Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PAOK no Čempionu līgas negaidīti izslēdz "Benfica", tālāk soļo arī Kijeva un Ģente

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

PAOK no Čempionu līgas negaidīti izslēdz "Benfica", tālāk soļo arī Kijeva un Ģente
Saloniku PAOK futbolisti. Foto: Dimitris Tosidis/EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas ievadā negaidītu panākumu svinēja Grieķijas vicečempione Saloniku PAOK, kas savā laukumā ar 2:1 apspēlēja Portugāles Superlīgas sudraba medaļnieci Lisabonas "Benfica".

PAOK un "Benfica" iepriekš pēdējoreiz savā starpā bija tikušās salīdzinoši nesen - 2018./19. gada sezonas Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā. Toreiz lisabonieši divu spēļu summā bija pārāki ļoti pārliecinoši (5:2), tādēļ šoreiz PAOK bija papildus motivācija reabilitēties.

Pirmajā puslaikā laukumā pilnībā dominēja "Benfica", mājiniekiem tikai ar veiksmes un vārtsarga Živko Živkoviča meistarības palīdzību nosargājot savu cietoksni neieņemtu. Arī pēc 15 minūšu pārtraukuma "Benfica" bija tuvu, lai iegūtu vadību, taču arī pēc brazīlieša Evertona bīstamā sitiena savā vietā bija vārtsargs Živkovičs. Negaidīts pavērsiens notika 63. minūtē, kad PAOK ātrā uzbrukuma noslēgumā anglis Čaba Akpoms no kreisās malas izdarīja piespēli vārtu priekšā esošajam Dimitrim Jannulim, kurš panāca 1:0.

Notikumu attīstība pavērsās par labu PAOK komandai, serbu pussargam Andrijam Živkovičam 75. minūtē ar filigrānu raidījumu savas bijušā kluba vārtu labējā apakšējā stūrī dubultojot mājinieku vadību - 2:0. Viesi no Portugāles izmisīgi centās sasmelt izlieto ūdeni, taču pirmos augļus ieguva tikai tad, kad jau bija par vēlu - kompensācijas laika pēdējā minūtē, kad Rafam Silvam izdevās veiksmīgi pieslēgties komandas biedra centrētajai bumbai.

Lisabonas "Benfica" Čempionu līgas pamatturnīrā neiekļuva pēc desmit sezonu pārtraukuma.

Kvalifikācijas "play-off" kārtā PAOK cīnīsies ar Krievijas Premjerlīgas bronzas medaļnieci "Krasnodar". Savukārt citā pārī savā starpā spēkosies Ukrainas vicečempione Kijevas "Dynamo" un pirms Covid-19 pandēmijas Beļģijas čempionāta otrajā pozīcijā atradusies "Gent".

Kijevieši šovakar ar 2:0 apspēlēja Alkmāras "AZ", abus vārtus gūstot otrajā puslaikā, kas, atšķirībā no mača pirmajām 45 minūtēm, bija dažādu notikumu pilns. 49. minūtē Luksemburgas izlases futbolists Gersons Rodrigešs skaisti trieca bumbu zem Alkmāras vienības pārliktņa, bet "Dynamo" pārsvaru 86. minūtē dubultoja Mikola Šaparenko. Jāatzīmē, ka "AZ" futbolisti divas reizes pamanījās trāpīt pa mājinieku vārtu pārliktni.

Savukārt Ģentē vietējais klubs, kas Beļģijas čempionātā pašreiz atrodas tikai 16. pozīcijā, veica par astoņiem sitieniem mazāk (9:17) nekā pretinieki, taču spēja ar 2:1 uzveikt Austrijas Bundeslīgas otro labāko klubu Vīnes "Rapid". Rezultātu 36. minūtē pēc sitiena ar galvu atklāja Niklass Doršs, bet 59. minūtē ukrainis Romāns Jaremčuks no 11 metru atzīmes dubultoja "Gent" vadību - 2:0. Aizraujošs izvērtās kompensācijas laiks, kura trešajā minūtē 17 gadus vecais Jusufs Demirs vienus vārtus "Rapid" vienībai atguva, kā arī mača pēdējās sekundēs Vīnes komandas spēlētāja Leo Graimla raidītā bumba lidoja tikai nedaudz secen mājinieku vārtiem.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3. kārta

SpēleRez./Datums
Dynamo Kyiv (Ukraina) — AZ Alkmaar (Nīderlande)2:0
PAOK Thessaloniki (Grieķija) — Benfica (Portugāle)2:1
Gent (Beļģija) — Rapid Wien (Austrija)2:1
Omonia Nicosia (Kipra) — Crvena Zvezda (Serbija)16.09.
Qarabağ (Azerbaidžāna) — Molde (Norvēģija)16.09.
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) — Dinamo Brest (Baltkrievija)16.09.
Ferencváros (Ungārija) — Dinamo Zagreb (Horvātija)16.09.
Midtjylland (Dānija) — Young Boys (Šveice)16.09.

     [+] [-]

, 2020-09-15 23:58, pirms 4 gadiem
Živkovičs PAOK pievienojās septembra sākumā par brīvu. Iepriekšējais klubs viņam bija...Benfica. PAOK uzvara nozīmē to, ka ČL grupu turnīrā debitēs šis grieķu klubs vai Krasnodara. Benfica pēdējās 10 sezonas pēc kārtas spēlēja ČL grupu turnīrā, tagad šī sērija pārtrūks, EL grupu turnīrā pēdējo reizi spēlēts 2009./10.g. sezonā. Benficas zaudējums nozīmē to, ka Ajax ČL grupu turnīra izlozē būs 2.grozā. Rapid vārtu guvējs ir dzimis 2003.gadā. Interesanti, ka Ģentes sastāvā ir 3 ukraiņi (2 no kuriem pēdējos gados regulāri tiek saukti uz izlasi) un nākošajā kārtā pretī Kijevas Dinamo.