Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" aizraujošā Superkausā izcīna uzvaru pendelēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liverpool" aizraujošā Superkausā izcīna uzvaru pendelēs
"Liverpool" apsveic varoni Adrianu. Foto: AP/Scanpix

Ceturto reizi vēsturē UEFA Superkausu izcīnījusi "Liverpool", kas Stambulā pēc 1:1 pamatlaikā un 2:2 pagarinājumā pendelēs pārspēja Londonas "Chelsea". Liverpūles rindās abus vārtus guva Sadio Manē, un uzvarētājiem izdevās realizēt visas pendeles.

"Liverpool" sastāvā galvenais notikums bija Robertu Firmīnu palikšana rezervē, viņa vietā laukumā dodoties Aleksam Oksleidam-Čemberleinam. Viņam tas bija pirmais starta vienpadsmitnieks 477 dienu laikā – kopš 2018. gada aprīļa, kad tika piedzīvota nopietna ceļgala trauma. Tikmēr "Chelsea" aizsardzības līnija pēc kaunpilnā zaudējuma pret "Manchester United" (0:4) nemainījās, taču ierindā atkal bija Ngolo Kantē un Olivjē Žirū, kā arī pirmo reizi starta sastāvā gāja amerikānis Kristians Pulisiks.

Cīņas ievadā liels pārsvars piederēja "Liverpool", un nebija tālu līdz 11 metru soda sitienam, jo pēc Sadio Manē akrobātiskā sitiena bumba trāpīja Ērikam Kristensenam pa roku, tomēr pārkāpums netika fiksēts (šis bija pirmais Superkauss, kurā tika izmantots VAR). 16. minūtē sprintu pa labo malu pēc tālas piespēles veica Mohameds Salāhs, izdarot sitienu ar kreisās pēdas ārmalu, bet bumbu no apakšējā stūra izvilka Kepa Arizabalaga. Drīz pēc tam viss sagriezās kājām gaisā – "Liverpool" bieži zaudēja bumbu laukuma centrā, bet aizsardzība izskatījās pagalam vāji.

Pedro iziet vienatnē pret vārtsargu liedza tikai Endija Robertsona sprints, bet pēc minūtes spānis tāpat nokļuva sitiena pozīcijā, no šaura leņķa triecot bumbu pret pārliktni. Pēcāk Pedro bija piespēlētāja lomā, bet Mateo Kovačičam tikt pie bumbas neļāva pretinieku vārtsarga Adriana laicīgi pieņemtais lēmums, izejot no vārtiem. Brīdinājuma zvani palika nesadzirdēti, un 36. minūtē "Chelsea" atklāja rezultātu.

Atrodoties sešu spēlētāju ielenkumā, Pulisikam tāpat izdevās atdot teicamu piespēli pa kreisi, kur bumbu gaidīja neviena netraucētais Žirū, un pieredzējušais uzbrucējs nepievīla – precīzs sitiens tālajā stūrī, panākot 1:0 Londonas vienības labā. Līdz puslaika pārtraukumam "Chelsea" vēlreiz nogādāja bumbu pretinieku vārtos, tomēr Pulisikam ar VAR palīdzību tika konstatēta aizmugure. "Liverpool" allaž stabilā aizsardzība pirmajās 45 minūtēs izskatījās pēc pašdarbnieku pulciņa.

Eksperiments nebija izdevies, un Jirgens Klops pārtraukumā veica maiņu, laukumā laižot Firmīnu. Svarīgākais zobrats vācu speciālista spēles stilā radīja lielas problēmas "Chelsea" aizsardzībai, un vārtu guvums ilgi nebija jāgaida. Liverpūlei bija nepieciešamas tikai divas minūtes – Firmīnu nospēlēja uz aizmugures robežas, ieguva bumbu soda laukumā un lēcienā piespēlēja Manē, kuram bija tikai jātrāpa tukšos vārtos. Drīz pēc 1:1 panākšanas bija vēl viens moments, bet bumba pēc Fabinju tālsitiena aizgriezās prom no vārtiem.

Pēc vētrainā sākuma abas komandas nomierinājās, un nākamā vētra bija jāgaida līdz 75. minūtei, kad "Liverpool" varēja izpildīt stūra sitienu. Bumba nonāca līdz Salāham, ar kura sitienu galā tika Arizabalaga. Atlēkusī bumba palika vārtu priekšā, un pie sitiena tika Virdžils van Deiks. Uz zemes guļošajam Kepam brīnumaini izdevās vēlreiz aizķert sitienu, novirzot bumbu uz pārliktni. "Chelsea" atbildēja ar pretuzbrukumu un precīzu Meisona Maunta sitienu, taču viņam tika fiksēta aizmugure. Nevienai no komandām 90 minūtēs neizdevās izraut panākumu, tāpēc bija jāspēlē pagarinājums.

"Liverpool" Stambulā bija ieradusies izcīnīt kausu, un 95. minūtē vēlreiz nostrādāja Manē un Firmīnu saikne. Senegālietis iemeta bumbu brīvajā zonā, brazīlietis piespēlēja atpakaļ, un Manē no soda laukuma iekšienes trieca bumbu zem pārliktņa – 2:1. Tomēr prieki izrādījās īsi – Adrians, kurš mirkli iepriekš izglāba komandu, nopelnīja 11 metru soda sitienu, aizķerdams Tamiju Eibrahamu. Pie bumbas devās Žoržinju, un balsta pussargs nodemonstrēja apbrīnojamu aukstasinību – 2:2.

Tā nebija vienīgā pendele, ko redzējām mača laikā – uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama 11 metru sitienu sērija. "Liverpool" piecos sitienos nekļūdījās (Firmīnu, Fabinju, Origī, Aleksandrs-Ārnolds un Salāhs), kamēr "Chelsea" realizēja pirmās četras iespējas. Piektā pendele tika uzticēta Eibrahamam, kurš gribēja sist pa vidu, bet bumbu ar kājām atvairīja Adrians, atnesot "Liverpool" trofeju.

"Liverpool" tas bija ceturtais Superkauss, pirms tam trofeju izcīnot 1977., 2001. un 2005. gadā. Vairāk – pieci – ir tikai "Barcelona" un "Milan" kontā, bet četrus kausus izcīnījusi arī Madrides "Real".

Liverpool – Chelsea 2:2 (0:1)

Vārti: Manē 48', 95' – Žirū 36', Žoržinju 101' (11m)
11 metru sitienu sērijā ar 5:4 uzvarēja "Liverpool"
Brīdinājumi: Hendersons, Aleksandrs-Ārnolds – Azpiliketa
Liverpool: Adrians, Robertsons (Aleksandrs-Ārnolds 91'), van Deiks, Matips, Gomess, Hendersons, Fabinju, Milners (Veinaldums 64'), Manē (Origī 103'), Salāhs, Oksleids-Čeimberleins (Firmīnu 46')
Chelsea: Arizabalaga, Emersons, Kristensens (Tomori 85'), Zumā, Azpiliketa, Kovačičs (Bārklijs 101'), Kantē, Žoržinju, Pedro, Žirū (Eibrahams 74'), Pulisiks (Maunts 74')
Galvenā tiesnese: Stefanī Frapārta

Iepriekšējie pieci UEFA Superkausi

GadsSpēleRez.
2019.Liverpool-Chelsea3:2 P
2018.Atletico-Real4:2 P
2017.Real – United2:1
2016.Real – Sevilla3:2 P
2015.Barcelona – Sevilla5:4 P
2014.Real – Sevilla2:0

     [+] [-]

, 2019-08-15 00:49, pirms 5 gadiem
pēdējais sitiens vnk tiiiik šausmīgs -___-

  +3 [+] [-]

, 2019-08-15 00:54, pirms 5 gadiem
YNWA Liverpool

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 00:56, pirms 5 gadiem
Chelsea 9. numura lāsts turpinās.

     [+] [-]

, 2019-08-15 00:58, pirms 5 gadiem
Ahhhaaaa kur ir Chelsea fani ? 😂😂😂 Teicu ka Pool paņems , labi ne 3-1 kā prognozēju , bet tomēr 😂😂

  +2 [+] [-]

, 2019-08-15 01:06, pirms 5 gadiem
Visu cienju Lampardam par uzticeeshanos jaunajiem,sezonas beigaas tas tikai atmaksaasies.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 01:07, pirms 5 gadiem
Es Ceru, ka tikai vēl ieskriesies (diemžēl neesmu skatījies pirmssezonas spēles un arī pret ManCity neredzēju), bet šajā spēlē nepārliecināja pozicionāli aizsardzība - tik daudz tukšumu, Chelsea būtu nedaudz veiksmīgāka - tik daudz iespēju. Plus Adrianu ļoti vāji (šādam līmenim) ievada bumbu spēlē ar kāju. Bet ļoti jauki, ka gūta trofeja - varbūt ne tā pati nozīmīgākā un sarežģītākā, bet tāpat feini. Stambula pendelēm pateicīga vieta. P.S. negribēju, lai hendersons sist pendeli, labi , ka nesita

     [+] [-]

, 2019-08-15 01:10, pirms 5 gadiem
Chelsea izdarīja ļoti lielu darbu. Divas unikālas komandas nevar uzvarēt!
Gan spēle pret MU bija ļoti laba gan pret Liverpool. Viennozīmīgi CFC ir viena no galvenajām pretendentēm uz top 4!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 01:14, pirms 5 gadiem
Artudito rakstīja: Es Ceru, ka tikai vēl ieskriesies (diemžēl neesmu skatījies pirmssezonas spēles un arī pret ManCity neredzēju), bet šajā spēlē nepārliecināja pozicionāli aizsardzība - tik daudz tukšumu, Chelsea būtu nedaudz veiksmīgāka - tik daudz iespēju. Plus Adrianu ļoti vāji (šādam līmenim) ievada bumbu spēlē ar kāju. Bet ļoti jauki, ka gūta trofeja - varbūt ne tā pati nozīmīgākā un sarežģītākā, bet tāpat feini. Stambula pendelēm pateicīga vieta. P.S. negribēju, lai hendersons sist pendeli, labi , ka nesita
Tu gribēji teikt MU! Chelsea varēja arī uzvarēt. 2 štangas un kādas 4 ļoti labas iespējas pret MU bija! Bumba vārtos vnk negāja,tā gadās!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 01:19, pirms 5 gadiem
Es kā neitrāls līdzjutējs droši apgalvoju, ka pēdējā pendele bija japarsit, jo Adrians nebija ar vismaz vienu kāju uz līnijas, kā to pieprasa jaunie noteikumi.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-15 08:10, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Es kā neitrāls līdzjutējs droši apgalvoju, ka pēdējā pendele bija japarsit, jo Adrians nebija ar vismaz vienu kāju uz līnijas, kā to pieprasa jaunie noteikumi.
Tu, kā “neitrāls līdzjūtējs”, vari iet ieskrieties. Spēle, vārtiem bagāta, līdz pēdējai otrā papildlaika kompensācijas laika sekundei, kā arī saldajā pendeles. Abrahams izpildīja ļoti vāju sitienu, pārdega, gadās. Tā, ka samierinies un beidz, lūdzu, smirdināt portālu ar pāris ārzemju Chelsea fanu viedokļiem, kurus esi salasījies forumos.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 08:19, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Es kā neitrāls līdzjutējs droši apgalvoju, ka pēdējā pendele bija japarsit, jo Adrians nebija ar vismaz vienu kāju uz līnijas, kā to pieprasa jaunie noteikumi.
Neitrāls nu gan tu neesi, jo tad tu atzīmētu neiedoto pedeli 5. minūtē, kur Manē gribēja kritienā sist pa kasti un tīri pa rokām aizsargam. Nemaz nerunājot, ka nevajadzētu piešķirt pendeli, kuru iedeva Chelsea

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 08:32, pirms 5 gadiem
Jā Pool smags sezonas sākums zinot ka traumas Keita,Alisonam un Klainam.Izskatās ka uz Roma tiks pārdots arī Lovrens.Bet joprojām pietrūkst kārtīga AMC kas redzams ka Hendersonam nesanāk uzbrukumu veidošana un standarti.Prieks ka sastāvam klāt pievelk jaunos-Brūsters,Eliots un Havna.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 09:14, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Jā Pool smags sezonas sākums zinot ka traumas Keita,Alisonam un Klainam.Izskatās ka uz Roma tiks pārdots arī Lovrens.Bet joprojām pietrūkst kārtīga AMC kas redzams ka Hendersonam nesanāk uzbrukumu veidošana un standarti.Prieks ka sastāvam klāt pievelk jaunos-Brūsters,Eliots un Havna.
Klains ir tālākais beņķis... nav viņš arī vajadzīgs. Keita tomēr pagaidām nav sākumsastāvs. Alisona trauma gan ir pamatīgs trieciens, te pirmajās nedēļās jau var pazaudēt kausu.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 09:58, pirms 5 gadiem
..Klops turpina papildināt savu trofeju kolekciju

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 10:47, pirms 5 gadiem
Pirms sitiena jau bij redzams, ka mellais ananās nopūdelēs..

     [+] [-]

, 2019-08-15 10:58, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Klains ir tālākais beņķis... nav viņš arī vajadzīgs. Keita tomēr pagaidām nav sākumsastāvs. Alisona trauma gan ir pamatīgs trieciens, te pirmajās nedēļās jau var pazaudēt kausu.
Bet nav sastāva dziļuma bet sezonas sākumā tas noderētu.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-15 15:42, pirms 5 gadiem
Sashok rakstīja: Tu, kā “neitrāls līdzjūtējs”, vari iet ieskrieties. Spēle, vārtiem bagāta, līdz pēdējai otrā papildlaika kompensācijas laika sekundei, kā arī saldajā pendeles. Abrahams izpildīja ļoti vāju sitienu, pārdega, gadās. Tā, ka samierinies un beidz, lūdzu, smirdināt portālu ar pāris ārzemju Chelsea fanu viedokļiem, kurus esi salasījies forumos.
100% 5 min pēc Salaha sitiena bija pendele ( daudz pamatotāk, kā to, ko iedeva pagarinājumā!).
Un ja tik formāli grib pieiet noteikumiem, tad arī Chelsia kapteinim pēc dzeltenās par agresīvu uzvedību un strīdiem ar tiesnesi, bija otru dzelteno jādod! Liverpool pelnīti uzvarēja!