisti arvien biežāk iedzīvojas savainojumos.

“Es piedāvātu samazināt spēļu skaitu. Es dotos pie līgām un ierosinātu 20 komandu turnīra vietā aizvadīt sezonu ar, piemēram, 16 komandām. Tad es dotos pie UEFA un vaicātu, kāpēc tika izveidota šī Nāciju līga, kurai grūti izsekot. Tāpat vērstos arī pie FIFA, aicinot nerīkot Klubu pasaules kausu,” sacīja Pikē.

Bijušais centra aizsargs arī norādīja, ka saprot klubu un līgu vēlmi gūt pēc iespējas lielāku peļņu, bet, viņaprāt, spēļu skaita palielināšana neesot vienīgais veids, kā to panākt.

“Saprotu, ka viņi grib palielināt ienākumus, bet, manuprāt, futbolam par labu nāktu krietni mazāks spēļu skaits. Ja spēles būtu kaut kas prestižāks un ekskluzīvāks, tad tām būtu vieglāk izsekot un arī spēlētājiem būtu mazāk maču,” norādīja Pikē.

Šogad UEFA Čempionu līgas jaunieviestajā līgas fāzē katra komanda aizvadīs pa astoņām spēlēm, kas ir par divām vairāk nekā iepriekš piekoptajā grupu turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/sports/socc...

  +3 [+] [-]

, 2024-10-16 19:17, aizvakar
šo čīkstēšanu es nesaprotu...
kur problēma līgumā ierakstīt konkrētu spēļu skaitu?
ka spēlētājs "Vārds Uzvārds" "FK Kaut Kas" sezonas laikā spēlēs ne vairāk kā 50 spēles...

un tad treneris, lai variē ar sastāvu - kuri spēlētāji, kurā spēlē spēlēs...
viņi to jau tā pat (kaut arī daļēji) dara - vajadzīgā brīdī nopelna "lieko" dzelteno kartīti, lai nākamā spēle būtu jāizlaiž...

  +2 [+] [-]

, 2024-10-16 19:20, aizvakar
Tas attiecas tikai uz top klubiem. Viņiem ir sastāva dziļums, var atļauties rotēt. Būs kas gribēs spēlēt katru spēli, katru minūti. Savainojumi tāpat ir neizbēgami.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-16 19:43, aizvakar
rihardilio rakstīja: Tas attiecas tikai uz top klubiem. Viņiem ir sastāva dziļums, var atļauties rotēt. Būs kas gribēs spēlēt katru spēli, katru minūti. Savainojumi tāpat ir neizbēgami.
bet, lai tie TOP klubi "menedžē" savu sastāvu - kurš spēlētājs, kurā spēlē atpūšas...

  +2 [+] [-]

, 2024-10-16 19:44, aizvakar
Gatis rakstīja: bet, lai tie TOP klubi "menedžē" savu sastāvu - kurš spēlētājs, kurā spēlē atpūšas...
Laikam Pikē tik tālu nav aizdomājies.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-16 20:41, aizvakar
Futbolam par labu nāktu arī futbolistu mākslīgi uzpūsto algu samazināšana...

     [+] [-]

, 2024-10-16 20:43, aizvakar
archy0 rakstīja: Laikam Pikē tik tālu nav aizdomājies.
protams, Pikē no futbola neko nesaprot

     [+] [-]

, 2024-10-16 21:25, aizvakar
filguds rakstīja: protams, Pikē no futbola neko nesaprot
saprot jau visu paeizi...
man ar Pikē viens domu gājiens - strādāt mazāk un saņemt vairāk...
vai arī - lai priekšnieks pēc iespējas mazāk mūs traucē...

  +1 [+] [-]

, 2024-10-16 22:23, aizvakar
Gatis rakstīja: saprot jau visu paeizi...
man ar Pikē viens domu gājiens - strādāt mazāk un saņemt vairāk...
vai arī - lai priekšnieks pēc iespējas mazāk mūs traucē...
Nu pag, bet beigās jau sanāktu tā ka mazāk spēļu, mazāk ienākumu klubiem kas novestu pie mazākām algām. Spēlētāji par to nav aizdomājušies ? Ja tiešām viņi grib mazāk spēles ar to pašu algu tad toč lai neko nesamazina un spēlē kā šobrīd, bet ja ir gatavi dēļ mazāk spēlēm saņemt mazāk tad manā skatījumā nekādu problēmu.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-16 22:26, aizvakar
rihardilio rakstīja: Tas attiecas tikai uz top klubiem. Viņiem ir sastāva dziļums, var atļauties rotēt. Būs kas gribēs spēlēt katru spēli, katru minūti. Savainojumi tāpat ir neizbēgami.
Bet arī tā problēma ir tikai top klubiem. Piemēram, Crystal Palace, kas nekad nespēlē Eiropā, pārsvarā spēlē tikai 1 spēli nedēļā, viņu spēlētājiem ir pietiekami daudz atpūtas.

     [+] [-]

, 2024-10-16 22:48, aizvakar
vai proporcionāli samazināt arī algas un sponsoru naudas?

  +1 [+] [-]

, 2024-10-17 00:08, vakar
Kādreiz starp sezonām bija vismaz 2 brīvi mēneši kad varēja atvilkt elpu un nedaudz atpūsties no futbola, tagad principā vispār tāda starpsezona kā tāda vairs neeksistē. Ultrakapitālistu naudas intereses stāv pāri visam. Ceru ka futbolisti tiešām apvienosies vienotā frontē un atteiksies spēlēt bez jebkādiem pārtraukumiem.

     [+] [-]

, 2024-10-17 09:53, vakar
cik var čīkstēt
kas traucē mainīt jebkuru sacensību nolikumu, palielinot pieteikto spēlētāju skaitu
kas traucē regulāri veikt spēlētāju rotācijas, mazāk svarīgos turnīros vairāk izmantojot spēlētājus no soliņa
spēļu skaits ir bizness, ja ir pieprasījums, kāpēc "neražot" vairāk !
viss ir risināms