Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL grandu duelī ''Barcelona'' mājās izrauj neizšķirtu pret Mančestras ''United''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

EL grandu duelī ''Barcelona'' mājās izrauj neizšķirtu pret Mančestras ''United''
Markuss Rešfords pret Markosu Alonso. Foto: Imago/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pārspēļu pirmajā mačā ''Camp Nou'' stadionā mājiniece ''Barcelona'' divu grandu duelī izrāva neizšķirtu pret Mančestras ''United''. Doneckas ''Shakhtar'' pieveica ''Rennes'', Zalcburga pārspēja ''Roma'', bet Amsterdamas ''Ajax'' cīnījās bezvārtu neizšķirti pret Berlīnes ''Union''.

• Pēc bezvārtu pirmā puslaika rezultatīvā cīņā mača otrajā nogrieznī uzvarētāju neizdevās noskaidrot spēlē starp mājinieci ''Barcelona'' un Mančestras ''United'' – 2:2.

• Pirmajā puslaikā abas komandas apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām, tomēr dueļos pārāki bija vārtsargi vai arī pievīla tehniskais izpildījums, bumbu raidot ārpus vārtu četrstūra.

• Rezultatīvs padevās otrā puslaika ievads. Vispirms iepriekšējās sešas sezonas Premjerlīgā pavadījušais Markoss Alonso 50. minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, bet trīs minūtes vēlāk Markuss Rešfords pēc Freda piespēles rezultātu izlīdzināja.

• 59. minūtē vadībā jau izvirzījās mančestrieši. Pēc tuvas stūra sitiena izspēles soda laukumā ielauzās Rešfords, kurš piespēlēja gar vārtiem. Bumbu rikošetā kā pēdējais skāra Žils Kundē, tai ielidojot ''Barcelona'' vārtos.

• 76. minūtē Kundē reabilitējās. Francūzis piedalījās bumbas pārtveršanā un atrada Rafinju. Brazīlietis raidīja bumbu vārtu virzienā, kur to centās aizskart Roberts Levandovskis, taču nepieskārās. Bumba gan tik un tā ielidoja vārtos, ļaujot līksmot vairākumam ''Camp Nou'' sanākušo līdzjutēju.

• Mača izskaņā Barsa savērpa vairākus vētrainus uzbrukumus pie Davida de Hea vārtiem. Vienā epizodē angļus glāba vārtu stabs, bet pāris sekundes vēlāk spāņu vārtsargs glāba sarkanos velnus pēc Ansu Fati spēcīga sitiena.

• Leģendārā Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā Nīderlandes lielākajā pilsētā Amsterdamas ''Ajax'' nespēja pieveikt Berlīnes ''Union'', mačam noslēdzoties bezvārtu neizšķirti – 0:0.

• Vācijas galvaspilsētas klubs otrā puslaika vidū izvirzījās vadībā, taču vārti netika ieskaitīti, VAR epizodē fiksējot spēli ar roku.

• Lai arī amsterdamiešiem piederēja lielāka bumbas kontrole, pēc vārtu gūšanas iespējamības (xG) teju divreiz labāki bija berlīnieši – 0,5 pret 0,92.

• Portugāļu speciālista Žuzē Morinju vadītā Itālijas A sērijas vienība ''Roma'' mača izskaņā izbraukumā Austrijā zaudēja pret ''Salzburg'' – 0:1.

• Austrijas čempiones argentīniešu pussargs Nikolass Kapaldo atnesa uzvaru Zalcburgas komandai mača 88. minūtē.

• Ukrainas grands Doneckas ''Shakhtar'' Varšavas ''Wojska Polskiego'' stadionā ar 2:1 apspēlēja Francijas ''Ligue 1'' klubu ''Rennes''.

• Pirmajā puslaikā ukraiņi Dmitro Kriskivs un Artems Bondarenko ar pendeli deva 2:0 doneckiešiem, bet otrā puslaika ievadā pieredzējušais kamerūnietis Karls Toko Ekambī vienus vārtus ''Rennes'' futbolistiem atguva.

• Visos pāros atbildes mači paredzēti tieši pēc nedēļas – 23.februārī.

Eiropas līgas pārspēles

Spēle1. spēle2. spēle
Ajax – Union Berlin0:023.02.
Barcelona – Man. United2:2 (0:0)23.02.
Salzburg – Roma1:0 (0:0)23.02.
Shakhtar – Rennes2:1 (2:0)23.02.
Bayer – Monaco2:3 (0:1)23.02.
Juventus – Nantes1:1 (1:0)23.02.
Sevilla – PSV3:0 (1:0)23.02.
Sporting – Midtjylland1:1 (0:0)23.02.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-16 21:50, pirms 2 gadiem
Kam tā VAR sistēma vajadzīga, ja nevienu strīdīgo situāciju, kuru uzreiz uz aci precīzi noteikt nevar, pat nepārbauda?

  +1 [+] [-]

, 2023-02-16 23:22, pirms 2 gadiem
Uģisss rakstīja: Kam tā VAR sistēma vajadzīga, ja nevienu strīdīgo situāciju, kuru uzreiz uz aci precīzi noteikt nevar, pat nepārbauda?
kaa tad nepaarbauda - paarbauda, ja par Barca-MU, vinsh tur regulaari klausiijaas austinjaa, vienkaarshi VAR tiesnesis uzskatiija, ka nav pamata mainiit leemumus.

     [+] [-]

, 2023-02-17 10:11, pirms 2 gadiem
nu, bet varbūt tur bija pendele, kad nogāza Rešfordu?...kāpēc VAR to neskatījās, ja visi pie TV redzēja, ka tas moments ir jāskatās?

     [+] [-]

, 2023-02-17 10:41, pirms 2 gadiem
iespējamo sodu pret Rešfordu VAR nemaz nevarēja skatīties (vismaz rādīt, ka skatās), jo sods bija ārpus soda laukuma, un galvenais tiesnesis bija pieņēmis lēmumu, ka soda nav. līdz ar ko VAR nemaz nevarēja iejaukties. Cits jautājums, kāpēc VAR neiedeva pendeli par Freda roku soda laukumā - bet iespējams, ka tas bija tāpēc, ka galvenais pateica, ka rokas nebija un neko skatīties neiešu.

  -2 [+] [-]

, 2023-02-17 11:08, pirms 2 gadiem
Varenā Barselona labi pielika bikses vakar.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-17 11:43, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Varenā Barselona labi pielika bikses vakar.
Juventus vakar vispār aptirsās pret nabagiem

  -2 [+] [-]

, 2023-02-17 12:49, pirms 2 gadiem
R101 rakstīja: Juventus vakar vispār aptirsās pret nabagiem
Es neesmu juves fans. Es pat savā lietotājvārda esmu izkemojis šī kluba nosaukumu, bet tu esi tik tups, ka to nesaproti.

     [+] [-]

, 2023-02-17 13:42, pirms 2 gadiem
Onka rakstīja: iespējamo sodu pret Rešfordu VAR nemaz nevarēja skatīties (vismaz rādīt, ka skatās), jo sods bija ārpus soda laukuma, un galvenais tiesnesis bija pieņēmis lēmumu, ka soda nav. līdz ar ko VAR nemaz nevarēja iejaukties. Cits jautājums, kāpēc VAR neiedeva pendeli par Freda roku soda laukumā - bet iespējams, ka tas bija tāpēc, ka galvenais pateica, ka rokas nebija un neko skatīties neiešu.
Kāpēc nevarēja?
1. Ja ir pārkāpums, tad iespējama sarkanā.
2. Ja ir pārkāpums, bija/nebija soda laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-17 13:48, pirms 2 gadiem
R101 rakstīja: Juventus vakar vispār aptirsās pret nabagiem
Viņš ir Kristīnes fans, tāds, kuram liels plakāts pie sienas guļamistabā

     [+] [-]

, 2023-02-17 15:00, pirms 2 gadiem
pajaat rakstīja: Kāpēc nevarēja?
1. Ja ir pārkāpums, tad iespējama sarkanā.
2. Ja ir pārkāpums, bija/nebija soda laukumā.
var jau atrast netā ka pārkāpums bija ārpus soda laukuma, un lielākā problēma bija ka galvenais nenosvilpa sodu vispār - ja būtu nosvilpis, un iedevis dzelteno, tad var varētu piedāvāt VAR, ka bija pēdējās cerības sods. tā kā tas nenotika - un galvenais uzskatīja, ka kontakts bija, bet spēles epizode.