Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai "Bayern" izslēgs no tālākas cīņas čempioni "Inter"?

Vai "Bayern" izslēgs no tālākas cīņas čempioni "Inter"?
Minhenes "Bayern" futbolisti Arjens Robens (no kreisās) un Franks Riberī
Foto: AFP/Scanpix Sweden

Šovakar UEFA Čempionu līgas 1/8 finālu atbildes spēlēs Minhenes "Bayern" uzņems pašreizējo kausa īpašnieci Milānas "Inter", kas savā laukumā piekāpās ar 0:1. Tikmēr Mančestrā izšķirsies "United" un Marseļas "Olympique" liktenis - pirmajā mačā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0. Abas spēles sāksies plkst.21:45 pēc Latvijas laika.

Krīžu nomāktais "Bayern" par revanšu pret "Inter"

Pirmajā spēlē Milānā panākumu "Bayern" nodrošināja Arjena Robena individuālais sniegums - pēc holandieša sitiena bumbu sev priekšā atsita ''Inter'' vārtsargs Sēzars, un Mario Gomess pēdējā minūtē no pāris metriem raidīja to vārtos (1:0 par labu "Bayern”). Jāatzīmē, ka "Inter" Eirokausos palicis kā pēdējais itāliešu klubs (pagājušajā nedēļā "Milan" krita pret "Tottenham"), kamēr Vācijai ČL ceturtdaļfinālā pārstāvniecību nodrošinājusi Gelzenkirhenes "Schalke".

Šovakar mājiniekiem būs pieejams maksimāli labākais sastāvs - "Bayern" nometnē visi spēlētāji (vienīgais izņēmums ir Ivica Oličs) beidzot ir atguvušies pēc dažādiem savainojumiem, kas komandu mocīja sezonas pirmajā daļā. Pa vienam brīdinājumam ir Danijelam Pranjičam, Gomesam un Toni Krosam. "Inter" komandas jaunākā informācija liecina, ka treniņus Minhenē aizvadījuši Lusiu un Milito, taču par viņu fizisko gatavību vēl jālemj trenerim. Jau ziņots, ka kājas savainojuma dēļ šī sezona beigusies Valteram Samuelam. Pa brīdinājumam azotē ir Lusiu un Kristianam Kivu.

Čempionu līgā abas iepriekš tikušās labi zināmajā pagājušās sezonas finālā, kad ar 2:0 (abus vārtus guva Djego Milito) uzvarēja un kausu izcīnīja "Inter”. Savukārt 2006./2007.gada sezonā grupu turnīrā "Bayern" viesos vispirms ar 2:0 pieveica itāliešus, bet otrajā mačā Minhenē Patriks Vjerā kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1.

Šosezon abas jau tikušās ar attiecīgi itāļu un vācu komandām. Grupu turnīra pirmajā kārtā "Bayern" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Roma" (bavāriešu kopējā mājas spēļu statistika pret itāļu klubiem ir sešas uzvaras, pieci neizšķirti un četri zaudējumi). Tikmēr "Inter" Brēmenē ar 0:3 atzina "Werder" pārākumu, līdz ar to piedzīvojot zaudējumu jau ceturtajā izbraukuma spēlē Vācijā pēc kārtas. Pēdējo reizi "Inter" Vācijā izcīnīja panākumu ČL 2002./2003.gada sezonā, ar 2:0 sakaujot Leverkūzenes "Bayer". Kopējā izbraukumu spēļu bilance pret vāciešiem – četras uzvaras un septiņi zaudējumi.

Interesanti, ka UEFA turnīros "Bayern" uzvarējusi visos 20 dueļos, kuros pirmajā spēlē viesos minhenieši bijuši vadībā, pie tam piecos no tiem ar rezultātu 1:0. Savukārt "Inter" tikai divreiz (no sešām reizēm) spējis uzvarēt divu spēļu summā, kad pirmajā mačā piedzīvots zaudējums savā laukumā, bet tikai reizi (UEFA kausa izcīņas 1987./1988.gada sezonā pret "TPS Turku"), kad rezultāts pirmajā spēlē mājās bija 0:1.

"Bayern" pēc diviem zaudējumiem Bundeslīgā un izstāšanās no kausa izcīņas (kas Luisam van Gālam maksāja galvenā trenera amatu) iesildīšanās šim mačam bija varena - pagājušajā kārtā ar 6:0 tika iznīcināts "Hamburger SV". Kopvērtējumā bavārieši atrodas tikai ceturtajā vietā ar 45 punktiem 26 spēlēs, divus punktus atpaliekot no trešajā vietā esošās "Hannover", bet septiņus zaudējot Leverkūzenes "Bayer" jeb otrajai vietai un automātiskai ceļazīmei uz nākamās sezonas ČL pamatturnīru.

Itālijas A Sērijā "Inter" ar 29 spēlēm izcīnītiem 57 punktiem ieņem otro vietu, piecus punktus zaudējot līderei "Milan". Aizvadītajā kārtā "Inter" pārtrūka četru uzvaru sērija vietējā čempionātā, kad milānieši viesos nespēja uzveikt "Brescia" futbolistus (1:1).

Fergusons pret Dešāmu, Mančestra pret Marseļu

Pirmā spēle Marseļā noslēdzās bez gūtiem vārtiem (0:0), taču šovakar vārti pilnīgi noteikti tiks gūti – ja ne pamatlaikā vai pagarinājumā, tad vismaz pēcspēles sitienu sērijā. Mančestras "United" Anglijas Premjerlīgā šobrīd ieņem pirmo vietu, par trim punktiem apsteidzot "Arsenal". Tiesa, londoniešiem ir spēle rezervē. Savukārt Marseļas "Olympique" Francijā ieņem tikai ceturto vietu, tomēr no līderes "Lille" atpaliek pavisam maz – par četriem punktiem.

Sarkanie velni teicami iesāka sezonu, taču dažādu iemeslu dēļ pēdējā laikā buksē - "United" pēdējās piecās spēlēs ir piedzīvojusi tikpat (divus) zaudējumu, cik sezonas pirmajās 39 (!) spēlēs kopā… Tikmēr marseļieši pēdējos 10 mačos izcīnījuši septiņas uzvaras, vienīgo zaudējumu pirms pusotras nedēļas piedzīvojot savā laukumā – jau pieminētā "Lille" uzvaru izrāva kompensācijas laikā (2:1). Mančestras un Marseļas klubi savā starpā pēdējoreiz spēlējuši 1999.gadā – grupu turnīrā "United" zaudēja viesos (0:1), taču uzvarēja savā laukumā (2:1, toreiz uzvaras vārtus 83.minūtē guva Pols Skolzs).

"United" šosezon lieliski spēlējis savā laukumā, 21 mačos izcīnot 18 uzvaras un nepiedzīvojot nevienu zaudējumu (vārtu attiecība 48:12). Pēdējoreiz savā laukumā "United" zaudēja pirms nedaudz mazāk nekā gada – 3.aprīlī pret "Chelsea" (1:2). Čempionu līgas "play-off" mančestrieši mājās pēdējoreiz zaudēja 2005.gada 23.februārī (0:1 pret "Milan"), bet kopš tā laika 11 mačos ir 10 uzvaras un septiņas sausās spēles. Tāpat "United" savā laukumā "Ligue 1" klubiem nav zaudējis 11 spēles pēc kārtas.

Marseļas "Olympique" izslēgšanas spēlēs iekļuva pirmo reizi kopš 1993.gada (togad marseļieši kļuva par čempioniem), savukārt "United" pret "Ligue 1" pārstāvēm play-off spēlēs jau trešo reizi. Ja astotdaļfinālā pret Lionas "Olympique" (1:1 viesos, 1:0 mājās) un "Lille" (1:0 gan Lillē, gan Mančestrā) izdevās uzvarēt, tad pirms 13 gadiem "United" ceturtdaļfinālā nepārvarēja "Monaco" barjeru – 0:0 izbraukumā un 1:1 "Old Trafford".

"United" rindās netrūkst savainoto - Rio Ferdinands, Andersons, Čisons Paks, Džonijs Evanss un Maikls Ouens. Pirms pavisam neilga laika situācija šķita krietni draudīgāka, tomēr šovakar palīdzēt varēs gan Nani un Antonio Valensija, gan Nemanja Vidičs un Maikls Keriks. Arī daudziem viesu spēlētājiem bija savainojumu un/vai sportiskās formas problēmas, taču vienīgais iztrūkstošais ir brazīliešu uzbrucējs Brandau – viņš iepriekšējā nedēļā tika apsūdzēts seksuālā uzbrukumā, un nu Brandau atgriezies Brazīlijā izvēdināt galvu.

"Eirokausu spēles vienmēr ir nervozas, taču ir patīkami just nelielas bažas pirms tik lielām spēlēm kā šī. Spēlēsim pret ļoti pieredzējušu un spēcīgu komandu. Esam vērojuši pretiniekus divās izbraukuma spēlēs pret "Monaco" un "Rennes", un Marseļa parādīja tādu kvalitāti, kādu sagaidām rīt," vakar preses konferencē sacīja "United" galvenais treneris Alekss Fergusons. "Marseļa izmantos pretuzbrukumus, taču modernajā futbolā ir vairāki veidi, kā spēlēt ar pretuzbrukumiem. Pret Didjē spēlēju pirmoreiz, tādēļ man nav pietiekamu zināšanu, lai pateiktu, kā viņš spēlēs."

"Ja ielūkojamies statistikā, tas šķiet grūts uzdevums. Kaut arī pagājuši jau trīs vai četri gadi, kopš Mančestra ieguva šo trofeju, tā, pateicoties savam statusam, allaž tiek minēta starp galvenajām favorītēm. Uz papīra izskatās, ka tai būtu jātiek tālāk, taču arī mums ir labas izredzes – futbols netiek spēlēts uz papīra," teica marseļiešu vadītājs Didjē Dešāms. "Noskatoties spēli pret "Arsenal", neesmu drošs, kādu taktiku Fergusons izvēlēsies. Mums droši vien būs tikai trīs vai četras iespējas, tādēļ jābūt rūpīgiem nobeiguma fāzē."

Čempionu līga, 1/8fināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Milan – Tottenham0:10:00:1
Valencia – Schalke1:11:32:4
Roma – Shakhtar2:30:32:6
Arsenal – Barcelona2:11:33:4
Inter – Bayern0:1
Lyon – Real1:1
Kobenhavn – Chelsea0:2
Olympique Marseille – MU0:0

Izmantotie resursi:
F.C. Internazionale Milano - Sito Ufficiale
OM.net - Site officiel de l'Olympique de Marseille
The official website for European football –...
Manchester United Official Web Site
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

Kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 138

  • 67


1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-03-15 11:02, pirms 13 gadiem
Čisons Paks

the fcuk?

Ouvens atgriezies pēc traumas sadziedēšanas.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 11:02, pirms 13 gadiem
Tas tik buus kaut kas,ja no 24 eirokausos palikusajaam komandaam neviena Serie A kluba nebuus baigi nolaidushies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-03-15 11:58, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Lai gan man īpaši Inter nepatīk,gribu,lai uzver to klauna komandu - ar galveno klaunu - simulantu robēnu priekšgalā
Lai gan tu man nepatiic, bet jauzsver, ka tu esi klauns!

     [+] [-]

, 2011-03-15 12:03, pirms 13 gadiem
ceru,ka izslēgs!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 12:11, pirms 13 gadiem
inter to win

  -2 [+] [-]

, 2011-03-15 12:38, pirms 13 gadiem
2-0 speļu summa bus 2-1 inter win

     [+] [-]

, 2011-03-15 12:54, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Lai gan man īpaši Inter nepatīk,gribu,lai uzver to klauna komandu - ar galveno klaunu - simulantu robēnu priekšgalā
Vienīgais klauns šeit esi tu ar saviem jēlajiem komentāriem nav brīnums ka tevi izbanoja. Protams būšu par Bayern ar visām četrām, bet galvenais lai ir skaitas un neaizmirstama spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 14:15, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: INT 2 - 1
lai kā arī tas nepatiktu
Valdi, nekad!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 14:21, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: INT 2 - 1
lai kā arī tas nepatiktu
Lai arī kā Tev tas nepatiktu, bet teikšu,ka tu kļūsīsies un INT šovakar Eirokausi beigsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 15:32, pirms 13 gadiem
Par Bayern un MU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-15 19:19, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Tas tik buus kaut kas,ja no 24 eirokausos palikusajaam komandaam neviena Serie A kluba nebuus baigi nolaidushies.
Varbūt paskatāmies, cik no vadošajiem A sērijas klubiem nomainījuši treneri?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 19:21, pirms 13 gadiem
Neskatoties uz Pacīni, es "Inter" tā īsti neuztveru kā itāliešu klubu. Protams, ka tikai un vienīgi par "Bayern". Cerams, ka norullēs kā pēdējā Bundeslīgas mačā. Leonardu būs grūti tikt galā ar van Gālu, kuram ir īpaša motivācija pierādīt, ka bavāriešu vadība būs kļūdījusies, atlaižot viņu.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 19:42, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Varbūt paskatāmies, cik no vadošajiem A sērijas klubiem nomainījuši treneri?
nemeklē te tagad attaisnojumus.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 19:46, pirms 13 gadiem
Cerams!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 19:51, pirms 13 gadiem
esprets rakstīja: nemeklē te tagad attaisnojumus.
Kāpēc ne? Vai tad šis nav attaisnojums? - Paskaties, ko "Inter" paveica Mourinju vadībā Trenera maiņa Tev nav fasādes kosmētiskais remonts.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 20:11, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kāpēc ne? Vai tad šis nav attaisnojums? - Paskaties, ko "Inter" paveica Mourinju vadībā Trenera maiņa Tev nav fasādes kosmētiskais remonts.
Inter ir viens klubs, kuram bija sasniegumi, bet pārējie? un Inter pārņēma Benitezs, kas nogremdēja Liverpooli.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 21:37, pirms 13 gadiem
esprets rakstīja: Inter ir viens klubs, kuram bija sasniegumi, bet pārējie? un Inter pārņēma Benitezs, kas nogremdēja Liverpooli.
Ko pārējie? "Milan" cīnās par Skudeto, bet "Napoli" tikai nākamsezon spēlēs ČL. Viss notiek. Tā kā čempioni ir tikai vieni, tad ar vienu klubu pietiek, lai izcīnītu titulu. Pērn neviens angļu klubs netika līdz pusfinālam? - Traģēdija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 22:08, pirms 13 gadiem
1:1 Gomez

     [+] [-]

, 2011-03-15 22:16, pirms 13 gadiem
Napoli spéléja Eiroliigaa un izstaajaas,jo zaudéja zemuudeneem, ja nu kaads nebija pamaniijis.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 22:17, pirms 13 gadiem
2:1 Millers

     [+] [-]

, 2011-03-15 22:32, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: Tu runa tā, it kā nezinātu internacionale vēsturi
Zinu, tāpēc arī neuztveru, lai arī pamatsastāvā šobrīd spēlē nu jau 2 itālieši. Gan jau ar laiku situācija mainīsies tā pat kā mana attieksme (ja itāliešu iesaistīšana turpināsies). Pazīni un Ranokia viennozīmīgi ir uz palikšanu pamatsastāvā.

     [+] [-]

, 2011-03-15 22:34, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Napoli spéléja Eiroliigaa un izstaajaas,jo zaudéja zemuudeneem, ja nu kaads nebija pamaniijis.
Nekas. Dabūs tādu pat piķi kā EL uzvarētāji )par kvalificēšanos ČL) un gan jau pastiprināsies. Pagaidām "Napoli" tikai spēlē acij tīkamu futbolu. Labprāt sekošu līdzi šī kluba spēlēm ČL.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 22:35, pirms 13 gadiem
"Bayern" smaida veiksme...bet veicas stiprākajiem. Abi vārti noslēguma fāzē vienkārši lieliski (pēdējais pieskāriens). 2:1 ir nopietns pieteikums 1/4finālam.

     [+] [-]

, 2011-03-15 23:03, pirms 13 gadiem
MU otrajā puslaikā atdod vidu MO ,tas var bēdīgi beigties....

     [+] [-]

, 2011-03-15 23:12, pirms 13 gadiem
pizzz..dec...OŠī,Rafaels...

     [+] [-]

, 2011-03-15 23:33, pirms 13 gadiem
juuhuuuu, neko Bayern neizslēgs!
1 2 36 komentāri