Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA soda Krievijas tiesnesi par neziņošanu par pārkāpumiem "Ventspils" spēlē

Rolands Eliņš

UEFA soda Krievijas tiesnesi par neziņošanu par pārkāpumiem "Ventspils" spēlē
Tiesnesis Sergejs Lapočkins. Foto: Andrei Shramko/TASS/Scanpix

UEFA oficiāli paziņojusi, ka Ētikas un disciplinārlietu komisija nolēmusi uz 90 dienām no futbola aktivitātēm diskvalificēt Krievijas tiesnesi Sergeju Lapočkinu. Krievijas mediji norāda, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar 2018. gada Eiropas līgas spēli starp "Ventspili" un Francijas "Bordeaux".

UEFA mājaslapā norādīts, ka pēc veiktās izmeklēšanas tika uzsākta disciplinārlieta pret Krievijas futbola tiesnesi Sergeju Lapočkinu. Viņš ir FIFA kategorijas tiesnesis kopš 2013. gada, daudz tiesājis Krievijas Premjerlīgas mačus, kā arī dažāda līmeņa starptautisko turnīru spēles, ieskaitot izlašu spēles un Eirokausus.

Lapočkinam ir piespriesta 90 dienu diskvalifikācija par UEFA Disciplinārā reglamenta 11. un 12. punkta pārkāpšanu. Šajā reglamentā 11.2.a punkts norāda, ka aizliegta iesaistīšanās vai mēģinājumi iesaistīties krāpšanā vai korupcijā, ieskaitot pasīvas lomas ieņemšanu šajā procesā. Savukārt 12.2.a punkts norāda uz personām, kas tieši vai netieši iesaistās likmju veikšanā uz oficiālām spēlēm vai kurām ir finansiālā interese šādā procesā.

Konkrētākas ziņas UEFA lēmumā nav sniegtas, taču vairāki Krievijas mediji ziņo, ka Lapočkins šo sodu saņēmis sakarā ar spēli, kurā piedalījies Latvijas futbola klubs. 2018. gada vasarā "Ventspils" cīnījās Eiropas līgā un savā laukumā 26. jūlijā aizvadīja maču pret Francijas "Bordeaux", kurā piekāpās ar 0:1. Šīs spēles galvenais tiesnesis bija Lapočkins.

Kā norāda Krievijas mediji "Champion" un "Sport-Express", Lapočkins sodu saņēmis par to, ka neesot ziņojis par novērotiem pārkāpumiem šīs spēles sakarā. Pie Lapočkina esot vērsušās kādas personas, kuras aicinājušas manipulēt ar spēles rezultātu. Lapočkins ir sodīts nevis par to, ka būtu tam piekritis un būtu negodīgi iespaidojis spēles rezultātu, bet gan ka par nelikumīgo piedāvājumu nav ziņojis attiecīgajām iestādēm.

"Šo piedāvājumu veica vienas komandas pārstāvji ar lūgumu nodrošināt vajadzīgo rezultātu," krievu medijs "Championat" citē situācijai pietuvinātu avotu. "Lapočkins atteicās, taču neziņoja par to UEFA, tāpēc arī tagad sodīts."

FK "Ventspils" vadību 2018. gada sākumā bija pārņēmis Adlans Šišhanovs. Viņš vēlāk tika iekļauts Latvijas valsts melnajā sarakstā, bet pēc šīs Virslīgas sezonas neveiksmīgā sākuma portālam Sportacentrs.com paziņoja par savu aiziešanu no komandas prezidenta amata.

Jāuzsver, ka Krievijas mediju sniegtā informācija nenorāda, kuras komandas – Šishanova vadītās "Ventspils" vai Francijas augstākās līgas pārstāves "Bordeaux" – pārstāvji bija vērsušies pie tiesneša.

Izmantotie resursi:
https://disciplinary.uefa.com/insid...
https://m.sports.ru/football/109609...
https://www.championat.com/football...

 +11 [+] [-]

, 2021-04-15 20:56, pirms 3 gadiem
Nu, skaidrs, ka tie kukuļotāji bija no Bordo

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 21:09, pirms 3 gadiem
Lapočkins piedraudēja Adlanam , ka sūdzēs UEFA. Šišhanovs iedeva ķepainim 10 štukas par neziņošanu.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 21:39, pirms 3 gadiem
Ak šīs fīres..viens pa burbuli..kā nākamais tiek bīdīts visiem iespējamiem līdzekļiem iekšā

     [+] [-]

, 2021-04-15 21:56, pirms 3 gadiem
bandidos fair play-zuruck nach Hause

  +2 [+] [-]

, 2021-04-15 22:37, pirms 3 gadiem
kurš nostučīja?

  +3 [+] [-]

, 2021-04-15 22:46, pirms 3 gadiem
visticamāk, kā jau latvijcu futbolā pierasts, saruna notika franču valodā

  +2 [+] [-]

, 2021-04-15 23:02, pirms 3 gadiem
pūce , 22:37, pirms 23 minūtēm , ignorēt , atbildēt
kurš nostučīja?

Līnijtiesnesis , jo Lapočkins nepadalījās.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-16 00:13, pirms 3 gadiem
Rekur jau visa skaidrā bilde ,Adlana aiziešanai ,čalis jau zināja ka viss drīz nāks gaismā un te pāris dienas atpakaļ paziņo par atkāpšanos. Nesanāca ar Ventspili uzvārīties uz toto.😅😅😅

  +1 [+] [-]

, 2021-04-16 00:35, pirms 3 gadiem
Interesanti, uz kuru valsti tagad dosies toto shēmotāji Adlans ar Gavrīlovu? "Investors Adlans" ?!?, smiekli nāk... Pretīgi tipiņi, īpaši Gavrīlovs - reāls gnīda.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-16 00:38, pirms 3 gadiem
Ja būtu paziņojis UEFA, iespējams, kāds ar x5 piebrauktu

     [+] [-]

, 2021-04-16 01:09, pirms 3 gadiem
Comanchero rakstīja: Ja būtu paziņojis UEFA, iespējams, kāds ar x5 piebrauktu
Gluži manas domas.

     [+] [-]

, 2021-04-16 08:39, pirms 3 gadiem
Agrāk vai vēlāk mēsli uzpeld,bet kas Adlans par fruktu,bija zināms vēl, pirms viņam tika pārdotas FK Ventspils akcijas ,starp citu,ar Lemberga kunga svētību.Informācija netā bija pietiekoša,gan par biznesa darījumiem Krievijā,gan negodīgām spēlēm Moldovas čempionātā un dabiski nodokļu nemaksāšana.Ar visu šo bagāžu viņu pieņēmām atplēstām rokām.Tagad sagaidījām dabisku rezultātu.Šī ir liela problēma ne tikai Ventspilij,bet arī visam Latvijas profesionālajam futbolam,jo jāsaprot,ka neviens nenāks investēt mūsu futbola klubos naudu tikai tāpat vien.Zem visa tā slēpjās kaut kāda interese un diemžēl vairums gadījumos tā interese ir neveselīga un saistīta ar kriminālu.Gan ar naudas atmazgāšanu un to plūsmas iespējām caur ES valstīm(investoriem no Krievijas),gan iespēja piepelnīties toto lauciņā,kaut vai lai gādātu budžetu nākamajai sezonai.Mums nav un nebūs tā kā bagātās rietumu valstīs ,kur valda tirgus likumi,televīzijas translāciju tiesības,nauda par reklāmām un galu galā ienākumi no suvenīriem un biļetēm,kad lielie stadioni parasti ir pārpildīti.Mums pat nav tādu stadionu,skatītāju interese.Nekā mums nav,tad varbūt laiks nolaisties uz zemes un pārskatīt to futbola saimniecības virsotni-virslīgu.It sevišķi pēc tam,kad mūsu bagātajiem onkuļiem,kuriem interesēja futbols un tā attīstība valstī(Indriksons,Zaharjins,Bespalovs) ir pagājuši malā vai citā saulē.Tad bija stabilitāte,tagad atnākusi zemestrīce Latvijas futbolā un visam tam klāt viss kas pēdējos gados iet greizi LFF. Lašenko kungam labi sanāca vadīt telpu futbola sabiedrību,tagadējais amats viņam ir krietni par smagu.Nevelk viņš ar savu komandu šo vezumu.Nepatikšanas viena pēc otras.Ko tagad darīsim ar Noah.Kā var būt LFF juristi tik glupi,ka neparedz iespējamās sekas,jeb varbūt tas tīši tā nostrādāts.Nu tikai atliek samaksāt kompensācijas naudu Daugavpils darboņiem.Nevarēja apčakarēt armēņus,apčakarēja federāciju.Skaisti.